Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

Witam wszystkich gości,dziękuję za wsparcie ,pogoda sie u mnie bardzo poprawiła,śnieg stopniał,i było 12 stopni,a do słońca jeszcze cieplej ,to nienormalne warunki dla roślin.

Beatko,nie miałam czasu dokładnie przeglądnąć ogrodu ,na pewno 2 krzewy i jedno drzewo przewrócone ,spróbuję zasadzić je znowu, reszta trochę połamana ,ale główny pień stoi to tylko przytnę ,nieraz przecież sypie śnieg i nic nie robił,ale ten był wyjątkowo ciężki i było go dużo,pozdrawiam ;:168

Marysiu,muszę przyciąć te jałowce,ale lubię takie formy strzeliste i nie bardzo mi to pasuje,przecież śniegi nie sypią pierwszy raz,ale ten był wyjątkowy,dzisiaj pogoda u mnie była piękna ,a ja nie miałam czasu na ogród,mam ciągle milion spraw do załatwienia,jutro też nie wiem jak będzie ,chociaż już zapowiedzieli o wiele zimniej ,pozdrawiam ;:196

Dorotko,już po bólu :wit

Alu,trudno,już wszystko stopniało i drzewa odciążone ,teraz będą się jakoś zbierać ,te wyrwane zasadzę od nowa, :wit

Ewciu,witam w ogrodzie,fajnie że się odezwałaś,i tak się cieszę,ze mój ogród się podoba,takich sytuacji nigdy się nie ustrzeżemy ,zawsze coś musi być nie tak jakbyśmy chciały,albo wiatry ,albo deszcze ,susze i śniegi,ja też będę musiała je przyciąć,a powiązane były zielonym drutem ,ale wszystko rozerwało,pozdrawiam ;:168 i zapraszam znowu ;:65

Małgosiu,,już napisała Ci Kasia, to jest Mikołajek agawolistny,będę robiła porządek z tymi połamańcami,tak już w życiu bywa,że ciągle coś musi się wydarzać,ale najważniejsze zdrowie ,to jakoś poradzimy,pozdrawiam ;:168

Grażynko,to jest wariactwo,bo dzisiaj 12 stopni ,albo i więcej ,wiał taki ciepły wiatr ,że nie do uwierzenia ,nie do końca jest dobrze z tymi moimi roślinami ,3 sztuki wyrwane z korzeniami ,a reszte nie zdążyłam obejść ,nie mówiąc o połamanych ,ale to nie problem ,bo się przytnie i są dalej,pozdrawiam ;:168

Iwonko,u mnie co dziennie inaczej ,rośliny chyba zwariują ,pozdrawiam ;:168

Renatko,witaj w ogrodzie ,miło ,że sie podoba, furtka zawsze otwarta więc znowu przyjdź na spacerek,powiem szczerze ,że nie porównywałam zapachu tych pysznogłówek

Kasiu,dzięki za odpowiedź ;:196

Gosiu,takie mnie nawiedzają śniegi ;:145 klimat mamy szalony i dlatego moje rośliny takie zahartowane ,muszą sobie radzić ,żeby żyć ,te złamane dadzą radę ,a te wyrwane wsadzę od nowa :wit

Alu,dzisiaj wiosna i wielkie ciepełko,po śniegu ani śladu,na jutro znowu jakieś oziębienie zapowiedzieli ,pozdrawiam ;:196
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

MARTO widziałam ten Twój sponiewierany ogród, aż nie dowierzałam czy to aktualne zdjęcia czy wygrzebane ze zimy stulecia.
Podokładnym przeczytaniu okazało się, że to jest prawdą, na pewno ogród przy Twojej pomocy wróci do formy, resztę przyroda podreperuje.

pozdrawiam
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam do wspomnień dopóki nie przyjdzie prawdziwa wiosna

Rajskie jabłuszka
Obrazek

Obrazek

cudowne dalie
Obrazek

Akita
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gladiator
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kwitnący karczoch
Obrazek

Obrazek

Obrazek

na przedzie kłosowiec
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś zaległy spacer po słonecznym ogrodzie wyjątkowo uroczy. :) Tyle kolorów i różami czarujesz nadal wyjątkowo. ;:oj ;:215 Biała ławka przy różance śliczna. Strat współczuję, ;:168 taki dojrzały ogród wydaje się powinien się oprzeć, ale śnieg musiał być wyjątkowo ciężki, mokry. ;:202
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu witaj w moim ogrodzie ,to było teraz chyba 3 dni temu,ale trudno ,nie mamy wpływu na pewne sprawy,wszystko da sie naprawić ,najważniejsze zdrowie ,bo wtedy pokonamy różne przeciwności,pozdrawiam i zapraszam znowu :wit

Soniu,tak to sie nieraz zdarza ,że są jakieś szkody,trudno ,śnieg był bardzo ciężki i było go bardzo dużo ,a chyba 2 tygodnie wcześniej też taki był,co mi zerwał linię telefoniczną ,biała ławeczka jest od lata ,bardzo o takiej marzyłam ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś przykro patrzeć na te jałowce ;:168 Mam nadzieje, że straty będą minimalne ;:4 Ja jutro się wybieram na działeczkę, bo przez anginę dawno nie byłam - zobaczyć co tam słychać. Póki co spaceruje po Twoim letnim ogrodzie z przyjemnością kończąc takie drobiazgi m.in dla przyjaciółki z USA która przyjechała w odwiedziny po 3 latach. Niestety mieszka tam na stałe od 8 lat :roll: Coś mi nie idą wysiewy - nagietek jako tako a aksamitka poszła. Drugą paczkę dam do gruntu :( Poza tym w maju - M mi dziś zrobił niespodziankę - jedziemy na kilka dni ze znajomymi - do Rumuni a dokładnie Sighi?oary - tej od drakuli - bajowo tam ;:167

Pozdrawiam ciepło ;:196
Awatar użytkownika
RenataC
100p
100p
Od: 24 sie 2012, o 08:15

Post »

Spaceruję i spaceruję i coraz to coś nowego odkrywam.Mnóstwo perełek zgromadziłaś w tym Raju :D
Mogłam u ciebie obejrzeć róże,które ja dopiero jesienią posadziłam. Już się ciesze,że tez będę miała takie piękności :P

Wgłębiam się w regulamin forum,żebym mogła swobodnie się poruszać itp.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

I znowu pobiegałam sobie po Twoich pięknych włościach, a potem z kawką na ławeczce posiedziałam, jak fajnie ;:138
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Martusiu

Zachwycam się pięknymi Hibiskusami bylinowymi ;:138 ,obficie kwitły, mam jednego i nawet doczekałam się kwiatów, ale nie wszystkie zdążyły się rozwinąć, potrzebują ciepła prawda? Sypiesz im coś specjalnego, że takie dorodne? Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu cudowne hibiskusy, dalie i floksy. Przyrzekałam że nie będę już kupować dalii, a zamówiłam w tym roku kilka w dwóch źródłach to już trudno nazwać zaćmieniem zrobiłam to świadomie ;:223 Znowu dzisiaj śnieg z deszczem i śnieg i pogoda w kratkę, a wiosny nie widać. Dobrego wieczoru i pozdrawiam cieplutko ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Martuniu a ja już dzisiaj zaliczyłam pierwsze pieleni rabatek :D czyste szaleństwo,ale z drugiej strony jeszcze nigdy w lutym nie miałam takich tulipanów powyrastanych :roll: Jeszcze tylko żeby ta pogoda wreszcie się zdecydowała...dwa dni wiosny a na trzeci dzień od rana śnieg i tak cały czas :evil:
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Martuś .. niech ta zima się już skończy . Powiedz mi, czy Kleome siejesz czy samo się rozsiewa u Ciebie ?

;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A może udałoby Ci się sznurkami wrócić z jałowcami do poprzedniej formy?
Ja tak zrobiłam ze swoimi.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”