Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Post »

Tak Marysiu nadal niestety, a teraz jeszcze doszły zastrzyki, ale tylko do końca tygodnia, taka mam nadzieję, no a kfiotkom się dostało i od razu zaczęły rosnąć i kwitnąć ;:215
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jaką piękna zieleń :D aż miło popatrzeć...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko wiem że ogród wszystko wyciągnie ;:196 ale ostatnie tygodnie zawsze się najbardziej ciągną :wink:
Na Twoje roślinki to nawet nie trzeba krzyczeć :D

Malvy już pomalutku coraz więcej, ale jeszcze ogród taki nijaki :D
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ładny ten floks, Marysiu. ;:138
W moim L... dzisiaj żadnych floksów nie było, ale kupiłam sobie trzy na ryneczku w sobotę.
Powoli dochodzę do wniosku, że nie powinnam głowy zza drzwi mieszkania wychylać. Poza spacerkiem na działkę. Tylko że na działkę mogę sobie przez ryneczek pójść, a tam też kuszą. :;230 :;230
I co ja, biedna, mam zrobić? ;:223
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
justysia138
50p
50p
Od: 19 wrz 2015, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu u mnie oczko nie wchodzi w rachubę bo moja Diana (owczarek niemiecki) uwielbia się chlapać we wodzie pokaże ją u Ciebie
Obrazek
Posadzę tam tak jak radzisz budleję Winte Profiuson wyczytałam że szybko rośnie i osiąga 2-3m wysokości i jednoroczne.
Czy przygotowujesz jakoś specjalnie ziemię w tunelu?
Pozdrawiam Justyna
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Och Marysiu dawno u Ciebie nie byłam :oops: ale dzisiaj nadgoniłam zaległości.
Wiosenne kwiatuszki jak ładnie się pokazują, a floks o kolorowych listkach istne cudo, wcale się nie dziwie, że jest podskubywany.
Zwierzyniec jak zwykle pięknie na fotkach ujęty ;:138
Prac w ogródku zazdroszczę oj zazdroszczę ;:108
Miłego wieczoru ;:196
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50

Post »

Hej Marysiu! Na Zamojszczyźnie już przylaszczki w lasach płatami kwitną - znak że wiosna:)
Za to krokusów na dzikości jeszcze tu nie widziałam, w domu siedzą schowane, a Ty masz już kolorowe pączki, zazdroszczę

Mam nadzieję, że Dzień Kobiet upłynął miło i wiosennie - niech się zieleni to co powinno, a to co ma kwitnąć niech bucha kolorem, najlepszego!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

O jacy mili Goście, a ja dostałam ofertę od Clematisa i przepadłam ;:219

Lucynko oprócz pracy musisz mieć przyjemności, więc nie miej wyrzutów sumienia :D Floksa kupiłam w naszym sklepie Polanu, bardzo mnie cieszy że sklep poszerza swoją ofertę i można tam naprawdę głowę stracić Obrazek Mam jednak pewien hamulec na który czekam i po prostu nie mogę się puszczać ;:306
Co masz biedna zrobić ? bierz ze sobą np. 10 zł dziennie i za tyle możesz sobie pozwolić na przejście przez ryneczek ;:306

Justysiu to nie możesz mieć wody w ogrodzie, jeszcze takiej pułapki, wyczochraj Dianę ;:167
Ja myślę że budlei będzie tam dobrze ;:333 Przed zimą przekopuję ziemię w tunelu i różnie rok temu posiałam żytko a tym roku przekopałam z kurzeńcem i częściowo wymieniłam tzn wyrzuciłam część a przyniosłam z woliery taką przerobioną przez kury :D

Ewuniu miło że jesteś ;:168
Ta odrobina wiosny cieszy, a jeszcze w taki dzień jak dzisiejszy, ciepły i bezwietrzny :D Wiadomo tyle jest prac po zimie i chociaż nie wszystko da się już zrobić to etapami uprzątam, prześwietlam i wycinam co nie zaszkodzi roślinom nawet jak przyjdzie jeszcze zima ;:224 Floksy miały dobry sezon ubiegły, ciepła i sucha pogoda pozwoliła im długo kwitnąć a nawet powtarzać kwitnienie ;:215
Wszystkiego dobrego Ewuniu ;:196

Olgo jak się cieszę, ze jesteś ;:196
Robiłam dzisiaj małe sprzątanie i wzrok padł na miejsce gdzie mnie czeka niespodzianka liliowa i wiesz pomyślałam o Tobie i wywołałam Cię w myślach ;:4 Połacie przylaszczek to dopiero musi być widok? może masz zdjęcie?
Jak Twoja Ruda Panienka? Dziękuję za zielone życzenia, a dzień w ogrodzie to prawdziwe święto szczególnie po zimie :uszy Życzę Ci pięknej wiosny i dużo radości ;:196
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p

Post »

Dziękuję Marysiu! Faktycznie chyba mnie wywołałaś, bo nie zaglądałam na FO szmat czasu. Cieszę się, że mogłam Ci sprawić odrobinę radości. Jeśli masz czas bawić się z nasionami mogę w poniedziałek podesłać też nasiona lilii - zbierane jesienią z moich, a teraz mam zamiar je w końcu przebrać.

Rudzielec niestety już za tęczowym mostem. Był z nami 14 pięknych lat, praktycznie połowę mojego życia.
Przylaszczki to wspaniały widok, niestety nie miałam na spacerze aparatu (wiem, straszna wtopa w dzisiejszych czasach:)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Olgo już przeczytałam o rudzielcu ;:167
No nie ! i Ty bez aparatu, a takie ładne zdjęcia robiłaś na wycieczkach ;:185 Cieszę się że mam taką moc :;230
A z nasionkami to jest tak :!: zachłanność mówi chcę, a rozsądek każe popatrzeć co ja już nasiałam i ile jeszcze mam do wysiania...dziękuję ;:180 ale nie da się :;230
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p

Post »

Rozumiem, u nas też w tym roku ograniczone sianie kwiatów, ale za to odbijemy sobie pomidorami :D
Zdjęcia z wycieczki będą, ale troszkę dalszej niż do Zwierzyńca:)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Olgo a masz nasiona pomidorów? bo może podesłać coś :D
Na zdjęcia poczekam cierpliwie ;:65
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marysiu! :wit

"Niecierpliwie czekasz na wiosnę..." Ładny tytuł, adekwatny do większości nastrojów na FO.
Ja czekam ze spokojem, nawet nie spieszy mi się, bo tyle jest do zrobienia po zimie ;:oj
Podobnie jak Ty, przycinam drzewa, krzewy, chabazie i.... końca tego nie ma.

Ponadto, poczyniłam WYSIEWY. Posiałam Dygitalisy FOX Glove (nazwa mówi sama za siebie! :twisted: :twisted: ) przywiezione z Anglii przez Jagi.
Nasiona mają tak mikroskopijne, że nie wiem, czy je naprawdę wysiałam, czy tylko mi się tak wydaje ;:306

Życzę wiosny szybkiej, ale nie wulkanicznej!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”