Moje małe zielone co nieco -cz. II
- Ola2310
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Moje małe zielone co nieco -cz. II
Witajcie w drugiej części mojego wątku - pierwsza znajduje się tutaj.
Zaplanowałam otwarcie drugiej części wraz z pierwszym dniem wiosny, ale że mój stary wątek na koniec dosyć podgonił, a w ogrodzie zakwitły pierwsze krokusy, postanowiłam , że nie ma na co czekać...
Krótko podsumowując zeszły sezon - długo nie mogłam się przekonać do założenia swojego wątku, myślałam że nikt nie będzie do niego zaglądał, nikogo nie zaciekawię swoimi wypocinami...
Od maja 2015 r. jestem na FO , poznałam tu ( chociaż tylko wirtualnie) wielu dobrych ludzi, tak samo zielono zakręconych, służących radą w każdym momencie.
Teraz nie wyobrażam sobie dnia, abym chociaż na chwilkę nie zajrzała na forum.To już uzależnienie...
Dziękuję wszystkim odwiedzającym mnie, za to że jesteście, zaglądacie, oddzywacie się, za to że z wami jest wesoło...
Dużo zmian nastąpiło u mnie ,odkąd dołączyłam do forumowego grona.
W sezonie ,przyjechało do mnie parę paczek z nowymi roślinkami, były też akcje wymienne. Trzeba było poszerzyć istniejące rabaty...
Zmobilizowaliśmy się i w zamian rozwalającego, płóciennego baldachimu, stanęła drewniana altanka.
Przyjechały róże (dotrą jeszcze powojniki )właśnie z myślą ,że będą oplatać altanę i jej kratki...
Życzę nam wszystkim udanego sezonu , z masą pięknych kwitnień...
Oto zmiany jakie zaszły w moim ogrodzie...
Było sporo kwitnień...
I odwiedzin....
A to dzisiejsze moje zakupy....
Zaplanowałam otwarcie drugiej części wraz z pierwszym dniem wiosny, ale że mój stary wątek na koniec dosyć podgonił, a w ogrodzie zakwitły pierwsze krokusy, postanowiłam , że nie ma na co czekać...
Krótko podsumowując zeszły sezon - długo nie mogłam się przekonać do założenia swojego wątku, myślałam że nikt nie będzie do niego zaglądał, nikogo nie zaciekawię swoimi wypocinami...
Od maja 2015 r. jestem na FO , poznałam tu ( chociaż tylko wirtualnie) wielu dobrych ludzi, tak samo zielono zakręconych, służących radą w każdym momencie.
Teraz nie wyobrażam sobie dnia, abym chociaż na chwilkę nie zajrzała na forum.To już uzależnienie...
Dziękuję wszystkim odwiedzającym mnie, za to że jesteście, zaglądacie, oddzywacie się, za to że z wami jest wesoło...
Dużo zmian nastąpiło u mnie ,odkąd dołączyłam do forumowego grona.
W sezonie ,przyjechało do mnie parę paczek z nowymi roślinkami, były też akcje wymienne. Trzeba było poszerzyć istniejące rabaty...
Zmobilizowaliśmy się i w zamian rozwalającego, płóciennego baldachimu, stanęła drewniana altanka.
Przyjechały róże (dotrą jeszcze powojniki )właśnie z myślą ,że będą oplatać altanę i jej kratki...
Życzę nam wszystkim udanego sezonu , z masą pięknych kwitnień...
Oto zmiany jakie zaszły w moim ogrodzie...
Było sporo kwitnień...
I odwiedzin....
A to dzisiejsze moje zakupy....
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Re: Moje małe zielone co nieco -cz. II
Olka W poniedziałek wyślę. Mój M bardzo zdziwiony spoglądał na mnie jak wpychałam do koperty patyki
Śliczne bratki kupiłaś. U mnie takich ładnych nie ma a już planuję obsadzać skrzynki i donice wokół domu żeby nie było ponuro.
Śliczne bratki kupiłaś. U mnie takich ładnych nie ma a już planuję obsadzać skrzynki i donice wokół domu żeby nie było ponuro.
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wpisuję się czym prędzej, żeby nie zgubić Fajnie podsumowałaś poprzedni sezon
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Olu wpadłam i ja do nowego wątku - jak zwykle u Ciebie po uszy
- Ola2310
- Kontakt:
Dorciu, Małgosiu Pepsi , Małgosiu Clem , Bea witajcie w II cz. mojego wątku.
Buziaki dla was za to że jesteście...
Do wytęsknionej wiosny pozostało nam tylko 16 dni!!!
Dziś już było czuć że wiosna jest na wyciągnięcie ręki, że dzielą nas tylko chwile...
Dzień zapowiadał się dobrze już od samego rana i taki też był. Słonko pięknie przygrzewało a ja musiałam siedzieć prawie cały dzień w pracy...
Ja to mam pecha, jak jest pogoda to człowiek kurcze pracuje...W sezonie mam to samo, jak na złość.
Tyle bym porobiła dziś bo i hortensje chcę przyciąć i powojniki, no to niestety. A po niedzieli znów słyszę zapowiadają deszcze...
Ostatnio posiałam trawy, cleome, floksy oraz dmuszka i szałwię trójbarwną. Te dwie ostatnie wymienione już wyszły a to zaledwie może z dwa dni....Wczoraj zaglądałam do tych nasionek jak podlewałam i była czarna ziemia , dziś mnie nie było cały dzień i jaka niespodzianka !!!!
Na dworze też coraz więcej się zieleni. Roślinki pomału wszystkie budzą się ze snu zimowego...
I oby już nic im nie przeszkodziło w tym wybudzaniu...
Pozdrawiam i miłej niedzieli wszystkim życzę...
Buziaki dla was za to że jesteście...
Do wytęsknionej wiosny pozostało nam tylko 16 dni!!!
Dziś już było czuć że wiosna jest na wyciągnięcie ręki, że dzielą nas tylko chwile...
Dzień zapowiadał się dobrze już od samego rana i taki też był. Słonko pięknie przygrzewało a ja musiałam siedzieć prawie cały dzień w pracy...
Ja to mam pecha, jak jest pogoda to człowiek kurcze pracuje...W sezonie mam to samo, jak na złość.
Tyle bym porobiła dziś bo i hortensje chcę przyciąć i powojniki, no to niestety. A po niedzieli znów słyszę zapowiadają deszcze...
Ostatnio posiałam trawy, cleome, floksy oraz dmuszka i szałwię trójbarwną. Te dwie ostatnie wymienione już wyszły a to zaledwie może z dwa dni....Wczoraj zaglądałam do tych nasionek jak podlewałam i była czarna ziemia , dziś mnie nie było cały dzień i jaka niespodzianka !!!!
Na dworze też coraz więcej się zieleni. Roślinki pomału wszystkie budzą się ze snu zimowego...
I oby już nic im nie przeszkodziło w tym wybudzaniu...
Pozdrawiam i miłej niedzieli wszystkim życzę...
- zara
- 500p
- Od: 6 maja 2015, o 12:06
Witaj
Pięknie tu u Ciebie - oglądam i podziwiam.
Ogród robi wrażenie ale i na parapecie widzę wiosna
Pozdrawiam i przesyłam dużo
Pięknie tu u Ciebie - oglądam i podziwiam.
Ogród robi wrażenie ale i na parapecie widzę wiosna
Pozdrawiam i przesyłam dużo
- Ola2310
- Kontakt:
- zara
- 500p
- Od: 6 maja 2015, o 12:06
Czuję się oczarowana
Jeszcze nikt mnie tu na FO tak nie witał
Oleńko dziękuję za przemiłe powitanie
Jeszcze nikt mnie tu na FO tak nie witał
Oleńko dziękuję za przemiłe powitanie
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Roślinki się budzą .Wiosna tuż, tuż.Wysiewy wschodzą.Brawo .
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Olu jak ładnie przypomniałaś metamorfozę ogrodu. Rabatki powoli się zielenią, ale na kolory cebulowych czekamy z utęsknieniem. Wysiewy jak zwykle skontrolowałam, świetnie kiełkują.
Hejka
Trochę spóźniony....Zacofany jestem jak się postów za dużo na FO produkuje
Trochę spóźniony....Zacofany jestem jak się postów za dużo na FO produkuje
- Aga P
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 16 paź 2015, o 18:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Olu u Ciebie też wiosenka pięknie się pokazuje u mnie na skalniaku już żagwin zakwit Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę