Ogród Marty-cz.aktualna
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty-cz.aktualna
Martusiu toż to wiosna pełną gębą Wawrzynek prześliczny, tylko dlaczego mój śpioch jeszcze nie ruszył z kwitnieniem? Na widok przebiśniegów aż westchnęłam z zachwytem
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu u Ciebie piękna wiosna a u mnie ledwo pączki widać, to ja mam zimniejszy klimat niż Ty bliżej gór Dzisiaj był dzień wymarzony na ogród, a Ty co znowu w urzędach? Tyle pracy przed nami, a tu dziewczyny piszę o zimie z końcem marca mam nadzieję że się nie sprawdzi. Pozdrawiam i buziaczki posyłam
- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Martusiu .. dziękuję za informację zrobię tak z daliami .. i postawię donice w szklarni . Wawrzynek uroczy .. muszę zdobyć .
Wszystkiego najlepszego dla Ciebie .
Wszystkiego najlepszego dla Ciebie .
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Masz 2 kępki przebiśniegów? Ja mam 3. Po wielu latach w końcu udało mi się je wyhodować.
Teraz licze, że ładnie będą przyrastały i zamierzam dokupić więcej
Poza tym masz bardzo kwitnący ogród o tej porze roku
Teraz licze, że ładnie będą przyrastały i zamierzam dokupić więcej
Poza tym masz bardzo kwitnący ogród o tej porze roku
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Alu ,bardzo cieszę się i z takiej mojej wiosny,chociaż mam mało tych wiosennych,te od ciebie krokusy żółto brązowe zakwitły ,ale zrobię im zdjęcie jak je przesadzę razem ,bo jakoś każdy pojedynczo kwitnie w odległościach ,nie bardzo rozumiem skąd sie tak rozlazły,śnieżyczki dostałam od koleżanki i tak ślicznie się rozrosły ,mam 2 kępki,a śnieżyce marnie się rozrastają ,pozdrawiam
Przemku,marna ta moja wiosna,bo nie mam dużo gatunków tych pierwszych roślin,nie mam tych malutkich irysków,ale nie wszystko musi się mieć ,ranniki mam w dwóch kępkach i bardzo się z nich cieszę ,bo są słodkie,zakwitły pierwsze irysy ,może jutro zrobię zdjęcie ,a reszta irysów zasadzona w jesieni jeszcze nie kwitnie ,ale ładnie wyszły i chyba się spieszą ,moja wiosna przyszła bardzo cichutko,ja nie zaglądałam do ogrodu ,bo nie miałam czasu i w niedzielę było wielkie zaskoczenie ,,a oczar wirgilijski i derenie jadalne kwitną pełną parą ,pozdrawiam
Iwonko,tęskno nam do wiosny ,do mojego ogrodu sama przyszła,bez mojej wiedzy ,co mnie miło zaskoczyło,nie miałam czasu bywać w ogrodzie chociaż mam go pod nosem ,ale są ważniejsze sprawy ,może w końcu się uporam ,pozdrawiam
Kasiu,mnie też miło,że wiosna i do mnie przyszła,nad rannikami to stałam dłuższą chwilę takie słodziutkie,ja też życzę spełnienia ogrodowych marzeń ,kobitki są wspaniałe
Gosiu,przebiśniegi mam od niedawna ,może dwa lata .dostałam chyba od serca bo tak cudnie rosną i kwitną i też się z nich cieszę ,za chwilę dalsza część wiosennych sie rozkwitnie ,bo troszkę mam nowych krokusów i one też nadrabiają ,pozdrawiam
Przemku,marna ta moja wiosna,bo nie mam dużo gatunków tych pierwszych roślin,nie mam tych malutkich irysków,ale nie wszystko musi się mieć ,ranniki mam w dwóch kępkach i bardzo się z nich cieszę ,bo są słodkie,zakwitły pierwsze irysy ,może jutro zrobię zdjęcie ,a reszta irysów zasadzona w jesieni jeszcze nie kwitnie ,ale ładnie wyszły i chyba się spieszą ,moja wiosna przyszła bardzo cichutko,ja nie zaglądałam do ogrodu ,bo nie miałam czasu i w niedzielę było wielkie zaskoczenie ,,a oczar wirgilijski i derenie jadalne kwitną pełną parą ,pozdrawiam
Iwonko,tęskno nam do wiosny ,do mojego ogrodu sama przyszła,bez mojej wiedzy ,co mnie miło zaskoczyło,nie miałam czasu bywać w ogrodzie chociaż mam go pod nosem ,ale są ważniejsze sprawy ,może w końcu się uporam ,pozdrawiam
Kasiu,mnie też miło,że wiosna i do mnie przyszła,nad rannikami to stałam dłuższą chwilę takie słodziutkie,ja też życzę spełnienia ogrodowych marzeń ,kobitki są wspaniałe
Gosiu,przebiśniegi mam od niedawna ,może dwa lata .dostałam chyba od serca bo tak cudnie rosną i kwitną i też się z nich cieszę ,za chwilę dalsza część wiosennych sie rozkwitnie ,bo troszkę mam nowych krokusów i one też nadrabiają ,pozdrawiam
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Martuś każdy wiosenny kwiat rozczula i potrzebuje te dosłowne 5 minut
-
Ja wysyłam odpowiedzi ,a tu niespodzianka i nowi goście ,fajnie .
Marysiu,taką mi wiosna zrobiła niespodziankę ,nie chodziłam do ogrodu a w niedzielę mnie zamurowało,i przecież więcej i dłużej był u mnie leżący śnieg,nie wiedziałam ,że 4 derenie żółciutkie i oczar żółciutki ,a jakie ostróżki już wysokie ,przecież muszę je zdążyć rozmnożyć i nie chcę ,żeby przerosły,dzisiaj też nie byłam w ogrodzie ,nawet liści wyrzucić ,od rana w urzędach,przyjechałam o 16 ,potem obiad i dom , jak się spotkamy to Ci opowiem ,dalie wczoraj kupione leżą w garażu,może jutro wsadzę do doniczek ,pozdrawiam i duża buźka dla sympatycznej kobiety
Wiolu,dalie tak podpędzone i potem dokarmiane kwitną od końca lipca do pierwszych mrozów,naprawdę można sie nimi nacieszyć ,życzę spełnienia marzeń ,mam siewki Wawrzynka ,jak byś chciała to dołożę dla Ciebie
Gosiu,jak duże masz te kępki to możesz podzielić na 2 części każdą i będziesz miała 6 kępek ,po co kupować ,mogło by być jeszcze więcej kwitnących ,bo moje krokusy nowe też jeszcze nie kwitną i nie mam tych najpierwszych irysów,ale cieszę się z tego co mam
Kasiu,to prawda,ale ile ludzi niczego nie dostrzega w roślinach,ani piękna ,ani zapachu i przechodzi obojętnie ,jak ja się cieszę ,ze tutaj spotkało się tylu wspaniałych kochających rośliny
Marysiu,taką mi wiosna zrobiła niespodziankę ,nie chodziłam do ogrodu a w niedzielę mnie zamurowało,i przecież więcej i dłużej był u mnie leżący śnieg,nie wiedziałam ,że 4 derenie żółciutkie i oczar żółciutki ,a jakie ostróżki już wysokie ,przecież muszę je zdążyć rozmnożyć i nie chcę ,żeby przerosły,dzisiaj też nie byłam w ogrodzie ,nawet liści wyrzucić ,od rana w urzędach,przyjechałam o 16 ,potem obiad i dom , jak się spotkamy to Ci opowiem ,dalie wczoraj kupione leżą w garażu,może jutro wsadzę do doniczek ,pozdrawiam i duża buźka dla sympatycznej kobiety
Wiolu,dalie tak podpędzone i potem dokarmiane kwitną od końca lipca do pierwszych mrozów,naprawdę można sie nimi nacieszyć ,życzę spełnienia marzeń ,mam siewki Wawrzynka ,jak byś chciała to dołożę dla Ciebie
Gosiu,jak duże masz te kępki to możesz podzielić na 2 części każdą i będziesz miała 6 kępek ,po co kupować ,mogło by być jeszcze więcej kwitnących ,bo moje krokusy nowe też jeszcze nie kwitną i nie mam tych najpierwszych irysów,ale cieszę się z tego co mam
Kasiu,to prawda,ale ile ludzi niczego nie dostrzega w roślinach,ani piękna ,ani zapachu i przechodzi obojętnie ,jak ja się cieszę ,ze tutaj spotkało się tylu wspaniałych kochających rośliny
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
To życzę Ci tego z całego serca, ja też niestety nie mam jeszcze sił i czasu na działeczkę, ale ciągle mam nadzieję, że to się zmieni
-
Dzisiaj nareszcie mogłam wyjść coś popracować w ogrodzie ,wsadziłam kupione nowe dalie do donic ,dosadziłam jeszcze moje co zostało nie dokończone ,troszkę posprzątałam w ogrodzie i tak zleciał dzień .
Iwonko,ja też mam nadzieję ,ze w końcu będzie na tyle czasu ,zdrowia i siły,żeby zabrać się za ogród,chociaż u mnie wszystko w porządku ,ale czasowo katastrofa ,zawsze się coś dowala,pozdrawiam
pokażę jakie przedwczoraj kupiłam sobie dalie i dzisiaj już zasadzone siedzą w pokoju.
zdjęcie jakieś nieostre,ale da sie przeczytać
fajne z obrazkami dalii znaczniki były w woreczkach
i jeszcze troszkę mojej wiosny,zebrane w jedno miejsce takie krokusiki ,dziwnie rozrzucone były pojedynczo ,
inne moje kwitnące krokusiki
to nowe sadzone w jesieni nadrabiają
narcyzy też się spieszą
przebiśniegi
piwonie krzewiaste
piwonia bylinowa
tak zasuwają ostróżki
i sieweczki
Iwonko,ja też mam nadzieję ,ze w końcu będzie na tyle czasu ,zdrowia i siły,żeby zabrać się za ogród,chociaż u mnie wszystko w porządku ,ale czasowo katastrofa ,zawsze się coś dowala,pozdrawiam
pokażę jakie przedwczoraj kupiłam sobie dalie i dzisiaj już zasadzone siedzą w pokoju.
zdjęcie jakieś nieostre,ale da sie przeczytać
fajne z obrazkami dalii znaczniki były w woreczkach
i jeszcze troszkę mojej wiosny,zebrane w jedno miejsce takie krokusiki ,dziwnie rozrzucone były pojedynczo ,
inne moje kwitnące krokusiki
to nowe sadzone w jesieni nadrabiają
narcyzy też się spieszą
przebiśniegi
piwonie krzewiaste
piwonia bylinowa
tak zasuwają ostróżki
i sieweczki
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martuś przyznaj się zamontowałaś ogrzewanie doglebowe Jakoś nie mam co porównać z Twoimi roślinami, no trudno niech siedzą będą za to dłużej kwitnąć (może ) Śliczne niektóre dalie i powojnik widzę, a powojnik to nasiona czy karpa? Zastanawiam się nad wsadzeniem dalii do doniczek ale chyba poczekam do kwietnia, bo nie chcę żeby mnie domownicy wykwaterowali. Już i tak wszędzie akcesoria ogrodnicze dominują
Ja dzisiaj siedziałam w domu i dbałam o karczochy Miłego wieczoru i buziaczki dla Ciebie
Ja dzisiaj siedziałam w domu i dbałam o karczochy Miłego wieczoru i buziaczki dla Ciebie
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Martuś pracuś z ciebie. Dalie podpędzisz, będą kwitły szybko. Kolory malutkich cebulowych, to najbardziej wyczekiwane teraz kwiaty. Siewki firletki dorodne, u mnie jakieś malutkie, nie wiem czy zakwitną w tym roku.
-
- 500p
- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Kontakt:
Piękne dalie kupiłaś .Ja rozglądam się za pomponami bo mamie się podobają.Dziś odwiedzę sklepy
Martuś, cudny i piekny jest Twój ogród, źródło inspiracji. Bardzo dużo już u Ciebie jest oznak wiosny Fajnie, że umieszczasz nazwy roślin