Jak wygląda wasz warzywnik? Zdjęcia, plany, opisy
- McMArchewka
- 1000p
- Od: 13 lut 2012, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Jak wygląda wasz warzywnik?
lucioperca Bardzo ładne grządki, bardzo zadbane Czekamy na dalszą fotorelację w sezonie!
msk83 U mnie wygląda dokładnie tak samo
msk83 U mnie wygląda dokładnie tak samo
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pozdrawiam! Gienia.
-
- 100p
- Od: 2 kwie 2015, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
McMarchewka , Dzięki postaram sie w tym roku. Po lekturze FO wyniki musza byc lepsze .
Gienia1230 , ale u was napadalo . My mielismy wiecej szczescia .
Gienia1230 , ale u was napadalo . My mielismy wiecej szczescia .
Pozdrawiam Rafal
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Re: Ela151-Ogródek warzywny Eli-czyli nie tylko pomidorowy zawrót głowy.
Profesjonalny, tylko można podziwiać. Ja mogę tylko podziwiać, u mnie raz nie ma tyle miejsca, drugie nie umiem, nie jestem taka zdolna.
Re: Ela151-Ogródek warzywny Eli-czyli nie tylko pomidorowy zawrót głowy.
Tak,miejsca mam dużo i kocham to. Trzeba próbować, pracy może i dużo, ale satysfakcja ogromna.
Aga, warzywnik elegancki, lubię takie duże, konkretne ogrody
Powiedz proszę, ile arów zajmują warzywa? Ja swój powiększyłam do ok. 7-8 arów, a i tak, im dłużej czytam FO, tym mniejszy mi się wydaje, tyle ciekawych warzyw na świecie...
Gratuluje wzorowego odchwaszczenia:)
Powiedz proszę, ile arów zajmują warzywa? Ja swój powiększyłam do ok. 7-8 arów, a i tak, im dłużej czytam FO, tym mniejszy mi się wydaje, tyle ciekawych warzyw na świecie...
Gratuluje wzorowego odchwaszczenia:)
xltx pisze:Dziękuję Aga000 za ocenę, nie spodziewałam się takiej pochwały.
Chwalę bo jest co chwalić, bardzo zadbana ziemia, a na wiosnę to naprawdę pole do popisu. cuda można zrobić tylko trzeba chcieć.. i uda nam się..i mnie i Tobie-zobaczysz byle tylko pogoda dopisała. mnie w ubiegłym roku grad zniszczył prawie wszystko, ale odratowałam co mogłam i opłacało się bo w jesieni zebrałam piękne plony (zamieszczę zdjęcia po gradobiciu w 2015). przyznam, że kiedy to zobaczyłam to płakałam.
Spinka 911
Czy możesz napisać co masz posadzone na tym wale przed tunelem? i Jak go stworzyłaś?
Czy możesz napisać co masz posadzone na tym wale przed tunelem? i Jak go stworzyłaś?
Jak może być jeszcze lepiej???
- Elfia
- 500p
- Od: 1 kwie 2014, o 21:51
- Kontakt:
Aga, jaka przestrzeń! Na takim terenie to można działać z rozmachem
ogrodowo
Zapraszam
Zapraszam
- justa_be
- Od: 26 lut 2014, o 08:00
Aga00 opisz trochę uprawę sałaty i kapusty pod tym tunelikiem z włókniny. Okrywasz od razu po wysianiu? Odsłaniasz na dzień czy cały czas są zasłonięte? Zdradź proszę trochę tajemnicy tego pięknego warzywnika ))
edit
I czy nadałaby się gęsta firana do okrycia?
edit
I czy nadałaby się gęsta firana do okrycia?
Pozdrawiam ;)
po posadzeniu sałaty i kapusty okrywam otuliną-(otulina trzyma się na wygiętych kabląkach z drutu,tak że nie styka się z warzywami).Otulina jest przez cały czas,zdejmuję ją tylko do plewienia i podlewania ponieważ w ten sposób warzywa dłużej mają wilgoć i ciepło,potem kiedy już warzywa nadają się do zrywania to ściągam otulinęjusta_be pisze:Aga00 opisz trochę uprawę sałaty i kapusty pod tym tunelikiem z włókniny. Okrywasz od razu po wysianiu? Odsłaniasz na dzień czy cały czas są zasłonięte? Zdradź proszę trochę tajemnicy tego pięknego warzywnika ))
badzia pisze:Michaś, bardzo edukacyjnie rozpocząłeś ten rok, już na starcie dowiedziałeś się czegoś nowego.
Uprawiam kilka odmian szparagowej pnącej, wysadzam w dwóch terminach. Po zimnej Zośce podpędzone w doniczkach, póżniej nasionka bezpośrednio do gruntu po dwóch - trzech tygodniach.
Ten typ fasoli ma tę dobrą dla mnie cechę, że dojrzewa sukcesywnie, mam więc tyle strączków ile potrzebuję, bez obawy nadmiaru. Oczywiście, podpory muszą być solidne, bo ciężar jest owszem owszem.
Czy mogłabyś podać konkretne odmiany, no i zdjęcia, jak masz bardzo ładnie proszę
Re: Przygotowanie gleby -prace polowe jesienno-zimowo-wiosenne..cz2
Słuchajcie. Może to nietypowa prośba ale proszę o pomoc w rozplanowaniu warzywnika. Nie chodzi mi o dokładne podanie wszystkiego , ale sugestie gdzie np rozmieścić takie warzywa jak pomidory czy groch które mogą dawać cień zamieszczam niezbyt techniczny szkic z uwzględnieniem stron i parę szczegółów które może dadzą jakiś obraz.
Pokazałam też mniej więcej gdzie rośnie orzech włoski (3 letni) czy to będzie dobre miejsce jak urośnie duży, nie wiem czy nie da później zbyt dużego cienia. A może za bardzo się przejmuję ?
Proszę o wyrozumiałość
Pokazałam też mniej więcej gdzie rośnie orzech włoski (3 letni) czy to będzie dobre miejsce jak urośnie duży, nie wiem czy nie da później zbyt dużego cienia. A może za bardzo się przejmuję ?
Proszę o wyrozumiałość