Storczykowa pasja Andzi !
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Storczykowa pasja Andzi !
Piękne storczyki, mają dużo kwiatów - jest na czym oko zawiesić, kiedy za oknem biało
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
Piękne kwiatuszki szczególnie podoba mi się ten co ma ciapkowate liście
- dzika
- 500p
- Od: 17 lut 2012, o 21:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widoczek wspaniały. To chyba będzie coraz większa rzadkość, śnieg w zimie
U mnie leje.
Piękne kwitnienia! Moje dopiero w pączkach. Kilka rozwinęło pojedyncze kwiaty, a kilka niestety poususzało pączki.
Na Philkę nigdy nie można się napatrzeć
Też jakoś ostatnio mam słabość do różowych. Muszę za Tobą stwierdzić, że faktycznie i moja kolekcja ewoluuje, ale głównie kolorystycznie . Co sezon, to inne ubarwienie mi się podoba.
U mnie leje.
Piękne kwitnienia! Moje dopiero w pączkach. Kilka rozwinęło pojedyncze kwiaty, a kilka niestety poususzało pączki.
Na Philkę nigdy nie można się napatrzeć
Też jakoś ostatnio mam słabość do różowych. Muszę za Tobą stwierdzić, że faktycznie i moja kolekcja ewoluuje, ale głównie kolorystycznie . Co sezon, to inne ubarwienie mi się podoba.
Aniu, cudownie popatrzeć na Twoje kwitnienia, szczególnie gdy u mnie kwiatki ma jeden duży i 1 mini.
Na moich parapetach wszystkie kolory tęczy Ale ja z gatunku tych, co to z żadnego "Kwiatka" nie umie zrezygnować, chyba, że on sam postanowi inaczej i odejdzie w zaświaty. Ale, różowe też oczywiście mam- Philadelphię moją ukochaną i Pinlong Cheris. Ten ostatni ma nawet mały pędzik.
Aneczko, trzymam kciuki niech kwitną najobficiej!
Na moich parapetach wszystkie kolory tęczy Ale ja z gatunku tych, co to z żadnego "Kwiatka" nie umie zrezygnować, chyba, że on sam postanowi inaczej i odejdzie w zaświaty. Ale, różowe też oczywiście mam- Philadelphię moją ukochaną i Pinlong Cheris. Ten ostatni ma nawet mały pędzik.
Aneczko, trzymam kciuki niech kwitną najobficiej!
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Aniu, piękny ten na tle różowej latarenki. U mnie za to kwitną oncidium, zima im nie straszna, chociaż długo trwało zanim się ,,otworzyły''.
Pozdrawiam - Justyna
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 11 sty 2016, o 15:39
Witaj!
Pieknie u Ciebie
Pozdrawiam
Pieknie u Ciebie
Pozdrawiam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=91630" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Od: 18 lip 2014, o 19:26
Przepiękna philadelpia
-
- 100p
- Od: 18 sty 2012, o 21:14
Bardzo ładne, a ją nie mogę nigdzie trafić na Pchiladelphie
Bardzo Wam dziękuję, że zaglądacie i zostawiacie miłe słowo :-D
Dzisiaj pokażę Wam zdecydowaną perełkę w mojej kolekcji. Bardzo marzyłam o tej roślinie a jej zakup nie był prostą sprawą. W ofertach pojawiały się rzadko, szybko znajdowały nabywców. W końcu się udało i chyba ponad rok temu stałam się szczęśliwą posiadaczką. To jej drugie kwitnienie u mnie. Rośnie bezproblemowo i całkiem fajnie kwitnie :-D. Uwielbiam ją :roll:
Renanthopsis "Mildred Jameson"
Życzę miłego dnia :-D
Dzisiaj pokażę Wam zdecydowaną perełkę w mojej kolekcji. Bardzo marzyłam o tej roślinie a jej zakup nie był prostą sprawą. W ofertach pojawiały się rzadko, szybko znajdowały nabywców. W końcu się udało i chyba ponad rok temu stałam się szczęśliwą posiadaczką. To jej drugie kwitnienie u mnie. Rośnie bezproblemowo i całkiem fajnie kwitnie :-D. Uwielbiam ją :roll:
Renanthopsis "Mildred Jameson"
Życzę miłego dnia :-D
- Emila707
- 500p
- Od: 2 sie 2013, o 14:58
Ważki zlewają się z płatkami, fantastycznie to wygląda!
"Rośliny to zdrowe uzależnienie, nie choroba.."
Pozdrawiam , Emila ?
Pozdrawiam , Emila ?
Jestem tu na forum nowa, chociaż podziwiam wasze kwiaty już jakiś czas. Przeglądam twój nowy wątek i zachwycam się tak obfitym kwitnieniem. U mnie o tej porze roku to dużo pąków opada chociaż mam kilka storczyków co kwitną i to nawet obficie.
Andziu, Twoja cętkowana perełka rozświetla szarości przedwiosennej pogody Musisz być z niej naprawdę dumna.
Jednak z kwitnień z poprzednich stron też można czerpać wiele radości.
Królowa katlejka... uwielbiam te, które kwitną prze wiele sezonów - jak to napisałaś 'bezproblemowo", no i "Philadelphia",
taki rarytasek pomimo, że popularny.
A co do okazji do kupna nowych, to wkrótce Dzień Kobiet
Jednak z kwitnień z poprzednich stron też można czerpać wiele radości.
Królowa katlejka... uwielbiam te, które kwitną prze wiele sezonów - jak to napisałaś 'bezproblemowo", no i "Philadelphia",
taki rarytasek pomimo, że popularny.
A co do okazji do kupna nowych, to wkrótce Dzień Kobiet
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III