Petunia z nasion cz.5
-
- 200p
- Od: 18 lut 2016, o 13:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Petunia z nasion cz.4
Ja się dopiero uczę i nie wiedziałam że z 1 torebki aż tyle tego będzie
Pozdrawiam
Dorota
Dorota
- LaKamila
- 200p
- Od: 20 lut 2016, o 12:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Petunie z nasion
Nie znalazłam tematu wiec zakładam (w razie czego proszę o przeniesienie do właściwego)
16 lutego wysialam Petunie. Ładnie mi wykiełkowały, ale bardzo gęsto. Na razie sa bardzo malutkie i muszę je ostrożne podlewac zraszaczem zeby sie nie potopiły. Martwi mi ze tak wolno rosną. Obok, w tym samym pojemniku jest lewkonia i za ok tydzien bedzie gotowa do pikowania.
Co z ta Petunią może byc nie tak?
16 lutego wysialam Petunie. Ładnie mi wykiełkowały, ale bardzo gęsto. Na razie sa bardzo malutkie i muszę je ostrożne podlewac zraszaczem zeby sie nie potopiły. Martwi mi ze tak wolno rosną. Obok, w tym samym pojemniku jest lewkonia i za ok tydzien bedzie gotowa do pikowania.
Co z ta Petunią może byc nie tak?
- mycha_paulina
- 200p
- Od: 13 paź 2013, o 21:10
Hej. Mam pytanko- czy przysypujecie nasionka ziemią przy wysiewie? Ja chcę dziś wysiać swoje. Pozdrawiam
Zapraszam do mojego wątku Fiołkowe love http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77233" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie cierpię małych parapetów!
Nie cierpię małych parapetów!
- LaKamila
- 200p
- Kontakt:
Mi tez wyrósł gąszcz. Na razie bardzo drobne. Ile powinny mieć listków do pikowania ?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wysiej i lekko ugnieć pudełkiem od zapałek.
Nie przysypuj, bo to są drobne nasionka.
Nie przysypuj, bo to są drobne nasionka.
- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Malachitek moją petunię pikowałam 2 tygodnie temu,była troszeczkę większa od Twojej,miała w pełni wyrośnięte listki właściwe.
Myślę,że możesz jeszcze poczekać kilka dni,żeby się wzmocniła,chociaż z doświadczenia wiem,że dobrze sobie radzą nawet bardzo malutkie sieweczki
Myślę,że możesz jeszcze poczekać kilka dni,żeby się wzmocniła,chociaż z doświadczenia wiem,że dobrze sobie radzą nawet bardzo malutkie sieweczki
Ewka ładne te Twoje petunie. Brawo.
Moje siane w połowie lutego dopiero puszczają listki właściwe.
Moje siane w połowie lutego dopiero puszczają listki właściwe.
Zdążą Ci urosnąć,niech tylko słoneczko błyśnie.
U mnie stoją w growboxie,więc zanim będzie więcej słońca spokojnie rosną i się nie wyciągają
U mnie stoją w growboxie,więc zanim będzie więcej słońca spokojnie rosną i się nie wyciągają
Kiedy można zacząć nawożenie przepikowanych petunii?
- LaKamila
- 200p
- Kontakt:
Troche sie boje tego pikownia takich malutkich siewek. Pewnie cześć pójdzie na straty bo nie da rady wszystkich wyłuskać. Macie jakieś patenty jak je wybierać ?
W zeszłym roku bawiłam się w petunie z nasion i przy oddzielaniu siewek pomagałam sobie wykałaczką.Trzeba chwycić za oba liścienie, nie za łodyżkę, pociągnąć z wyczuciem pomagając sobie wykałaczką w oddzieleniu od pozostałych siewek. Nic trudnego, po kilku próbach zorientujesz się jak to robić.
Agnieszka
Akcja Wymiany Nasion 2019/2020
Akcja Wymiany Nasion 2019/2020