Mój ogród ma 3 lata
- Aga P
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 16 paź 2015, o 18:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród ma 3 lata
Beattabo dziękuję za miłe słowa i zapraszam do podglądania . U mnie dzisiaj zimno i mglisto ze nosa z domu nie chcę się wychylić ale pstryknełam parę jesiennych foteczek . Roślinki mimo zimna jeszcze kwitną
A na innych już oznaki jesieni
Pozdrawiam Was cieplutko
A na innych już oznaki jesieni
Pozdrawiam Was cieplutko
- Aga P
Witaj Agnieszko ! Rośliny w Twoim ogrodzie jak u wytrawnego kolekcjonera, tyle ciekawych okazów. Niektóre rozpoznaję, ale wielu nie znam. Wypatrzyłam wśród nich kalikarpę, która u mnie niestety nie przetrwała. A jak radzi sobie u Ciebie? Co to za roślina na trzecim zdjęciu od końca? I jeszcze jedno pytanie, jak nazywa się iglaste "pokrzywione" drzewko pod płotem?
Będę do Ciebie zaglądała na pewno, bo miło patrzy się na powstające nowe ogrody. Pozdrawiam i życzę sukcesów
Będę do Ciebie zaglądała na pewno, bo miło patrzy się na powstające nowe ogrody. Pozdrawiam i życzę sukcesów
- Aga P
Witaj rochrza dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie kalikarpa czyli pięknotka rośnie u mnie od wiosny i nie sprawia żadnych problemów jest samowystarczalna a u mnie ziemia też marna ale daje rade i ładnie przyrosła i kwitła, to na trzecim zdjęciu od dołu to ciemiernik kwitnie styczeń/luty, a o iglaka ta nie wiem którego pytasz bo mam 3 pochylone przy płocie O tego pytasz
Agnieszko, pytałam o tego iglaka na przedostatnim zdjęciu, które pokazałaś z 6 listopada.
Tak po cichutku podejrzewałam ciemiernika; wygląda niesamowicie, jest wielki
Miłego wieczoru
Tak po cichutku podejrzewałam ciemiernika; wygląda niesamowicie, jest wielki
Miłego wieczoru
- Aga P
Tak, tak, właśnie o niego pytałam. Mamy też taki jałowiec u siebie i za skarby nie mogę zapamiętać nazwy-teraz zapisałam już w ważnym miejscu Nasz jest już dosyć duży, ale zaczynaliśmy też od niewielkiego drzewka. Nie wiem, czy Twojemu kiedyś nie będzie przeszkadzał płot?
Tak wygląda obecnie ten nasz dziwak, podporę założyliśmy kiedyś ze względu na bardzo silne wiatry, ale nie jestem pewna, czy ona teraz jest jeszcze potrzebna.
Do miłego Agnieszko, pozdrawiam
Tak wygląda obecnie ten nasz dziwak, podporę założyliśmy kiedyś ze względu na bardzo silne wiatry, ale nie jestem pewna, czy ona teraz jest jeszcze potrzebna.
Do miłego Agnieszko, pozdrawiam
- Aga P
O rany Twój to gigant Ups chyba będzie czekało go przesadzenie bo faktycznie ma za mało miejsca Pozdrawiam
- Aga P
Witam Was kochani nie wpisywałam się dawno bo nikt do mnie nie zaglądał , więc po cichu przeglądałam Wasze ogrody w te zimowe długie wieczory. Ale korzystając z tego że mamy przedwiośnie i cebulowych coraz więcej na wierzchu zdecydowałam pokazać wam moją wiosenkę może ktoś obejrzy To zdjęcia z dzisiaj, bo w końcu udało mi się popracować i po grzebać w ziemi,aż lepiej na duszy Moje korony
resztę cebulowych
skalniakowe
oczar szczepiony zakupiony na jesień raczył mnie kwitnieniem słabym ale zawsze cieszy
Dla odwiedzających zostawiam kolorki co prawda kupne i świerzo wsadzone
I zostawiam zdjęcie dzisiejszego śpiocha który bardzo mnie ucieszył pozdrawiam
resztę cebulowych
skalniakowe
oczar szczepiony zakupiony na jesień raczył mnie kwitnieniem słabym ale zawsze cieszy
Dla odwiedzających zostawiam kolorki co prawda kupne i świerzo wsadzone
I zostawiam zdjęcie dzisiejszego śpiocha który bardzo mnie ucieszył pozdrawiam
- adamanna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Czy ja dobrze poznaję że ów śpioch to jeż??? piękne maleństwo
To że nie ma nowych wpisów wcale nie znaczy że nikt nie zagląda do Ciebie czasem nie zawsze zostawia się ślad - przyznaję się bez bicia że sama często tak robię
To że nie ma nowych wpisów wcale nie znaczy że nikt nie zagląda do Ciebie czasem nie zawsze zostawia się ślad - przyznaję się bez bicia że sama często tak robię
Cześć!
Z tymi odwiedzinami jest tak właśnie, że często nie zostawiamy wpisów tylko oglądamy co nowego dzieje się w zaprzyjaźnionych ogrodach.
Wiosnę to u Ciebie już widać na prawdę. Śpiocha zazdroszczę, zawsze chciałam, żeby przywędrowały na naszą działkę, ale jakoś żaden nie może tam trafić.
Z tymi odwiedzinami jest tak właśnie, że często nie zostawiamy wpisów tylko oglądamy co nowego dzieje się w zaprzyjaźnionych ogrodach.
Wiosnę to u Ciebie już widać na prawdę. Śpiocha zazdroszczę, zawsze chciałam, żeby przywędrowały na naszą działkę, ale jakoś żaden nie może tam trafić.
- Aga P
- yanka
- 100p
- Od: 31 mar 2012, o 15:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Powolutku i u Ciebie wiosnę widać.
A! Horstmana raczej nie przesadzaj. Posadziłam trzy obok siebie w trójkącie. Rosną już obok siebie ok 8 lat - świetnie to wygląda. Raczej , pamiętaj ,że wszystkie iglaki można przycinać. Moje , co jakiś czas mają skracane pędy bocznie , świetnie się zagęściły.
Pozdrawiam.
A! Horstmana raczej nie przesadzaj. Posadziłam trzy obok siebie w trójkącie. Rosną już obok siebie ok 8 lat - świetnie to wygląda. Raczej , pamiętaj ,że wszystkie iglaki można przycinać. Moje , co jakiś czas mają skracane pędy bocznie , świetnie się zagęściły.
Pozdrawiam.
Izabela
- Aga P
Dziękuję Izabela za radę nie będę go przesadzać bo ładnie wygląda koło domu a ja uwielbiam iglaki o płaczącym pokroju jak za bardzo się będzie rozrastał to go przytnę
- Aga P