Ogródek to moje drugie życie cz.10 -sezon 2016
- hala67
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie cz.10 -sezon 2016
Działeczka bardzo ładnie prezentuje się po zimie. "Suszki" powycinane, wygrabione... To dobrze, że nie odnotowałaś strat. U mnie chyba kilka roślin wypadło.
Czy wczoraj śnieg u Was padał?
Czy wczoraj śnieg u Was padał?
Pozdrawiam Hala
- Annar13
- 1000p
- Od: 4 maja 2012, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A jednak cię podkusiło!!!
Miło cie widzieć na fotce! Twoja działka wygląda jak by była juz po wiosennym sprzątaniu
Ja tez dziś poszłam na ogród, grubo ubrana + dwie pary rękawic i siedziałam prawie 4 godziny
Z grubsza powywoziłam stare liście, poprzycinałam gałęzie i pograbiłam igliwie (moje przekleństwo), które jest porozwiewane na całym ogrodzie!
Miło cie widzieć na fotce! Twoja działka wygląda jak by była juz po wiosennym sprzątaniu
Ja tez dziś poszłam na ogród, grubo ubrana + dwie pary rękawic i siedziałam prawie 4 godziny
Z grubsza powywoziłam stare liście, poprzycinałam gałęzie i pograbiłam igliwie (moje przekleństwo), które jest porozwiewane na całym ogrodzie!
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Asiu bałwana lepiej nie lep ,bo jeszcze się zimie u Ciebie spodoba
Halinko wczoraj śnieg nie padał,ale deszcz,poprzednie dni sypał trochę,to tylko na zdjęciu działka się tak prezentuje
Aniu podkusiło przez szybę był piękny dzień-teraz już słońca nie ma,zachmurzone,zresztą deszcz zapowiadają ,sporo wycinam jesienią,zostawiam tylko chryzantemy,ale sprzątania sporo,rabaty trzeba oczyścić z liściastych kołderek,a nowych chwastów też co nie miara
Halinko wczoraj śnieg nie padał,ale deszcz,poprzednie dni sypał trochę,to tylko na zdjęciu działka się tak prezentuje
Aniu podkusiło przez szybę był piękny dzień-teraz już słońca nie ma,zachmurzone,zresztą deszcz zapowiadają ,sporo wycinam jesienią,zostawiam tylko chryzantemy,ale sprzątania sporo,rabaty trzeba oczyścić z liściastych kołderek,a nowych chwastów też co nie miara
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Dorotko szczęśliwe prymule siedzą już na swoich miejscówkach,a i pewnie właścicielka się cieszy
Zazdroszczę Ci tej wizyty na działce,własnie u mnie pada,szaro strasznie ech
Posiałam za to kobeę i nasiona sasanki.Nawet jak nic nie wzejdzie to przecież próbowałam
Na zdjęciu z Tobą w roli głównej dojrzałam z tyłu etykietę Harknesski...co to za odmiana?
Zazdroszczę Ci tej wizyty na działce,własnie u mnie pada,szaro strasznie ech
Posiałam za to kobeę i nasiona sasanki.Nawet jak nic nie wzejdzie to przecież próbowałam
Na zdjęciu z Tobą w roli głównej dojrzałam z tyłu etykietę Harknesski...co to za odmiana?
- dorcia7
Teraz zaczęło padać ,w miejscu gdzie widzisz etykietę posadziłam w październiku 3 róże Cafe , Avalon i Charming Beauty
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Dorotko,wiosenne przebudzenie u Ciebie,a u mnie straszne śnieżyce zasypały nas dotkliwie ,fajnie tak pracować choćby na chwilkę w ogródku ,ogrodniczka z Ciebie super ,macham do Ciebie
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Ależ porządeczek Ja od pewnego czasu też wycinam jesienią byliny, wtedy wiosną jest mniej pracy i nie podepczę wychodzących cebulowych.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
O proszę na Cafe się skusiłaś Moją wiosną do donicy przesadzę i opryskam Asahi,bo malutka i nie rośnie
- dorcia7
Iga no właśnie,jak sezon jest długi a pogoda sprzyja,wycinam co się da ,zazwyczaj zdążę jeszcze spalić i teraz to mam tylko wybranie liści ,wyrwanie chwastów i porządek z trawami
Aniu tutaj mi zapadła w Cafe,widziałam ją u którejś z Was trzymaj kciuki żeby mi rosła
Aniu tutaj mi zapadła w Cafe,widziałam ją u którejś z Was trzymaj kciuki żeby mi rosła
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj. Piękne przedwiośnie u Ciebie . A jak Ty masz wszystkie ładnie oznaczone . Fajnie, że mogłaś trochę pobyć na działce. U mnie pogoda też dzisiaj była w miarę ładna i skorzystałam . Pozdrawiam .
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Oooo Dorotka już w ogrodzie popracowała. Od razu człowiek lepiej się czuje, prawda?
Ogródek czyściutki, zadbany, gotowy na wiosnę. Teraz tylko cierpliwie czekamy.
Ogródek czyściutki, zadbany, gotowy na wiosnę. Teraz tylko cierpliwie czekamy.
- dorcia7
Ewelina dzisiaj żałuję,że od początku nie oznaczałam roślin,teraz staram się pilnować,żeby się nie pogubić
Dorotko eeee,co to za praca,chciałoby się więcej
Aha,byłam też na cmentarzu,w sklepie sąsiadującym z naszym cmentarzem kupowałam znicze i były prymulki ,wzięłam jedną bo ma niespotykaną barwę,taka malinowa czerwień- trudno określić
Dorotko eeee,co to za praca,chciałoby się więcej
Aha,byłam też na cmentarzu,w sklepie sąsiadującym z naszym cmentarzem kupowałam znicze i były prymulki ,wzięłam jedną bo ma niespotykaną barwę,taka malinowa czerwień- trudno określić