Przydomowy ogródek Eweliny .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny .

Post »

Ewelinko, trzymam jutro za Was kciuki :) Przedszkole to super sprawa, dziecko się rozwija i idzie do przodu jak burza. Wiadomo, dzieci są różne. Z moim Krystkiem nie było większych problemów. Z Przemkiem natomiast przez 2 lata były płacze i fochy w momencie rozstania. Ale ja byłam twarda i po niespełna trzech latach pobytu w naszym wspaniałym przedszkolu śmiało stwierdzam, że wybór tej placówki i pobyt w niej, to chyba najlepsze co nas mogło spotkać, jeśli chodzi o rozwój Przemka.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

No to jutro kochana ciężki dzień was czeka...
Ale na pewno będzie dobrze, tym bardziej że pisałaś, że mała chce iść do przedszkola.
Tylko ty się nie denerwuj, bo to normalna rzecz i nic złego się tam dziecku stać nie może.
Nawet jak trochę popłacze z tęsknoty , to zaraz panie przedszkolanki zrobią wszystko aby było już dobrze.
Moje dzieci dobrze znosiły ten czas a tak w ogóle to wstydziły się płakać przy obcych.
Nie było histerii , zawsze wiedzieli że za parę godzin wrócimy po nich... ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Jagi no popatrz jak trafiłam ;:306 . Piękne te brzózki ;:108 i mają takie zwiewne te swoje korony. Zawsze mi się podobały ;:224 . Marysi okazy widziałam ,o tak są piękne .

Zeniu o takiej brzozie też myślałam i nawet dzisiaj byłam w jednym markecie i były , tylko tak wysoko szczepione, że do auta by mi nie weszły ;:306 . Ja mam auto krótkie więc połamałabym to drzewko . Takie piękne kotki były na niej ;:131 . Może innym razem się skuszę ale to muszę wtedy innym autem zabrać do domu ;:306 . W każdym razie pomyślę jeszcze nad tym.

Lucynko wychowywanie dzieci bywa męczące ale jest to jeden z bardzo radosnych okresów w naszym życiu. Chwilami bywa ciężko ale uśmiech dziecka wszystko wynagradza. Podziwiam te Mamy, które przez długi czas bywają, bywały same bo to nie lada wyczyn . Odpoczęłam od dziewczynek, teraz już smacznie śpią i rano czeka nas wczesna pobudka. Dziękuję i wzajemnie ;:196 .

Paulinko wiem z własnego doświadczenia jak męczące dla Mamy i dla dziecka jest takie jeżdżenie po rehabilitacjach z jednym i zabieraniem drugiego. Bardzo fajnie, że tak się Wam udało. Słyszałam, że dzieci reagują bardzo różnie i dlatego jestem tak bardzo ciekawa jutrzejszego dnia. Mam nadzieję, że będzie dobrze . Od piątku Emilka tylko mówi o przedszkolu, pozwoliła sobie nawet ubrać u babci ciapy ( w których w domu nie ma zwyczaju chodzić) i już spakowała na jutro swój plecaczek ;:138 . Teraz smacznie śpi nieświadoma do końca tego co Ją czeka. Mam nadzieję, że będzie dobrze ;:131 .

Małgosiu rzeczywiście niedługo dzieci będą spędzały czas poza domem a ja będę zmuszona do tego przywyknąć. Prędzej czy później pójdą do szkoły itd. Z pewnością to dla wszystkich jakaś korzyść, dzieci będą uczyły się nowych rzeczy, przebywały z rówieśnikami, rozwijały się a ja na spokojnie zrobię co trzeba , bez niepotrzebnych stresów i nerwów. A co do mojej listy to tylko tak groźnie wygląda :wink: . Wszystko będzie sadzone na raty więc mam nadzieję, że dam radę. W połowie tygodnia pierwsze rośliny będą u mnie ;:108 .

Krysiu gdyby nie to ,że Teściowie zdecydowali się zabrać dzieci do siebie to z pewnością nie zrobiłabym nic. Pogoda nie była za ciekawa ale ja jestem taka, że korzystam z każdej wolnej chwili od dzieci. Tylko deszcz mógłby mnie powstrzymać :wink: . U mnie dzisiaj była pogoda idealna ale po pierwsze niedziela a po drugie od rana byłam w rozjazdach. Co do tych pospolitych brzózek to nie ale te odmianowe mnie kuszą. Chociażby jedna ;:218 .No zobaczymy, póki co nadal myślę i trochę martwi mnie to śmiecenie właśnie.

Andzia wiem jak bardzo ważne jest dla dziecka przebywanie z rówieśnikami. Emilka chce bawić się z Weroniką ale Ona nie daje rady sobie. Ciągle się przewraca, Emilka Ją ciągnie i w kółko jest tylko narzekanie, że Weronika nie bawi się z Nią . Weronika po takiej "zabawie" jest wymęczona a Emilka dalej czuje niedosyt. Tak więc po prostu brakuje Jej rówieśników i takiej zabawy. Weronika niestety nie może Jej tego dać bo ma spore opóźnienie psycho - ruchowe . Nie ma lepszego rozwiązania niż przedszkole i ja bardzo liczę na to ,że może też nauczy się wśród dzieci jeść coś bardziej sensownego niż to co do tej pory. No nic, jutro zobaczymy jak to będzie .

Olu postaram się nie denerwować. Mam już wszystko przygotowane więc mam nadzieję, że będzie dobrze. Martwi mnie tylko taka wczesna pobudka bo Emilka lubi sobie pospać, Weronika troszkę mniej . Nie ukrywam, że i dla mnie też zmienią się godziny wstawania bo do tej pory, wstyd się przyznać ale spałyśmy do 8 albo i 9 a teraz będę wstawała o 7 ;:oj . Pierwszy tydzień może być trudny ale przyzwyczaję się ;:173 .

Dzisiejszy dzień był dość ładny. Było ponad 10 stopni i chwilami wyglądało słoneczko ;:3 . Ja na zakończenie weekendu udałam się do znajomej na pogaduchy i przy okazji odświeżyła mi kolor włosów, który trochę mi się sprał ;:224 . Wieczorkiem odebrałam córki od dziadków i wróciłyśmy do domu. Tak więc ten weekend uważam za bardzo udany, było coś dla ciała, ducha i ogólnie odpoczęłam i naładowałam baterie jak nigdy . Rano udało mi się zrobić kilka fotek .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tak powiększyłam rabatę przed domem. Wygląda kształtem jak gruszka . Będą tam rosły głównie byliny, lilie i ogólnie ma być kolorowo,pachnąco i ładnie. Co myślicie ?? Nie przesadziłam ?? Czy nie za dużo tych rabat względem trawy ?? ;:124

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy Wszystkim :wit .
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Ewelinko, Twoja lista zakupów powaliła mnie na kolana. Dziewczyno, będziesz już w tym roku miała pięknie urządzony ogród. Zostaw coś na kolejne lata :;230 A tak poważnie, to jestem pełna podziwu dla werwy z jaką działasz ;:180 Mnie jak na razie nic się nie chce. Czasu w tygodniu nie mam wcale, a w ten weekend też nie było lepiej. Zupełnie nie wiem jak to wszystko ogarnę? A niedługo pewnie zaczną się wysyłki róż ;:202

Dziewczynki na pewno szybko przywykną do nowej sytuacji. Dzieci szybko się przyzwyczajają...Gorzej jest z nami, ale wszystko będzie ok. ;:333 Zobaczysz, że to kwestia kilku, kilkunastu dni.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ewelino a czy czasem nie za dużo trawy względem rabat? ;:306
Bardzo ładnie się zapowiada ta pachnąca rabata. ;:215

Z przedszkolem może być różnie. Pamiętaj by Wasze rostanie (na początku, gdy mała się nie przyzwyczai) było krótkie: "Kocham Cię. Przyjdę po Ciebie po obiedzie, (czy podwieczorku)" i wychodź. I zawsze rób tak jak mówisz -obiecujesz, nie kłam dziecka co do pory odbioru. Dziecko które usłyszy o której będzie odebrane bardzo wyczekuje tego momentu i zaczyna się stresować, jeśli on minie a rodzica nie ma.
Im dłużej będziecie się rano rozstawać w drzwiach sali, tym większy to będzie stres dla małej. Często jest tak, że rodzice nie zdążą zakrętu przy przedszkolu zebrać a dziecko już nie płacze. Pani na pewno weźmie małą na kolana, przytuli. Pamiętaj, że ona też będzie chciała jak najszybciej uspokoić małą i na pewno będzie chciała zdobyć jej sympatię.
I jeszcze jedno: jutro na pewno pójdzie chętnie, bo tak naprawdę sama nie wie co ją czeka (rozstanie z mamą) a kolejne dni mogą być znacznie gorsze. Musisz być dzielna i pamiętać, że przedszkole to naprawdę świetna sprawa rozwojowa dla małego dziecka! ;:215 Głowa do góry! Przytulam i trzymam kciuki. ;:168 ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewelinko wszystko wróciło do normy! dziewczynki śpią w swoich łóżeczkach, rabatki przygotowane pod nowe nasadzenia no i plany się snują ;:224 nie ma to jak młodość! Życzę Ci jutro spokojnego dnia :wit
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

Mój młodszy nie mógł się doczekać przedszkola. Pierwszego dnia szedł uśmiechnięty, ale drugiego już płakał. Wzięłam go na spytki i się okazało, że mu się bardzo podobało a płakał bo inne dzieci płakały i myślał, że tak trzeba ;:306
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ewelina, kawał dobrej roboty z tą rabatą ;:333 Na środek daj wyższe rośliny, a ku brzegom niższe, będzie piknie ;:215
No i zdaj nam tu szybko relację jak poszło rano w przedszkolu ;:65
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Rabata jak zakwitnie kolorowymi kwiatami będzie wyglądała oszałamiająco.
Ja też mam jeszcze bardzo dużo trawy i na przyszłość jest pole do popisów.
Może już w tym roku coś uskubnę . Posiałam dość dużo traw ozdobnych i tak myślę że jak wszystkie wzejdą to nie będę miała gdzie je wcisnąć.
:?
Awatar użytkownika
dehaef
200p
200p
Od: 3 sie 2013, o 22:34

Post »

boski wątek, zatrzymałam się na 9 stronie gdzie było omawianie tuj jako zasłona brzydkich zagospodarowań i wpadłam napisać, że trzeba uważać JAKIE te tuje się kupuje ;) my z mężem 10 lat temu tak brzydkie zabudowania u sąsiada postanowiliśmy zasłonić ;) zdjęcie robione z balkonu ;) na 1 piętrze ;:306 na szczęście sąsiad nie ma okien od tej strony bo musielibyśmy co drugą tuję wyciąć ;)
Obrazek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Przedszkole to świetna sprawa. Na pewno będzie z tego sporo plusów. A z maluszkami, tak jak radzi Ania - nie określaj godziny. Panie wiedzą przecież jak postępować z maluszkami. Każde dziecko kiedyś płacze w przedszkolu. Wiedzą jak zareagować. Będzie wszystko dobrze.
A rabatka spora, myślę że będzie pięknie. Sporo cebulek wystawiło noski. Aż miło. Szkoda że taka szarość na tych zdjęciach. U mnie tak samo. Brak słoneczka.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Pogoda dzisiaj fatalna, od rana leje i jest bardzo ponuro ;:223 . Muszę Wam napisać, że w przedszkolu było bardzo dobrze. Oczywiście nie chcę zapeszać . W każdym razie największy problem miałam z samego rana z dobudzeniem śpiochów . Ja wstałam sobie wcześniej, zrobiłam kawę i starałam się robić sztuczny gwar kręcąc się no ale to nic nie dało . Dziewczyny spały dość mocno. W końcu włączyłam telewizor i zaczęłam cicho, że " pora wstać do przedszkola " . Starsza wstała bez problemu a Emilka miała opory. Jak już wstała to zaczęła mnie poganiać kiedy jedziemy ;:306 . W przedszkolu zobaczyła salę z dzieciakami i od razu tam poszła . Pani nas przywitała i prosiła żebym poszła do szatni zmienić Emilce obuwie. Wyobraźcie sobie, że ja nawet nie zdążyłam odwiesić Jej kurtki kiedy Ona zdążyła pójść do tych dzieci ;:306 . Nawet się z Nią nie pożegnałam. Podałam tylko Pani nr telefonu w razie W i czekałam w domu jak na szpilkach na telefon . Oczywiście telefon nie zadzwonił ;:173 . Co prawda Emilka była w przedszkolu krótko bo 4 godziny ale to ciągnęło mi się strasznie długo . Kiedy przyszła pora odbioru dzieci,Emilka bez problemu się pożegnała i oznajmiła mi, że jutro też przyjdziemy ;:170 . Mam nadzieję, że faktycznie będzie chciała jutro iść. Zamieniłam z Panią tylko kilka słów ale wiem, że nie płakała ani trochę i nie miała problemu z poinformowaniem, że "chce siusiu "a tego też się obawiałam.

Dorotko uzbierało się trochę tego ale bylin w dalszym ciągu mam mało. To nadrobię w kolejnych latach ;:333 . Nie martw się z pewnością wszystko ogarniesz i sobie zrobisz jak tylko poprawi się pogoda. Ja zamówiłam tylko 9 róż więc nie będzie wielkiego problemu :wink: . A co do dzieci masz rację, dzieci szybko się przyzwyczajają ;:108 .

Aniu no można być i tak ;:306 . Z pewnością będziemy narzekać na koszenie trawy w tym miejscu ;:306 . A co do przedszkola to już dziś ,jak pisałam wyżej muszę przyznać, że nawet nie było pożegnania ;:oj . Emilka wystrzeliła jak z procy ,zapomniała o mamie w kilka sekund. Tak jak pisałaś, dzisiaj poszła chętnie, zobaczymy jak będzie jutro. Dziękuję za miłe słowa i dodanie mi otuchy ;:168 .

Marysiu dziękuję i wzajemnie :wit .

Dorfi rozbawiłaś mnie tym prawie do łez ;:306 . Ach te dzieci ;:167 .

Zuza dziękuję za podpowiedzi ;:108 . Relacja z przedszkola wyżej .

Olu trawy ozdobne są piękne więc co nie wykorzystasz to z pewnością znajdą się chętni na sadzoneczki. Mój trawnik jest już dużo szczuplejszy niż w zeszłym roku o tej porze . Mam nadzieję, że obsadzę tą rabatę jakoś sensownie i będzie ładna . Postaram się .

Danuto witaj u mnie :wit . No tak, Szmaragdy i Brabanty mają całkiem inny pokrój te drugie trzeba koniecznie ciąć inaczej są ażurowe i brzydkie. Twój żywopłot jest świetny . Takie zielone ściany są ładne a to, że trochę wysoki to zawsze można lekko przyciąć z góry .

Madziu brak słoneczka mnie dobija . Dzisiaj jest okropnie. Z przedszkolem powoli jakoś damy radę. Ten dzień był całkiem obiecujący. Wiem, że to z pewnością przyniesie dużo korzyści każdej ze stron. Początki będą trudne ze względu na to wstawanie ale powoli się przyzwyczaimy. A co do rabaty, jest ciut większa ale też nie jest zbyt szeroka. Nie zaszaleję ale kilka roślin się zmieści ;:173 .

Pozdrawiam i udanego dnia życzę :wit .
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak fajnie, że w przedszkolu wszystko poszło dobrze ;:138 . Pozdrawiam :).
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”