Przydomowy ogródek Eweliny .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny .

Post »

Słoneczko i mi się marzy ;:108 Ja w końcu obrobiłam się z domowymi robotami i chciałoby się dalej na zewnątrz działać ale pogoda nie zachęca niestety ;:185
Moi chłopcy na szczęście są w podobnym wieku i jakoś sobie zajęcie znajdą, jak coś robię na zewnątrz. Fajnie, jak pomagają ale np. w ubiegłym roku zdarzało się, że posiali rzodkiewkę- całe opakowanie na rządku długości około 50cm ;:oj I później musiałam czarować, żeby dzieciakom coś wyrosło i żeby zawiedzeni nie byli ;:224
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

U mnie też pogoda do niczego - deszcz ze śniegiem, zimno ;:222
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewelinko, ja też zazdroszczę mojej kocie takiego leniuchowania. ;:108
Tylko że ja nie potrafię położyć się w ciągu dnia. Życie jest takie krótkie i jeszcze miałabym je sobie świadomie skracać, przesypiając umykające godziny? ;:7
Nigdy! ;:185 ;:185
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

U nas też leje, niestety. Akurat wtedy, gdy mam czas coś w ogródku zrobić. Od przyszłego tygodnia będzie praca od świtu do nocy, to pewnie pogoda się poprawi. ;:124
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Andzia na razie nie zapowiadają ładnej pogody tylko taki deszcz przez kilka dni ;:222 . Moja Emilka warzyw mi nie siała ale te aksamitki to normalnie kilogramami ;:306 . Raz pokazałam Jej jak zbierać te nasionka i miała zajęcie ;:306 . A no i trawę też chciała z nami siać. Dzisiaj wsypała mi całe opakowanie niecierpka w jedno miejsce i musiałam to jakoś ogarnąć i w miarę równomiernie rozłożyć . Zobaczymy co z tego będzie .

Moniko niestety prognozy na najbliższe dni takie nieciekawe no ale musimy cierpliwie czekać na słoneczko ;:3 . Kiedyś w końcu wyjdzie a może nawet szybciej niż myślimy ;:333 . Oby.

Lucynko ja też nie potrafię bezczynnie leżeć ale w taką pogodę jak dzisiaj nie ma wiele do roboty ;:185 . Czekam na słońce bo moje okna wyglądają fatalnie ;:306 .

Dorfi bardzo często tak jest, że jak człowiek może coś zrobić to albo nie ma pogody albo coś innego wyskoczy. Ja czasami mam tak, że jak Małżonek ma wolne i może zostać w domu z dziećmi żebym mogła coś na spokojnie w ogródku zrobić to leje deszcz ;:306 . No złośliwość losu ;:306 .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewelinko jakie masz słodkie kocię, czy to młodziutki kotecek?
Pół metra ode mnie leży bardzo podobny tylko sporych rozmiarów kocur oczywiście śpiący i wiesz on na mnie wpływa wyjątkowo uspokajająco. Ja już nie muszę spać mogę klikać i też mi dobrze ;:306 Wygłaskaj koteczka Obrazek
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ewelina, prawda jest taka, że tym wszystkim prognozom nie warto wierzyć. Wczoraj mieliśmy niesamowitą pogodę -słońce, niebieskie niebo i temp +10, a w radiu cały czas podawali, że w całej Polsce szaro buro i miejscami deszcz.. :;230 No chyba, że my tutaj zaliczamy się już do innego kraju i prognoza pogody nas nie obejmuje ;:224 Dzisiaj znowu wspominali o przejaśnieniach w południowej Polsce, a u mnie padało, teraz nawet śnieg z deszczem.. Przydałoby się kilka dni ciepła ;:108
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu nasz koteczek ma około 10 miesięcy ;:333 czyli młody . Właśnie jestem na etapie szukania mu towarzystwa ;:108 . Koteczek wygłaskany a jak on to uwielbia ho ho ;:224 .

Sabino w zasadzie masz rację. Bardzo często prognozy nie sprawdzają się ;:222 . Faktycznie wczoraj miało być brzydko i nie nastawiałam się jakoś specjalnie na żadną pracę a było w zasadzie super ;:224 . Kilka dni ciepła przyda się z pewnością bo już każdy wytęskniony czeka na wiosnę ;:108 .
spajder
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 18 lut 2016, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ewelkacha88 pisze:
Spajder jeszcze niewiele u mnie tego ale dziękuję bardzo.

Ja swój ogródek przejąłem późnym latem zeszłego roku :D . Ogródek stał 3 lata nieruszany :shock: Wyobraź sobie jak on teraz wygląda ;:145 Wszystko zaczynam od podstaw ;:213
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Spajder a więc trzymam kciuki za Twój ogród ;:215. Ja miałam las zapuszczonych i zdziczałych drzew i też nie wyglądało to dobrze. Poradzisz sobie :D. Jak tylko są chęci to powoli pójdziesz do przodu ;:108 . Tu na forum można zawsze znaleźć przydatne informacje i poradzić się innych. Zobaczysz teraz to już przepadniesz w tym temacie ;:306 . A jak dużą masz działkę? To jest może ziemia obok domu czy może gdzieś dalej ?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Spójrzcie jaki miałam rano widok ;:oj .

Obrazek

Zima do mnie wróciła ;:oj ale jest na plusie i wszystko się topi ;:333 .
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Aż spojrzałam na kalendarz , czy to aby na pewno post z dziś :) , ja siedzę w Sosnowcu, tu nawet nie pada, wczorajto lało cały dzień, ale muszę zadzwonić do męża na wieś, czy u nas też taka pogoda zimowa wróciła.
justysia138
50p
50p
Od: 19 wrz 2015, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Ewelinko widzę że do Ciebie zima wróciła ale pewnie na krótko. U mnie rano kropił deszczyk a teraz nie śmiało za chmur czasami wygląda słoneczko. Może dzisiaj uda mi się coś popracować na rabatkach
Pozdrawiam Justyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”