Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
- besia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 maja 2014, o 18:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
Irenko
Co prawda w wątku u Marysi , pozwolę sobie zwrócić uwagę , że przed pomidorkami dobrze jest wysiać cebulkę . Potem , taka świeża z grządki jak znalazł do pomidorowej sałatki .
Co prawda w wątku u Marysi , pozwolę sobie zwrócić uwagę , że przed pomidorkami dobrze jest wysiać cebulkę . Potem , taka świeża z grządki jak znalazł do pomidorowej sałatki .
Pozdrawiam, Beata.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Lucynko żeby to jedyna rzecz, która mi przeszła obok nosa
Wymyślę ! do mniej widocznych użyję drewna składowanego od lat, a do reprezentacyjnych kupię coś ładnego a może uda się zdziałać coś z tego starego z patyną czasu Niech no tylko zakwitną jabłonie
Odpoczywaj, ciesz się wolnością i wyśpij się dobrze
Beatko
Dziękuję Marysia też w tym roku sieje cebulkę to kiedy mam siać na ile przed pomidorami?
Wymyślę ! do mniej widocznych użyję drewna składowanego od lat, a do reprezentacyjnych kupię coś ładnego a może uda się zdziałać coś z tego starego z patyną czasu Niech no tylko zakwitną jabłonie
Odpoczywaj, ciesz się wolnością i wyśpij się dobrze
Beatko
Dziękuję Marysia też w tym roku sieje cebulkę to kiedy mam siać na ile przed pomidorami?
- besia
Marysiu
Proszę bardzo i polecam się na przyszłość
Beatka będzie wysiewała nasionka cebuli w końcu lutego . Dokłanie 24 i 25 lutego są dobre dni do jej wysiewania .
Proszę bardzo i polecam się na przyszłość
Beatka będzie wysiewała nasionka cebuli w końcu lutego . Dokłanie 24 i 25 lutego są dobre dni do jej wysiewania .
Pozdrawiam, Beata.
- Maska
- Kontakt:
Beatko a pomidorki w marcu?
To ja cebulę muszę siać wtedy co i Wy, bo zapisałam się kiedyś do Waszego cebulowego klubu
To ja cebulę muszę siać wtedy co i Wy, bo zapisałam się kiedyś do Waszego cebulowego klubu
- besia
Tak Marysiu , członkostwo w klubie zobowiązuje !
Cebulkę siejemy razem , w miłym towarzystwie , bo wiadomo w raźniej .
Cebulkę siejemy razem , w miłym towarzystwie , bo wiadomo w raźniej .
Pozdrawiam, Beata.
- spagusia
- 200p
- Od: 4 maja 2010, o 21:40
Wpisuję się u Ciebie, coby mi wątek nowej znajomej nie uciekł ;) Mi ktoś zaiwanił Bawole Serce i Rokitę- może to ten sam nicpoń, który zapolował na Twoją lobelię? ;) Kiedy wysiewasz lobelię- waham się czy już, czy poczekać do marca.....
Już się chce tak grzebać w ziemi......
Pozdrawiam!
Już się chce tak grzebać w ziemi......
Pozdrawiam!
- Maska
- Kontakt:
Beatko jakbym tak zaspała to mnie szturchnij
Witaj Agusiu przeczytałam Twoją wstrząsającą opowieść u Ani i nie może mi to wyjść z głowy Jesteś bardzo oryginalną osóbką i bardzo się cieszę z takiej znajomości Moja lobelia się znalazła, a schował ją przede mną ten o niemieckim nazwisku znasz go może . Twoje nasiona też się na pewno znajdą, a masz jeszcze trochę czasu.
Lobelia wysiana stoi nakryta folią na parapecie i udawała petunie Rok temu wysiewałam na końcu lutego to może nie będzie za wcześnie
Zapraszam serdecznie
Witaj Agusiu przeczytałam Twoją wstrząsającą opowieść u Ani i nie może mi to wyjść z głowy Jesteś bardzo oryginalną osóbką i bardzo się cieszę z takiej znajomości Moja lobelia się znalazła, a schował ją przede mną ten o niemieckim nazwisku znasz go może . Twoje nasiona też się na pewno znajdą, a masz jeszcze trochę czasu.
Lobelia wysiana stoi nakryta folią na parapecie i udawała petunie Rok temu wysiewałam na końcu lutego to może nie będzie za wcześnie
Zapraszam serdecznie
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,ja tylko podpatruję jak siejecie ,ale nie ma zdjęć tych sieweczek dlaczego?cebulkę też siejecie?,może i ja posieję ,zawsze sadzę dymkę i jest szybciej ,dzisiaj wywiozłam jedne taczki ścinek i zgrabionych liści ze ścieżek ,to już sukces,bo dawno nic nie robiłam w ogrodzie,może jutro też uda się coś zrobić ,dzisiaj było cieplutko na polu,troszkę wieje ,ale da sie wytrzymać ,pomysłów mam tyle ,że nie nadążam za moją głową ,pozdrawiam i śpij słodko
- Maska
- Kontakt:
Martusiu dziewczyny namówiły mnie jeszcze raz do siania cebuli i spróbuję!
Króciutko, bo zapraszam do nowej części
do której zapraszam Ciebie i wszystkich tutaj
Króciutko, bo zapraszam do nowej części
do której zapraszam Ciebie i wszystkich tutaj