Sezon 2016 - rozpoczęty
- Margo_margo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 lip 2014, o 13:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sezon 2016 - rozpoczęty
Poprzedni sezon 2015 rok
Mój balkonowiec stwierdził, że już wiosna
W tym roku jest szybszy o 2 tygodnie niż w poprzednim.
Mój balkonowiec stwierdził, że już wiosna
W tym roku jest szybszy o 2 tygodnie niż w poprzednim.
-
- 50p
- Od: 25 lis 2015, o 21:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Powojniki - sezon 2016
Witam serdecznie.
Chciałabym zapytać o to czy powojniki się przycina na wiosnę? I czym zasilacie je i od kiedy?
Miłego dnia życzę.
Chciałabym zapytać o to czy powojniki się przycina na wiosnę? I czym zasilacie je i od kiedy?
Miłego dnia życzę.
Pozdrawiam Ilona
Wiosna... ale ja chyba jeszcze moich powojników nie będę odkrywać.
-
- 50p
A mogę wiedzieć po co okrywa się nóżki powojników? Zimą chroni je przed przemarznięciem a teraz, wiosną?
Pozdrawiam Ilona
6 lutego dzisiaj mamy dopiero, a mówi się "Idzie luty obuj dobre buty". To i powojników obuwia nie pozbawię. W prognozy wierzyć się ostatnio nie da, a do astronomicznej wiosny jeszcze daleko.
-
- 50p
To fakt. Wczoraj przejrzałam swoje powojniki i mają już wypuszczają już listeczki. Oj szkoda by było gdyby zmarzły. Przykryję je jeszcze dzisiaj
Pozdrawiam Ilona
- buum
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Wczoraj na mojej działeczce tez zauważyłem ze powojnik ma podobne pąki jak u Ciebie Do tego rosnący obok krzak wiciokrzewu również ma sporo listków wiosna ....w luty. Oby nie zima w marcu
Mamy luty, do wiosny daleko.... Lepiej dmuchać na zimne i nie odkrywać roślin. Tym bardziej ze mamy jaki mamy klimat i jednego dnia może być zimno następnego ciepło lub odwrotnie. Ja bazuje się od ponad 20 lat na prognozach niemieckich. Sprawdzają się one bardzo dobrze choć i oni czasami (ale bardzo rzadko) się mylą. Wg ich prognoz zimy na pewno do połowy lutego nie będzie. A na 70% do końca lutego. Pożyjemy zobaczymy.
Więc roślinek które poczują wiosnę będzie coraz więcej
Mamy luty, do wiosny daleko.... Lepiej dmuchać na zimne i nie odkrywać roślin. Tym bardziej ze mamy jaki mamy klimat i jednego dnia może być zimno następnego ciepło lub odwrotnie. Ja bazuje się od ponad 20 lat na prognozach niemieckich. Sprawdzają się one bardzo dobrze choć i oni czasami (ale bardzo rzadko) się mylą. Wg ich prognoz zimy na pewno do połowy lutego nie będzie. A na 70% do końca lutego. Pożyjemy zobaczymy.
Więc roślinek które poczują wiosnę będzie coraz więcej
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witajcie. Moje powojniki też czują już wiosnę. Nóżki jeszcze w butach ale miejmy nadzieję, że zima nie wróci . Pozdrawiam .
- Ela_2015
- 500p
- Od: 26 gru 2015, o 16:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie .
Byłam dzisiaj na działce i moje powojniki się budzą aż strach pomyśleć jak przyjdą mrozy to będziemy
Wszystkie mają pąki i to nie małe i na dodatek powyżej 12 stopni i jeszcze słońce grzało.
Byłam dzisiaj na działce i moje powojniki się budzą aż strach pomyśleć jak przyjdą mrozy to będziemy
Wszystkie mają pąki i to nie małe i na dodatek powyżej 12 stopni i jeszcze słońce grzało.
Ela
- Margo_margo
- Od: 27 lip 2014, o 13:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja przycięłam już swojego powojnika, bo szkoda, żeby pchał soki do liści, które i tak byłyby usunięte. Ja także spoglądam na długoterminowe pogody i powrotu zimy nie widać. Co prawda jakieś mroźniejsze noce (-6, -10) ale bardzo krótko i niewiele.
Na działce jeszcze nie widziałam stanu powojnika i mam nadzieję, że jeszcze śpi.
Na działce jeszcze nie widziałam stanu powojnika i mam nadzieję, że jeszcze śpi.
Piszecie,że u Was budzą się do wiosny, a u mnie.... cisza. Co prawda może to i kwestia klimatu ( południowy-wschód) albo (gorzej) ... ciiiiiiiiiii
Musze poczytać o cięciu. Które i jak Powojnikowy nowicjusz ze mnie
Musze poczytać o cięciu. Które i jak Powojnikowy nowicjusz ze mnie
Pozdrawiam, Ela
-
- 50p
Elu ja też jestem nowicjuszką jeśli chodzi o powojniki. A kiedy się je przycina i jak? Może tutaj ktoś nam doradzi? Czym zasilacie swoje powojniki i od kiedy zaczynacie nawożenie?
Pozdrawiam Ilona
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witajcie. Dziewczyny przycinamy wczesną wiosną a sposób cięcia zależy od tego z jakiej grupy jest powojnik. A jakie odmiany macie to będzie łatwiej doradzić.