Kobea i jej uprawa cz.4
- kama_80
- 1000p
- Od: 30 wrz 2013, o 09:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kobea i jej uprawa cz.4
Nie wiem kiedy ona tak urosła. Trochę o kwiatkach zapomniałam ale jeszcze w weekend była taka jak Twoja patii. Rośnie naprawdę szybko.
Ogólnie z 6 nasion zepsułam 1, 1 nie wzeszło i mam 4 rośliny. Mam też zmartwienie bo kompletnie nie wiem gdzie ja je zasadzę. Chyba zauroczyła mnie okładka na torebce z nasionami i nie przemyślałam sprawy.
Pozdrawiam Jola
- Rzepka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja dosadzam zawsze do klematisów, zakrywa im te brzydkie, uschnięte liście u dołu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- kama_80
- 1000p
- Od: 30 wrz 2013, o 09:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie posiadam żadnych takich pnączy. Dopiero dorastam do sadzenia kwiatów. Ostatecznie puszczę ją na dereń żeby miała się po czym piąć i stanowiła kontrast do krzewu. Plus taki, że będzie miała słońce
Pozdrawiam Jola
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mam ją co roku na balkonie, pnie się po sznurkach i zakrywa całą ścianę i sufit.
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Ja też kolejny rok wysiałam! Znalazłam w swoich ,,zapasach" 5 nasionek fioletowej i 3 białej. Zobaczymy ile roślinek wzejdzie.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Czy kobeę też się uszczykuje? Z tym uszczykiwaniem to zmora dla mnie Mam 6 fioletowych i 3 białe. Mają już po dwa liście właściwe. Nawet nie wiem jak bym miała się zabrać za uszczykiwanie.....
- renzal
Maja! Uszczykuje się! Ładniej się później krzewi. Ja takie większe uszczykiwałam i ukorzeniałam.
Jedni ukorzeniają w wodzie, inni wtykają po prostu w ziemię i kolejne roślinki są, a jak nawet nie, to i tak dobrze.
Poszukam starszych zdjęć.
Kobea pierwsze liście właściwe wypuszcza praktycznie zaraz za liścieniami i ja uszczykuję ok 1 cm nad tą gromadką.
Można i wyżej, ale tak ładnie się krzewią.
Te wysiane były wtedy 22 lutego.
Nie znalazłam takich młodych rozkrzewionych.
Tu na pergoli dwie kobee i dwie tunbergie.
Jedni ukorzeniają w wodzie, inni wtykają po prostu w ziemię i kolejne roślinki są, a jak nawet nie, to i tak dobrze.
Poszukam starszych zdjęć.
Kobea pierwsze liście właściwe wypuszcza praktycznie zaraz za liścieniami i ja uszczykuję ok 1 cm nad tą gromadką.
Można i wyżej, ale tak ładnie się krzewią.
Te wysiane były wtedy 22 lutego.
Nie znalazłam takich młodych rozkrzewionych.
Tu na pergoli dwie kobee i dwie tunbergie.
Reniu, Twoje kobee są cuuuudne Moje wyglądają tak, jak Twoja z pierwszego zdjęcia. To znaczy, że mam ją uszczyknąć nad parą liści właściwych, jeden centymetr? Wybacz, że tak wypytuję ale to moje początki i nie chcę zmarnować Jak moje tak pięknie urosną jak Twoje to będę najszczęśliwsza na świecie
- renzal
Tak! Miej więcej w tym miejscu ciacham.
Jesteście kochane <3 To już ciacham bez strachu Baaaardzo dziękuję