Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 5
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 5
Ja też szykuję żółto-pomarańczową rabatę. Nie wiem, co mnie naszło, bo kiedyś to tylko i wyłącznie były białe i różowe. U mnie na tej nowej rabacie będzie królował Graham Thomas. Natomiast nigdy w życiu nie zaliczyłabym Crocus Rose do żółtych. Dla mnie to raczej typowy bladawiec.
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aneczko.
Z daleka słychać gorące dyskusje o różach więc i ja zawitałam.
Jak niecierpiałam 'żółtków' tak od ubiegłego sezonu coś mnie wzięło i popełniłam taką właśnie rabatę. Na razie to maleństwa, ale mam nadzieję, ze w tym roku już będzie lepiej i będzie na czym zawiesić oko.
Przepiękne storczyki
Z daleka słychać gorące dyskusje o różach więc i ja zawitałam.
Jak niecierpiałam 'żółtków' tak od ubiegłego sezonu coś mnie wzięło i popełniłam taką właśnie rabatę. Na razie to maleństwa, ale mam nadzieję, ze w tym roku już będzie lepiej i będzie na czym zawiesić oko.
Przepiękne storczyki
A u mnie pierwsza rabata jest właśnie żółta, bo takie rośliny wtedy dostałam. A że nie za bardzo lubię ten kolor, to intensywnie myślę czym by tu tę żółć przełamać.
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu twarda kobieta jesteś, darń zrywasz w taki ziąb. Trawiasto się zrobi na rabatach latem. Cebulowe wystawiają coraz śmielej nosy, główkowaty jak zwykle przoduje. Storczyki cię lubią, pięknie kwitną. Nie wszystkie ptaki będą się nisko gnieździć, jak masz czas do zaglądnij http://www.bmpankowscy.pl/index.php?go=budki_leg
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Aneczka, ja nie chce zakładów robić, ale jeszcze rok czy dwa i zaczniesz szukać miejsca na ogniście czerwone
Ania/Tara, obcięłam Casanowę praktycznie do ziemi i końcem roku wypuściła kilka nowych pędów (źle wcześniej napisałam.. ona padła w tamtym sezonie nie w tym roku.. nadal żyję starym rokiem ) jeśli nie uda się jej postawić na nogi to na pewno kupię drugą. Kwiaty Casanova
+ naparstnice to najpiękniejszy duet na świecie
Wanda, ja też porównywałabym Crocus Rose bardziej do takich bało-kremowych
Ania/Tara, obcięłam Casanowę praktycznie do ziemi i końcem roku wypuściła kilka nowych pędów (źle wcześniej napisałam.. ona padła w tamtym sezonie nie w tym roku.. nadal żyję starym rokiem ) jeśli nie uda się jej postawić na nogi to na pewno kupię drugą. Kwiaty Casanova
+ naparstnice to najpiękniejszy duet na świecie
Wanda, ja też porównywałabym Crocus Rose bardziej do takich bało-kremowych
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Zuzka wiadomo, że nie wiadomo jak z Tobą będzie. Jednak gdybyś mnie rok temu powiedziała, że spodobająmi się żółte róże. Co więcej, że posadzę u siebie takowe, to w głos byś się roześmiała! A tu proszę... życie bywa całkiem przewrotne... Rzeczywiście więc, nigdy nie mów nigdy.sweetdaisy pisze:Anka, w sensie że mnie natchnie na żółte eee choć podobno nigdy nie mów nigdy...
Bardziej się chyba przyczaję na wykarczowanie tej pomyłkowej którą mam
Sabinko dopiero co skończyłam robić wykład Zuzce a już mam ochotę powiedzieć Tobie: "Czerwone?! Nigdy w życiu!" Ha ha ha! Nie będę się jednak zarzekać, bo nagła miłość do żółtych róż mówi sama za siebie... Na szczęście czerwone róże póki co do mnie nie przemawiają.nifredil pisze:Aneczka, ja nie chce zakładów robić, ale jeszcze rok czy dwa i zaczniesz szukać miejsca na ogniście czerwone
Na żółtka padło na Crocus Rose. Jednak. Wiem, że to bladawiec i nawet dobrze. Jednak środek ma bardziej zażółcony niż zaróżowiony i o to mi chodziło.
Soniu na dworze było naprawdę ładnie aż miło było rwać tę darń. Dziś znów miałam to robić. Niestety pada i ogólnie nie jest zbyt przyjemnie.
Dorfi przełam żółć bielą. Mnie też bardzo podoba połączenie się żółtego z niebieskim czy fioletem, ale nie wiem czy te dwa kolory tylko dodatkowo nie podkreśliłyby żółci.
Tulipanko sama nie wiem jak to się stało, że mnie wzięło na ten właśnie kolor. Byłam jego zagorzałą przeciwniczką u siebie jeszcze rok temu.
Wandziu i ja tworzę małą żółto-pomarańczową rabatkę. Za nią w dal, jako kontynuacja rabaty, będą ciągły się żarówiaste Heidetraum. Ciekawe jak to wyjdzie?
A Grahama, by było "weselej" mam na rabacie z różami białymi, różowymi i malinowym Ascotem. Za to z powojnikime Polish Spirit i liczę na cudne zestawienie.
Wczoraj w Obi dorwałam różowe gipsówki. Capnęłam trzy od razu. Zobaczymy, czy też będą podobać mi się tak bardzo jak białe.
Gipsówki nasiona czy sadzonki? Siałam kiedyś i nic mi nie wzeszło. Ale gdyby były sadzonki to bym podjechała i kupiła. Drogie były?
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Dorfi to były piękne kapersy z kłączami! Naprawdę dorodne egzemplarze w promocji po 2,99 za sztukę!
- Andzia84
- 1000p
- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Anuś nadrabiam wątki i trafiłam na wielce ciekawą rozmowę u Ciebie. Różyczki-mmm. Ten sezon to jest właśnie ten gdzie w końcu dorosłam do posiadania róż, i od razu zamówiłam ich 13. Oczywiście parkowych, angielskich. W tym właśnie żółty graham thomas się znalazł. Oj ciekawa jestem tych róż.
Aniu buziaki zostawiam i lecę dalej
Aniu buziaki zostawiam i lecę dalej
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Widzę że plany się krystalizują na nowy sezon.
Fajnie tak sobie planować i realizować, kiedy jeszcze jest gdzie sadzić i przesadzać.
Czy coś już kwitnie w ogródku ?
Fajnie tak sobie planować i realizować, kiedy jeszcze jest gdzie sadzić i przesadzać.
Czy coś już kwitnie w ogródku ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Pokazałam Ci moje żółte ,nie wiem czy widziałaś fotki
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Anusia to te różowe na prawdę tanio dorwałaś... Ja za opakowanie białej dalam 6.50zl.
A ile szt. w opak . miałaś? Ciekawe jaka będzie ta różowa...
A ile szt. w opak . miałaś? Ciekawe jaka będzie ta różowa...
Oj, to koniecznie muszę pojechać. Może i u nas będą.