Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29
Tak Marysiu nadal niestety, a teraz jeszcze doszły zastrzyki, ale tylko do końca tygodnia, taka mam nadzieję, no a kfiotkom się dostało i od razu zaczęły rosnąć i kwitnąć
- Malvy
- 500p
- Od: 10 lut 2015, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jaką piękna zieleń aż miło popatrzeć...
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko wiem że ogród wszystko wyciągnie ale ostatnie tygodnie zawsze się najbardziej ciągną
Na Twoje roślinki to nawet nie trzeba krzyczeć
Malvy już pomalutku coraz więcej, ale jeszcze ogród taki nijaki
Na Twoje roślinki to nawet nie trzeba krzyczeć
Malvy już pomalutku coraz więcej, ale jeszcze ogród taki nijaki
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Ładny ten floks, Marysiu.
W moim L... dzisiaj żadnych floksów nie było, ale kupiłam sobie trzy na ryneczku w sobotę.
Powoli dochodzę do wniosku, że nie powinnam głowy zza drzwi mieszkania wychylać. Poza spacerkiem na działkę. Tylko że na działkę mogę sobie przez ryneczek pójść, a tam też kuszą.
I co ja, biedna, mam zrobić?
W moim L... dzisiaj żadnych floksów nie było, ale kupiłam sobie trzy na ryneczku w sobotę.
Powoli dochodzę do wniosku, że nie powinnam głowy zza drzwi mieszkania wychylać. Poza spacerkiem na działkę. Tylko że na działkę mogę sobie przez ryneczek pójść, a tam też kuszą.
I co ja, biedna, mam zrobić?
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
-
- 50p
- Od: 19 wrz 2015, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu u mnie oczko nie wchodzi w rachubę bo moja Diana (owczarek niemiecki) uwielbia się chlapać we wodzie pokaże ją u Ciebie
Posadzę tam tak jak radzisz budleję Winte Profiuson wyczytałam że szybko rośnie i osiąga 2-3m wysokości i jednoroczne.
Czy przygotowujesz jakoś specjalnie ziemię w tunelu?
Posadzę tam tak jak radzisz budleję Winte Profiuson wyczytałam że szybko rośnie i osiąga 2-3m wysokości i jednoroczne.
Czy przygotowujesz jakoś specjalnie ziemię w tunelu?
Pozdrawiam Justyna
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Och Marysiu dawno u Ciebie nie byłam ale dzisiaj nadgoniłam zaległości.
Wiosenne kwiatuszki jak ładnie się pokazują, a floks o kolorowych listkach istne cudo, wcale się nie dziwie, że jest podskubywany.
Zwierzyniec jak zwykle pięknie na fotkach ujęty
Prac w ogródku zazdroszczę oj zazdroszczę
Miłego wieczoru
Hej Marysiu! Na Zamojszczyźnie już przylaszczki w lasach płatami kwitną - znak że wiosna:)
Za to krokusów na dzikości jeszcze tu nie widziałam, w domu siedzą schowane, a Ty masz już kolorowe pączki, zazdroszczę
Mam nadzieję, że Dzień Kobiet upłynął miło i wiosennie - niech się zieleni to co powinno, a to co ma kwitnąć niech bucha kolorem, najlepszego!
Za to krokusów na dzikości jeszcze tu nie widziałam, w domu siedzą schowane, a Ty masz już kolorowe pączki, zazdroszczę
Mam nadzieję, że Dzień Kobiet upłynął miło i wiosennie - niech się zieleni to co powinno, a to co ma kwitnąć niech bucha kolorem, najlepszego!
- Maska
- Kontakt:
O jacy mili Goście, a ja dostałam ofertę od Clematisa i przepadłam
Lucynko oprócz pracy musisz mieć przyjemności, więc nie miej wyrzutów sumienia Floksa kupiłam w naszym sklepie Polanu, bardzo mnie cieszy że sklep poszerza swoją ofertę i można tam naprawdę głowę stracić Mam jednak pewien hamulec na który czekam i po prostu nie mogę się puszczać
Co masz biedna zrobić ? bierz ze sobą np. 10 zł dziennie i za tyle możesz sobie pozwolić na przejście przez ryneczek
Justysiu to nie możesz mieć wody w ogrodzie, jeszcze takiej pułapki, wyczochraj Dianę
Ja myślę że budlei będzie tam dobrze Przed zimą przekopuję ziemię w tunelu i różnie rok temu posiałam żytko a tym roku przekopałam z kurzeńcem i częściowo wymieniłam tzn wyrzuciłam część a przyniosłam z woliery taką przerobioną przez kury
Ewuniu miło że jesteś
Ta odrobina wiosny cieszy, a jeszcze w taki dzień jak dzisiejszy, ciepły i bezwietrzny Wiadomo tyle jest prac po zimie i chociaż nie wszystko da się już zrobić to etapami uprzątam, prześwietlam i wycinam co nie zaszkodzi roślinom nawet jak przyjdzie jeszcze zima Floksy miały dobry sezon ubiegły, ciepła i sucha pogoda pozwoliła im długo kwitnąć a nawet powtarzać kwitnienie
Wszystkiego dobrego Ewuniu
Olgo jak się cieszę, ze jesteś
Robiłam dzisiaj małe sprzątanie i wzrok padł na miejsce gdzie mnie czeka niespodzianka liliowa i wiesz pomyślałam o Tobie i wywołałam Cię w myślach Połacie przylaszczek to dopiero musi być widok? może masz zdjęcie?
Jak Twoja Ruda Panienka? Dziękuję za zielone życzenia, a dzień w ogrodzie to prawdziwe święto szczególnie po zimie Życzę Ci pięknej wiosny i dużo radości
Lucynko oprócz pracy musisz mieć przyjemności, więc nie miej wyrzutów sumienia Floksa kupiłam w naszym sklepie Polanu, bardzo mnie cieszy że sklep poszerza swoją ofertę i można tam naprawdę głowę stracić Mam jednak pewien hamulec na który czekam i po prostu nie mogę się puszczać
Co masz biedna zrobić ? bierz ze sobą np. 10 zł dziennie i za tyle możesz sobie pozwolić na przejście przez ryneczek
Justysiu to nie możesz mieć wody w ogrodzie, jeszcze takiej pułapki, wyczochraj Dianę
Ja myślę że budlei będzie tam dobrze Przed zimą przekopuję ziemię w tunelu i różnie rok temu posiałam żytko a tym roku przekopałam z kurzeńcem i częściowo wymieniłam tzn wyrzuciłam część a przyniosłam z woliery taką przerobioną przez kury
Ewuniu miło że jesteś
Ta odrobina wiosny cieszy, a jeszcze w taki dzień jak dzisiejszy, ciepły i bezwietrzny Wiadomo tyle jest prac po zimie i chociaż nie wszystko da się już zrobić to etapami uprzątam, prześwietlam i wycinam co nie zaszkodzi roślinom nawet jak przyjdzie jeszcze zima Floksy miały dobry sezon ubiegły, ciepła i sucha pogoda pozwoliła im długo kwitnąć a nawet powtarzać kwitnienie
Wszystkiego dobrego Ewuniu
Olgo jak się cieszę, ze jesteś
Robiłam dzisiaj małe sprzątanie i wzrok padł na miejsce gdzie mnie czeka niespodzianka liliowa i wiesz pomyślałam o Tobie i wywołałam Cię w myślach Połacie przylaszczek to dopiero musi być widok? może masz zdjęcie?
Jak Twoja Ruda Panienka? Dziękuję za zielone życzenia, a dzień w ogrodzie to prawdziwe święto szczególnie po zimie Życzę Ci pięknej wiosny i dużo radości
Dziękuję Marysiu! Faktycznie chyba mnie wywołałaś, bo nie zaglądałam na FO szmat czasu. Cieszę się, że mogłam Ci sprawić odrobinę radości. Jeśli masz czas bawić się z nasionami mogę w poniedziałek podesłać też nasiona lilii - zbierane jesienią z moich, a teraz mam zamiar je w końcu przebrać.
Rudzielec niestety już za tęczowym mostem. Był z nami 14 pięknych lat, praktycznie połowę mojego życia.
Przylaszczki to wspaniały widok, niestety nie miałam na spacerze aparatu (wiem, straszna wtopa w dzisiejszych czasach:)
Rudzielec niestety już za tęczowym mostem. Był z nami 14 pięknych lat, praktycznie połowę mojego życia.
Przylaszczki to wspaniały widok, niestety nie miałam na spacerze aparatu (wiem, straszna wtopa w dzisiejszych czasach:)
- Maska
- Kontakt:
Olgo już przeczytałam o rudzielcu
No nie ! i Ty bez aparatu, a takie ładne zdjęcia robiłaś na wycieczkach Cieszę się że mam taką moc
A z nasionkami to jest tak zachłanność mówi chcę, a rozsądek każe popatrzeć co ja już nasiałam i ile jeszcze mam do wysiania...dziękuję ale nie da się
No nie ! i Ty bez aparatu, a takie ładne zdjęcia robiłaś na wycieczkach Cieszę się że mam taką moc
A z nasionkami to jest tak zachłanność mówi chcę, a rozsądek każe popatrzeć co ja już nasiałam i ile jeszcze mam do wysiania...dziękuję ale nie da się
Rozumiem, u nas też w tym roku ograniczone sianie kwiatów, ale za to odbijemy sobie pomidorami
Zdjęcia z wycieczki będą, ale troszkę dalszej niż do Zwierzyńca:)
Zdjęcia z wycieczki będą, ale troszkę dalszej niż do Zwierzyńca:)
- Maska
- Kontakt:
Olgo a masz nasiona pomidorów? bo może podesłać coś
Na zdjęcia poczekam cierpliwie
Na zdjęcia poczekam cierpliwie
- Lisica
- Od: 19 lut 2013, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marysiu!
"Niecierpliwie czekasz na wiosnę..." Ładny tytuł, adekwatny do większości nastrojów na FO.
Ja czekam ze spokojem, nawet nie spieszy mi się, bo tyle jest do zrobienia po zimie
Podobnie jak Ty, przycinam drzewa, krzewy, chabazie i.... końca tego nie ma.
Ponadto, poczyniłam WYSIEWY. Posiałam Dygitalisy FOX Glove (nazwa mówi sama za siebie! ) przywiezione z Anglii przez Jagi.
Nasiona mają tak mikroskopijne, że nie wiem, czy je naprawdę wysiałam, czy tylko mi się tak wydaje
Życzę wiosny szybkiej, ale nie wulkanicznej!
"Niecierpliwie czekasz na wiosnę..." Ładny tytuł, adekwatny do większości nastrojów na FO.
Ja czekam ze spokojem, nawet nie spieszy mi się, bo tyle jest do zrobienia po zimie
Podobnie jak Ty, przycinam drzewa, krzewy, chabazie i.... końca tego nie ma.
Ponadto, poczyniłam WYSIEWY. Posiałam Dygitalisy FOX Glove (nazwa mówi sama za siebie! ) przywiezione z Anglii przez Jagi.
Nasiona mają tak mikroskopijne, że nie wiem, czy je naprawdę wysiałam, czy tylko mi się tak wydaje
Życzę wiosny szybkiej, ale nie wulkanicznej!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
"Tylko błękit wciąga nas..."