![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
edit
I czy nadałaby się gęsta firana do okrycia?
po posadzeniu sałaty i kapusty okrywam otuliną-(otulina trzyma się na wygiętych kabląkach z drutu,tak że nie styka się z warzywami).Otulina jest przez cały czas,zdejmuję ją tylko do plewienia i podlewania ponieważ w ten sposób warzywa dłużej mają wilgoć i ciepło,potem kiedy już warzywa nadają się do zrywania to ściągam otulinęjusta_be pisze:Aga00 opisz trochę uprawę sałaty i kapusty pod tym tunelikiem z włókniny. Okrywasz od razu po wysianiu? Odsłaniasz na dzień czy cały czas są zasłonięte? Zdradź proszę trochę tajemnicy tego pięknego warzywnika))
badzia pisze:Michaś, bardzo edukacyjnie rozpocząłeś ten rok, już na starcie dowiedziałeś się czegoś nowego.
Uprawiam kilka odmian szparagowej pnącej, wysadzam w dwóch terminach. Po zimnej Zośce podpędzone w doniczkach, póżniej nasionka bezpośrednio do gruntu po dwóch - trzech tygodniach.
Ten typ fasoli ma tę dobrą dla mnie cechę, że dojrzewa sukcesywnie, mam więc tyle strączków ile potrzebuję, bez obawy nadmiaru. Oczywiście, podpory muszą być solidne, bo ciężar jest owszem owszem.
Margo_margo pisze: Vanilia
Ten maleńki prostokącik to warzywnik? Dlaczego taka miniaturka?![]()
Ile tak średnio trzeba posiać ogórków?megi1402 pisze:Vanilia, pierwsze, co rzuca mi się w oczy, to za mało miejsca przeznaczyłaś na fasolkę i ogórki, żeby faktycznie coś pojeść.