Róże z kartoników z marketów Auchan,Biedronki,Castoramy itp. Cz.1
- bartosz les
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp.
Tak, ludzie patrzą na obrazek a nie co jest w środku Jednej pani mi się szkoda zrobiło to jej doradziłem bo pół koszyka miała martwych wyschniętych róż.
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
W Obi nadal nic, co moglibyśmy wsadzić różanie do ogrodów . Są tylko podpędzone miniaturki.
-
- 50p
- Od: 3 sie 2009, o 19:14
Ojej, a ja dziś też się skusiłam na 3 róże...
Ewciu: Co do OBI to wiesz, że trzymam rękę na pulsie, bo na tą właśnie dostawę najbardziej czekam! Dzwoniłam niedawno do mojego OBI i powiedziano, że 9 -10 najpierw mają dostać iglaki, a zaraz potem ma przyjechać dostawa róż. Podejrzewam, że tak od 12.03 już mogą tam być.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 17 wrz 2013, o 06:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wczoraj u nas w CARREFOUR kupiłam 2 pnące róże NN pakowane w woreczkach, jedna czerwona druga różowa, wyglądają bardzo dobrze. Zobaczymy co z nich wyrośnie .
- rattus
- 50p
- Od: 24 mar 2015, o 06:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też zdecydowałam się na 2 francuzki z A. różową i kremową. Krzaczki były wyjątkowo ładne, wielopędowe no i jeszcze wtedy nie rozhartowane. Od tygodnia stoją już w donicach na balkonie i ładnie zaczynają puszczać pączki.
Po cichu liczę na to że okażą się różami Delbarda, może Comtesse de Segur i Jardins de l'Essone? Ta trzecia pasiasta wygląda jak jedna z serii malarzy więc chyba jest szansa że pozostałe dwie też od tego samego hodowcy?
Kupiłam też Blue Queen i Sylwię, również w A. Czy ktoś może kupił te róże w ubiegłych latach i wie co mu z nich wyrosło?
Po cichu liczę na to że okażą się różami Delbarda, może Comtesse de Segur i Jardins de l'Essone? Ta trzecia pasiasta wygląda jak jedna z serii malarzy więc chyba jest szansa że pozostałe dwie też od tego samego hodowcy?
Kupiłam też Blue Queen i Sylwię, również w A. Czy ktoś może kupił te róże w ubiegłych latach i wie co mu z nich wyrosło?
Małgorzata
Ja kupiłam w Bricomarche za 5,99zł różę ale niestety nie ma napisanej odmiany na pewno jest to róża angielska. Rośliny stoją na dworze więc są podlewane przez deszcz.
Gosia
- zuzola11
- Od: 14 sty 2013, o 10:36
mili17199 kiedy kupiłeś/łaś ?
zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Wczoraj.zuzola11 pisze:mili17199 kiedy kupiłeś/łaś ?
Gosia
- zuzola11
- Od: 14 sty 2013, o 10:36
dzięki za odp.to i ja podjade zobaczyć co mają u nas .
zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
Kasia
rattus oby twoje słowa były prorocze! Obie wyglądają przepięknie. Trzymam kciuki żeby tak było .
Blue queen miałam. Mimo chuchania i dmuchania nic nie wypuściła, mimo, że sadzonki wyglądały ok i kupiłam dwie. U mnie w A. ich w tym roku nie widziałam. Ale kupiłam ją dlatego, że któraś z dziewczyn zamieściła jej zdjęcie dwa lata temu i wyglądała tak jak na kartonie. Pojadę jeszcze raz może znajdę..
Blue queen miałam. Mimo chuchania i dmuchania nic nie wypuściła, mimo, że sadzonki wyglądały ok i kupiłam dwie. U mnie w A. ich w tym roku nie widziałam. Ale kupiłam ją dlatego, że któraś z dziewczyn zamieściła jej zdjęcie dwa lata temu i wyglądała tak jak na kartonie. Pojadę jeszcze raz może znajdę..
kluska - "ogrodnik" od czerwca 2006
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
Aldi od jutra w ofercie ma róże.
Macie jakieś doświadczenie z ich różami?
Macie jakieś doświadczenie z ich różami?
Pozdrawiam Magda
- rattus
- 50p
- Od: 24 mar 2015, o 06:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kluska Blue Queen była z innej szkółki niż angielki i francuzki. Roślinka też taka bardziej rachityczna ale i tak się skusiłam bo krzaczek z oczkami więc widać że żywy.
Przejrzałam w historii i wydaje mi się że w ubiegłych latach pod tą nazwą sprzedawana była inna róża. Zdjęcie na kartoniku się różni, obecnie wygląda tak
Przejrzałam w historii i wydaje mi się że w ubiegłych latach pod tą nazwą sprzedawana była inna róża. Zdjęcie na kartoniku się różni, obecnie wygląda tak
Małgorzata