Przydomowy ogródek Eweliny .
- andzia458
- 500p
- Od: 19 sty 2014, o 18:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Przydomowy ogródek Eweliny .
Słoneczko i mi się marzy Ja w końcu obrobiłam się z domowymi robotami i chciałoby się dalej na zewnątrz działać ale pogoda nie zachęca niestety
Moi chłopcy na szczęście są w podobnym wieku i jakoś sobie zajęcie znajdą, jak coś robię na zewnątrz. Fajnie, jak pomagają ale np. w ubiegłym roku zdarzało się, że posiali rzodkiewkę- całe opakowanie na rządku długości około 50cm I później musiałam czarować, żeby dzieciakom coś wyrosło i żeby zawiedzeni nie byli
Moi chłopcy na szczęście są w podobnym wieku i jakoś sobie zajęcie znajdą, jak coś robię na zewnątrz. Fajnie, jak pomagają ale np. w ubiegłym roku zdarzało się, że posiali rzodkiewkę- całe opakowanie na rządku długości około 50cm I później musiałam czarować, żeby dzieciakom coś wyrosło i żeby zawiedzeni nie byli
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
U mnie też pogoda do niczego - deszcz ze śniegiem, zimno
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewelinko, ja też zazdroszczę mojej kocie takiego leniuchowania.
Tylko że ja nie potrafię położyć się w ciągu dnia. Życie jest takie krótkie i jeszcze miałabym je sobie świadomie skracać, przesypiając umykające godziny?
Nigdy!
Tylko że ja nie potrafię położyć się w ciągu dnia. Życie jest takie krótkie i jeszcze miałabym je sobie świadomie skracać, przesypiając umykające godziny?
Nigdy!
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
U nas też leje, niestety. Akurat wtedy, gdy mam czas coś w ogródku zrobić. Od przyszłego tygodnia będzie praca od świtu do nocy, to pewnie pogoda się poprawi.
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Andzia na razie nie zapowiadają ładnej pogody tylko taki deszcz przez kilka dni . Moja Emilka warzyw mi nie siała ale te aksamitki to normalnie kilogramami . Raz pokazałam Jej jak zbierać te nasionka i miała zajęcie . A no i trawę też chciała z nami siać. Dzisiaj wsypała mi całe opakowanie niecierpka w jedno miejsce i musiałam to jakoś ogarnąć i w miarę równomiernie rozłożyć . Zobaczymy co z tego będzie .
Moniko niestety prognozy na najbliższe dni takie nieciekawe no ale musimy cierpliwie czekać na słoneczko . Kiedyś w końcu wyjdzie a może nawet szybciej niż myślimy . Oby.
Lucynko ja też nie potrafię bezczynnie leżeć ale w taką pogodę jak dzisiaj nie ma wiele do roboty . Czekam na słońce bo moje okna wyglądają fatalnie .
Dorfi bardzo często tak jest, że jak człowiek może coś zrobić to albo nie ma pogody albo coś innego wyskoczy. Ja czasami mam tak, że jak Małżonek ma wolne i może zostać w domu z dziećmi żebym mogła coś na spokojnie w ogródku zrobić to leje deszcz . No złośliwość losu .
Moniko niestety prognozy na najbliższe dni takie nieciekawe no ale musimy cierpliwie czekać na słoneczko . Kiedyś w końcu wyjdzie a może nawet szybciej niż myślimy . Oby.
Lucynko ja też nie potrafię bezczynnie leżeć ale w taką pogodę jak dzisiaj nie ma wiele do roboty . Czekam na słońce bo moje okna wyglądają fatalnie .
Dorfi bardzo często tak jest, że jak człowiek może coś zrobić to albo nie ma pogody albo coś innego wyskoczy. Ja czasami mam tak, że jak Małżonek ma wolne i może zostać w domu z dziećmi żebym mogła coś na spokojnie w ogródku zrobić to leje deszcz . No złośliwość losu .
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ewelinko jakie masz słodkie kocię, czy to młodziutki kotecek?
Pół metra ode mnie leży bardzo podobny tylko sporych rozmiarów kocur oczywiście śpiący i wiesz on na mnie wpływa wyjątkowo uspokajająco. Ja już nie muszę spać mogę klikać i też mi dobrze Wygłaskaj koteczka
Pół metra ode mnie leży bardzo podobny tylko sporych rozmiarów kocur oczywiście śpiący i wiesz on na mnie wpływa wyjątkowo uspokajająco. Ja już nie muszę spać mogę klikać i też mi dobrze Wygłaskaj koteczka
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Ewelina, prawda jest taka, że tym wszystkim prognozom nie warto wierzyć. Wczoraj mieliśmy niesamowitą pogodę -słońce, niebieskie niebo i temp +10, a w radiu cały czas podawali, że w całej Polsce szaro buro i miejscami deszcz.. No chyba, że my tutaj zaliczamy się już do innego kraju i prognoza pogody nas nie obejmuje Dzisiaj znowu wspominali o przejaśnieniach w południowej Polsce, a u mnie padało, teraz nawet śnieg z deszczem.. Przydałoby się kilka dni ciepła
- ewelkacha88
Marysiu nasz koteczek ma około 10 miesięcy czyli młody . Właśnie jestem na etapie szukania mu towarzystwa . Koteczek wygłaskany a jak on to uwielbia ho ho .
Sabino w zasadzie masz rację. Bardzo często prognozy nie sprawdzają się . Faktycznie wczoraj miało być brzydko i nie nastawiałam się jakoś specjalnie na żadną pracę a było w zasadzie super . Kilka dni ciepła przyda się z pewnością bo już każdy wytęskniony czeka na wiosnę .
Sabino w zasadzie masz rację. Bardzo często prognozy nie sprawdzają się . Faktycznie wczoraj miało być brzydko i nie nastawiałam się jakoś specjalnie na żadną pracę a było w zasadzie super . Kilka dni ciepła przyda się z pewnością bo już każdy wytęskniony czeka na wiosnę .
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 18 lut 2016, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja swój ogródek przejąłem późnym latem zeszłego roku . Ogródek stał 3 lata nieruszany Wyobraź sobie jak on teraz wygląda Wszystko zaczynam od podstawewelkacha88 pisze:
Spajder jeszcze niewiele u mnie tego ale dziękuję bardzo.
- ewelkacha88
Spajder a więc trzymam kciuki za Twój ogród . Ja miałam las zapuszczonych i zdziczałych drzew i też nie wyglądało to dobrze. Poradzisz sobie . Jak tylko są chęci to powoli pójdziesz do przodu . Tu na forum można zawsze znaleźć przydatne informacje i poradzić się innych. Zobaczysz teraz to już przepadniesz w tym temacie . A jak dużą masz działkę? To jest może ziemia obok domu czy może gdzieś dalej ?
- ewelkacha88
- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Aż spojrzałam na kalendarz , czy to aby na pewno post z dziś , ja siedzę w Sosnowcu, tu nawet nie pada, wczorajto lało cały dzień, ale muszę zadzwonić do męża na wieś, czy u nas też taka pogoda zimowa wróciła.
-
- 50p
- Od: 19 wrz 2015, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Ewelinko widzę że do Ciebie zima wróciła ale pewnie na krótko. U mnie rano kropił deszczyk a teraz nie śmiało za chmur czasami wygląda słoneczko. Może dzisiaj uda mi się coś popracować na rabatkach
Pozdrawiam Justyna