Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 3

Post »

Aż niemożliwe, że nie udało Ci się wyhodować pomidorków
Jeśli mnie się udaje?
Masz rewelacyjne parapety. Na takich to się duuużo doniczek zmieści
Ja mam o połowę mniejsze
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Lucynko!
Ja odwrotnie miałam węższe parapety i kazałam wprawić najszersze jakie były w sklepie, bo nie było czasu na robienie na zamówienie, zresztą co ja wtedy siałam? Tyle ile siałam mieściło się w tzw oknie inspektowym zmontowanym w ogrodzie ze zgromadzonych przez poprzedników starych okien. Słońca nie było (i nie ma) za to padał śnieg, który leży do dzisiaj. Mróz niewielki :D Dobrego dnia i owocnego siania, bo chyba dzisiaj też coś posiejesz ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko . M nie jest wykonawcą ale bynajmniej Ci go skręcił ;:306 . Fajna wyprzedaż Ci się trafiła ,ja z chęcią tez kupiłabym coś takiego. Piękne zdjęcia pokazałaś. Jeszcze trochę i będzie wiosna a potem zleci do jesieni zanim się obejrzymy i.. znowu zima ;:306 . Pozdrawiam i słoneczka życzę. :wit
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22

Post »

Lucynko piękne masz funkie, czy rosną w całkowitym cieniu ? Ja musze przesadzić swoje bo rosną w szczerym słońcu , ale nie było czasu w tamtym roku, jak tylko się pokażą muszę z nimi porządek zrobić, pod warunkiem , że jeszcze nie zkończyły swojego żywota ;:306
Awatar użytkownika
elusia723
100p
100p
Od: 14 kwie 2015, o 15:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko piękny kolorowy ogród, funkie mega wielkie - czym Ty je dokarmiasz - są przepiękne serio - a na jednym ze zdjęć w tle z pomidorkami chyba - to ozdoba ogrodu czy prawdziwy ptak ? I te kamienie - bardzo by mi się takie przydały ale jakoś tak gdzie się poruszam - nie chcą rosnąć żebym mogła kilka sobie uzbierać ;:306
Pozdrawiam ;:168
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witajcie! :wit
Wesół dzień, mimo że pochmurny i ciemny. ;:7
Przepikowałam większość roślin, w ty niektóre z nich, np. heliotropy, po raz drugi i już do oddzielnych pojemników. Mają luz, niech się im teraz rozrastają korzonki.
Wysiałam wreszcie gazanię, a także surfinię o których wcześniej zapomniałam, ale dzięki FO pamięć mi wróciła. :;230
Wysiałam też odrobinę cynii i dalii kołnierzykowej. Tylko odrobinę, bo wydaje mi się, że jeszcze na te rośliny za wcześnie, więc to tak tytułem eksperymentu. ;:218
Zmęczyłam się bardziej niż podczas całodniowego pielenia. ;:223

Kasiu [klarag] - chciałoby się tę zieleń i wszystkie kolory na żywo oglądać. JUŻ!!! TERAZ!!! NATYCHMIAST!!! ;:214 ;:214

Gosiu [Margo] - nie mam ręki do pomidorów. ;:224 Tego się trzymam i już. Oczywiście, że to wygodnictwo, bo wiem, skąd wziąć (kupić) gotowe i w dodatku dobre sadzonki. A skoro tak, to po co się dodatkowo stresować? ;:306

Marysiu [Maska] - ja też miałam okno inspektowe na działce, ale w ubiegłym roku M mi je zajumał do przechowania piasku potrzebnego podczas budowania zielonej altany. Piasku zostało i tak leży sobie do dziś w moim inspekcie. ;:224
A siałam i pikowałam aż się zmachałam. Teraz odpoczywam, ale mam wielką ochotę coś jeszcze posiać. Może jutro ... ;:218

Ewelinko - nie myśl o kolejnej zimie, proszę. ;:180 Jeszcze aktualna nie chce sobie odejść precz, a Ty już następną straszysz. Miejże litość, błagam! ;:108
Rzadko trafiam na wyprzedaże, ale czasami mi się trafi jak ślepej kurze ziarno. ;:303

Patrycjo - moje funkie mają już trochę lat, a rosną raczej w półcieniu. Do niedawna na mojej działce przeważał cień, ale po wyrzuceniu kilku drzew owocowych, które odmówiły wydawania owoców, nastąpiła zmiana i teraz mam więcej słońca niż cienia.
Jesienią nieco przerzedziłam ilość funkii, z czego sąsiedzi się ucieszyli, a ja zyskałam więcej miejsca na inne rośliny. :tan

Elusiu - no jak to, czym dokarmiam? Wiadomo - gołębie dbają o to, by mi pokarmu dla roślinek nie brakowało. ;:306
Kamieni nazwoziliśmy ze wsi od siostry eMa. Wydawało się, że bardzo dużo, a gdy znalazły się na działce, to nie bardzo je widać. Przydałoby się więcej. ;:131
Gdyby one chciały rosnąć, to siałabym je bez opamiętania ;:158 , ale nie chcą. ;:185 ;:185

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22

Post »

Lucynko a czy ja powinnam czekać do jesieni z przesadzaniem czy jak tylko funkie wybją mogę je przenosić :?:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko. Zgoda , o kolejnej zimie nic nie mówię :tan . Cicho sza ;:224 . Odwaliłaś kawał dobrej roboty tym pikowaniem ;:333 . Podziwiam bo mi by się nie chciało :oops: . Ja póki co z wysiewami stoję. Coś tam wychodzi ale ledwo co widać. Pozostałe rośliny zamierzam siać w połowie marca ;:108 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

No to masz sporo pikowana za sobą a ja jeszcze wiele nie wysiałam ;:124
Śliczne widoczki ;:333
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko pokaż przepikowane heliotropy ;:180 niech sobie przynajmniej pooglądam :;230
Napracowałaś się i mnie to czeka ale i przeraża....gdzie ja to ustawię ;:oj Tylko parę naczynek zniknie, bo puste, ale przybędzie niewspółmiernie więcej :wink:
Ja okno inspektowe zlikwidowałam jak Lola widząc kury u sąsiada skoczyła na szybę i rozcięła łapę ;:oj więcej było zachodu z rana niż korzyści z okna i tak powstał tunel!
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Patrycjo - powiem tak: ja jestem w gorącej wodzie kąpana, więc nie zawsze czekam odpowiedniej pory na przesadzanie i jeszcze nic mi się nie zmarnowało z tego powodu.
Moim skromnym zdaniem funkie można przesadzać zarówno wiosną i jesienią, chociaż sąsiadka przynosiła mi sadzonki nawet latem i wszystkie żyją. ;:333

Ewelinko - no to się dogadałyśmy w sprawie pór roku. ;:138 :;230 ;:138
W połowie marca też będę siała. Jeszcze nie wiem co, ale siać będę na pewno. ;:306

Kasiu [Kasiula] - wysiejesz i Ty, gdy przyjdzie Twój czas. Każdy rozkłada sobie robotę w zależności od warunków. ;:108

Marysiu [Maska] - popracowałam sobie, to prawda, ale sprawiło mi to również dużo przyjemności ;:333 . Jutro też jeszcze troszeczkę popikuję, tak dla frajdy. ;:108
Moje heliotropy są już takie (zdjęcia zrobione przed przepikowaniem):

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tfu, tfu pikne :!:
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit sza ! sza! heliotrop dla mnie nie osiągalny ...powodzenia dalszego w sianu.
A ogródek masz kolorowy...podziwiam.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”