Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 5

Post »

Ja też szykuję żółto-pomarańczową rabatę. Nie wiem, co mnie naszło, bo kiedyś to tylko i wyłącznie były białe i różowe. U mnie na tej nowej rabacie będzie królował Graham Thomas. Natomiast nigdy w życiu nie zaliczyłabym Crocus Rose do żółtych. Dla mnie to raczej typowy bladawiec.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aneczko.
Z daleka słychać gorące dyskusje o różach więc i ja zawitałam.
Jak niecierpiałam 'żółtków' tak od ubiegłego sezonu coś mnie wzięło i popełniłam taką właśnie rabatę. Na razie to maleństwa, ale mam nadzieję, ze w tym roku już będzie lepiej i będzie na czym zawiesić oko.
Przepiękne storczyki :D
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

A u mnie pierwsza rabata jest właśnie żółta, bo takie rośliny wtedy dostałam. A że nie za bardzo lubię ten kolor, to intensywnie myślę czym by tu tę żółć przełamać.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu twarda kobieta jesteś, darń zrywasz w taki ziąb. ;:202 Trawiasto się zrobi na rabatach latem. ;:215 Cebulowe wystawiają coraz śmielej nosy, główkowaty jak zwykle przoduje. :) Storczyki cię lubią, pięknie kwitną. ;:oj Nie wszystkie ptaki będą się nisko gnieździć, jak masz czas do zaglądnij http://www.bmpankowscy.pl/index.php?go=budki_leg
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aneczka, ja nie chce zakładów robić, ale jeszcze rok czy dwa i zaczniesz szukać miejsca na ogniście czerwone ;:306 ;:183

Ania/Tara, obcięłam Casanowę praktycznie do ziemi i końcem roku wypuściła kilka nowych pędów (źle wcześniej napisałam.. ona padła w tamtym sezonie nie w tym roku.. nadal żyję starym rokiem ;:224 ) jeśli nie uda się jej postawić na nogi to na pewno kupię drugą. Kwiaty Casanova
+ naparstnice to najpiękniejszy duet na świecie ;:108
Wanda, ja też porównywałabym Crocus Rose bardziej do takich bało-kremowych ;:108
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

sweetdaisy pisze:Anka, w sensie że mnie natchnie na żółte :shock: eee ;:185 choć podobno nigdy nie mów nigdy... ;:198
Bardziej się chyba przyczaję na wykarczowanie tej pomyłkowej którą mam ;:224
Zuzka wiadomo, że nie wiadomo jak z Tobą będzie. :wink: :;230 Jednak gdybyś mnie rok temu powiedziała, że spodobająmi się żółte róże. Co więcej, że posadzę u siebie takowe, to w głos byś się roześmiała! :lol: A tu proszę... życie bywa całkiem przewrotne... ;:224 Rzeczywiście więc, nigdy nie mów nigdy. ;:333

nifredil pisze:Aneczka, ja nie chce zakładów robić, ale jeszcze rok czy dwa i zaczniesz szukać miejsca na ogniście czerwone ;:183
Sabinko dopiero co skończyłam robić wykład Zuzce a już mam ochotę powiedzieć Tobie: "Czerwone?! Nigdy w życiu!" Ha ha ha! Nie będę się jednak zarzekać, bo nagła miłość do żółtych róż mówi sama za siebie... Na szczęście czerwone róże póki co do mnie nie przemawiają. :wink:
Na żółtka padło na Crocus Rose. Jednak. Wiem, że to bladawiec i nawet dobrze. Jednak środek ma bardziej zażółcony niż zaróżowiony i o to mi chodziło. ;:333

Soniu na dworze było naprawdę ładnie aż miło było rwać tę darń. ;:215 Dziś znów miałam to robić. Niestety pada i ogólnie nie jest zbyt przyjemnie. ;:222

Dorfi przełam żółć bielą. Mnie też bardzo podoba połączenie się żółtego z niebieskim czy fioletem, ale nie wiem czy te dwa kolory tylko dodatkowo nie podkreśliłyby żółci.

Tulipanko sama nie wiem jak to się stało, że mnie wzięło na ten właśnie kolor. :roll: Byłam jego zagorzałą przeciwniczką u siebie jeszcze rok temu. ;:219

Wandziu i ja tworzę małą żółto-pomarańczową rabatkę. Za nią w dal, jako kontynuacja rabaty, będą ciągły się żarówiaste Heidetraum. ;:219 Ciekawe jak to wyjdzie? ;:219
A Grahama, by było "weselej" mam na rabacie z różami białymi, różowymi i malinowym Ascotem. Za to z powojnikime Polish Spirit i liczę na cudne zestawienie.

Wczoraj w Obi dorwałam różowe gipsówki. :tan Capnęłam trzy od razu. Zobaczymy, czy też będą podobać mi się tak bardzo jak białe. ;:131
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p

Post »

Gipsówki nasiona czy sadzonki? Siałam kiedyś i nic mi nie wzeszło. Ale gdyby były sadzonki to bym podjechała i kupiła. Drogie były?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Dorfi to były piękne kapersy z kłączami! Naprawdę dorodne egzemplarze w promocji po 2,99 za sztukę!
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Anuś nadrabiam wątki i trafiłam na wielce ciekawą rozmowę u Ciebie. :) Różyczki-mmm. Ten sezon to jest właśnie ten gdzie w końcu dorosłam do posiadania róż, i od razu zamówiłam ich 13. Oczywiście parkowych, angielskich. W tym właśnie żółty graham thomas się znalazł. Oj ciekawa jestem tych róż.
Aniu buziaki zostawiam i lecę dalej ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Widzę że plany się krystalizują na nowy sezon. :D
Fajnie tak sobie planować i realizować, kiedy jeszcze jest gdzie sadzić i przesadzać.
Czy coś już kwitnie w ogródku ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Pokazałam Ci moje żółte ,nie wiem czy widziałaś fotki
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Anusia to te różowe na prawdę tanio dorwałaś... Ja za opakowanie białej dalam 6.50zl.
A ile szt. w opak . miałaś? Ciekawe jaka będzie ta różowa... ;:173
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p

Post »

Oj, to koniecznie muszę pojechać. Może i u nas będą.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”