Ogród nad rzeczką - ogród Misi.
- ASK_anulla
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Misi
Wiosna już daje o sobie znać u Ciebie. U mnie szaro-buro, nawet przebiśniegi ledwo wychodzą z ziemi. Nie mogę się dopatrzeć przylaszczki. Czy możliwe, że susza ją wykończyła?
Wiosenne piwonie bardzo mi się podobają. Przez pomyłkę (lub oszustwo) mam taką białą pojedynczą i mnie zauroczyła pierwszym kwiatem.
Pochwal się, jakie bylinowe nasadzenia zaplanowałaś przy różach. Ja zakochałam się w bodziszkach i dzwonkach, szczególnie niebieskich i fioletowych. Szałwie i kłosowce tez ładnie wyglądały z różami. Rozważam posadzenie obrzeża z hyzopu. Jak widać, niebieskiego mi brakuje.
Wiosenne piwonie bardzo mi się podobają. Przez pomyłkę (lub oszustwo) mam taką białą pojedynczą i mnie zauroczyła pierwszym kwiatem.
Pochwal się, jakie bylinowe nasadzenia zaplanowałaś przy różach. Ja zakochałam się w bodziszkach i dzwonkach, szczególnie niebieskich i fioletowych. Szałwie i kłosowce tez ładnie wyglądały z różami. Rozważam posadzenie obrzeża z hyzopu. Jak widać, niebieskiego mi brakuje.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- misia
- 500p
- Od: 28 lip 2006, o 10:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przylaszczka pewnie jest pod ziemią, może tylko listki uschły...
Na rabatce posadzę trochę cebulowych, kocimiętkę, szałwię omszoną,, jeżówki, niskie iryski, lawendę bodziszki, dzwonki, przywrotnik ostroklapowy, tawułki, jarzmianka, pysznogłówka, nachyłek okółkowy.
Wszystko mam tylko trzeba przenieść
Pracowicie zapowiada się wiosna.
Chętnych na róże z rabaty zapraszam na pw, jednak odmiany spiszę w sobotę
Na rabatce posadzę trochę cebulowych, kocimiętkę, szałwię omszoną,, jeżówki, niskie iryski, lawendę bodziszki, dzwonki, przywrotnik ostroklapowy, tawułki, jarzmianka, pysznogłówka, nachyłek okółkowy.
Wszystko mam tylko trzeba przenieść
Pracowicie zapowiada się wiosna.
Chętnych na róże z rabaty zapraszam na pw, jednak odmiany spiszę w sobotę
Pozdrawiam, Beata
Ogród Misi
Ogród Misi
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Beatko wspaniały ogród tworzysz. Wspaniały teren i wielkie mozliwości.
Kocham piwonie, choć bardzo krótko kwitną, więc zafascynowała mnie ta ogromna rabata z nimi. Możesz zdradzić gdzie zaopatrujesz się w sadzonki ?
Różanka również wspaniała. Masz całkiem sporo ciekawych odmian. Pewnie z niecierpliwością czekasz na tegoroczne kwitnienia
Kocham piwonie, choć bardzo krótko kwitną, więc zafascynowała mnie ta ogromna rabata z nimi. Możesz zdradzić gdzie zaopatrujesz się w sadzonki ?
Różanka również wspaniała. Masz całkiem sporo ciekawych odmian. Pewnie z niecierpliwością czekasz na tegoroczne kwitnienia
- misia
- 500p
Wiolu to fakt, że krótko kwitną ale i tak je bardzo lubię Jak przekwitną to posadzone są liliowce, które kwitną dość długo a wiosną cebulowe
Gdzie się zaopatruję napisałam na pw.
Gdzie się zaopatruję napisałam na pw.
Pozdrawiam, Beata
Ogród Misi
Ogród Misi
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Dziękuję za informację odnośnie piwonii.
Liliowce to świetny pomysł na towarzystwo dla nich. Ja bym jeszcze dodała traw, aby rabata była atrakcyjna jesienią
Liliowce to świetny pomysł na towarzystwo dla nich. Ja bym jeszcze dodała traw, aby rabata była atrakcyjna jesienią
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Gdzie kupiłaś ranniki? Muszę się na nie skusić, bo na wiosnę wyglądają uroczo. Szybko się rozrastają?
- misia
- 500p
Alania: Rannik kupiłam na allegro. Miałam posadzone bez osłon to nornice roznosiły je po całym ogrodzie. Teraz są w doniczkach zadołowane i ładnie się rozrastają.
Dzisiaj miałam pracowity dzień w ogrodzie. Przycięłam trawy, tawułki, lawendę.
Rabaty już o wiele lepiej wyglądają
Dzisiaj miałam pracowity dzień w ogrodzie. Przycięłam trawy, tawułki, lawendę.
Rabaty już o wiele lepiej wyglądają
Pozdrawiam, Beata
Ogród Misi
Ogród Misi
- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Witaj Beatko ja też dziś z rana przycięłam lawendę i się zastanawiam czy dobrze zrobiłam , gdyż nigdy o tej porze nie cięłam , a bałam się odsłaniać rośliny , gdyż to róznie jeszcze być może
- misia
- 500p
Po zastanowieniu postanowiłam zostawić dwa rzędy róż na rabacie. Nie rosną zbyt blisko siebie to nie będzie takiego problemu z ich pieleniem.
Już nie mogę doczekać się wiosny żeby rozpocząć prace nad nową rabatą i sadzeniem bylin pomiędzy różami
Tak to teraz wygląda
Już nie mogę doczekać się wiosny żeby rozpocząć prace nad nową rabatą i sadzeniem bylin pomiędzy różami
Tak to teraz wygląda
Pozdrawiam, Beata
Ogród Misi
Ogród Misi
- Sasanka18
- Od: 1 sty 2010, o 19:25
Misiu podglądam i zaglądam
Róże mają sporą odległość od siebie -będzie dobrze
Róże mają sporą odległość od siebie -będzie dobrze
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
To ja będę teraz właścicielem przylaszczki Rubra plena. Trafiłem drogą okrężną za pośrednictwem Iwonki.I chociaż w wątku byłem
kilkakrotnie i coś mi tam w głowie świeciło to zmylił mnie ten nowy ogród.To są dwa oddzielne ? Dzięki za ładną sadzonkę.
kilkakrotnie i coś mi tam w głowie świeciło to zmylił mnie ten nowy ogród.To są dwa oddzielne ? Dzięki za ładną sadzonkę.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.