Róże z kartoników z marketów Auchan,Biedronki,Castoramy itp. Cz.1
- bartosz les
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp.
Mam nadzieję że wyrosną piękne krzaczki
- Jane_Rose
- 100p
- Od: 10 lut 2016, o 18:04
Też mam taką nadzieję Bartku, dzięki!
Bardzo bym chciała, żeby chociaż jedna z tych róż rzeczywiście okazała się żółtą rabatową, a jakby to był Graham Thomas.. W ogóle byłam dziś na działce obejrzeć przede wszystkim stan moich róż pnących, bo latem przesadzałam je w dość niesprzyjających warunkach - nie dość, że wszystkim dała się we znaki susza, to moje rosły sobie w jednym miejscu od ponad 10 lat i były bardzo rozrośnięte. Bryłę korzeniową musiałam traktować siekierą, bo inaczej wykopywałabym je do dziś. Póki co wyglądają ok, ale chyba na wszelki wypadek dokupię jakąś czerwoną pnącą, ale to już nie z kartonika.
Bardzo bym chciała, żeby chociaż jedna z tych róż rzeczywiście okazała się żółtą rabatową, a jakby to był Graham Thomas.. W ogóle byłam dziś na działce obejrzeć przede wszystkim stan moich róż pnących, bo latem przesadzałam je w dość niesprzyjających warunkach - nie dość, że wszystkim dała się we znaki susza, to moje rosły sobie w jednym miejscu od ponad 10 lat i były bardzo rozrośnięte. Bryłę korzeniową musiałam traktować siekierą, bo inaczej wykopywałabym je do dziś. Póki co wyglądają ok, ale chyba na wszelki wypadek dokupię jakąś czerwoną pnącą, ale to już nie z kartonika.
Mów mi Jane!
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Były może jakieś okrywowe róże?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
A w moim A. jeszcze nie ma.
Graham Thomas pojawia się w A. i innych marketach jako róża angielska pachnąca w kartoniku, raczej nie łudziłabym się, że będzie w woreczkach.
Graham Thomas pojawia się w A. i innych marketach jako róża angielska pachnąca w kartoniku, raczej nie łudziłabym się, że będzie w woreczkach.
Ja nie mogę się skusić na żadną różę, na prawdę nie mam już miejsca w ogrodzie
przez tą pogodę wszystkie moje róże puszczają już pączusie...
przez tą pogodę wszystkie moje róże puszczają już pączusie...
Jane_Rose, Danka11 : No cóż, mnie nie sprawdziły się żółte angielki z kartonika z Auchan. Wtedy też liczyłam, że będą Grahamem Thomasem. Kupiłam rok temu dwie. Jedna ma czerwone, półpełne kwiaty i na dodatek zapowiada się na różę pnącą. Druga-o dziwo- faktycznie jest żółta, ale kwiaty ma półpełne, o małej ilości płatków i strasznie szybko się otwiera i przekwita. Do dziś nie mogę rozpoznać co to za odmiana. Prawdziwe, rasowe Grahamy kupiłam dopiero na jesieni od p. Bogdana (Allegro,botanik21). Dużo osób tu na forum od lat u niego kupuje. Wtedy oprócz Grahamów zamówiłam jeszcze kilka innych i rzeczywiście- sadzonki zdrowe, grube, bez żadnego wosku, o potężnym korzeniu. Pochwały róż tego pana nie były nic przesadzone! W dodatku wszystkie kosztują 5 lub 6 zł. Co do marketów, to ja na Auchan już się nie skuszę- za dużo oszustw i pomyłek w tych kartonikach. W Auchanie warto kupować później, wiosną i latem róże z ogrodu zewnętrznego- mają np. całe lato duże, kwitnące poulsenki w donicach - te się zgadzają. Teraz niedługo w połowie marca będzie dostawa w OBI. Tam wszystkie - kartonikowe, w woreczkach czy doniczkach są oznaczone odmianami i rzeczywiście wyrasta to co było na etykiecie. Tam nie ma pomyłek!
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie też te żółte angielki z kartonika (kupowane w Auchan w Warszawie ) okazały się obie czerwone: jedna pnąca, a druga wielkokwiatowa (wyglądająca na Venrosę). Śmiechu warte
Kiedy najlepiej odkopczykować róże? Dziś u mnie 15st w dzień, 7 w nocy, boje się że będą jeszcze mrozy i mi zmarzną...
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
Kopczyki rozgarniamy jak zakwitną forsycje...
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
- bartosz les
- meluzyna
- Od: 8 sie 2009, o 10:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To nie lepiej zamówić w szkółce i wiesz co zamawiasz. Chyba, że lubi się hazart
Ciekawe, dlaczego po wysłaniu z hazardu robi się hazart?
Ciekawe, dlaczego po wysłaniu z hazardu robi się hazart?
- bartosz les
Lubię kupować ,,Koty w worku'' a nóż ładne wyrosną Jak gra w Lotto
- meluzyna
- Od: 8 sie 2009, o 10:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A jakie jest prawdopodobieństwo trafienia w lidlowskich różyczkach?