Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Post »

Sporo już popracowałaś w ogrodzie. Mnie niestety w tym tygodniu jeszcze nic nie udało się zrobić. Po wczorajszej ulewie nawet tulipany stały dzisiaj w wodzie. Ciągle mam nadzieję, że długoterminowa prognoza pogody nie sprawdzi się i wreszcie chociaż trochę się ociepli i przestanie padać.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,aż się wróciłam poszukać tej dereni,zawsze wracam do mojego wpisu i Twojej odpowiedzi i nie zauważyłam tego zdjęcia ,żeby tylko jakieś duże mrozy nie przyszły,i nie wymroziło tych kwiatuszków,może da się przygiąć do ziemi gałązkę królewny Śnieżki bo mam 6 krasnoludków ,a jednego i królewny nie kupiłam ,bo nie było,czy ja też mogę przyjechać na małopolskie grilowanie ,tylko ja nie mogę 1 maja,bo mam wystawę ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam w nowym dniu!

Lidziu na takiej powierzchni są różne miejsca i mokre i całkiem suche. Poza tym mamy bardzo dużo krzewów i drzew, a te wymagają corocznego cięcia...rok temu nie były cięte ;:131 M wczoraj naprodukował popiołu, ja dzień wcześniej też więc będę użyźniać grządki i kompost ;:215 Z porządkowaniem grządek jeszcze się wstrzymuję ;:131

Martusiu muszę przygotować coś do okrycia derenia. Nie zauważyłaś zdjęcia, bo ono było poza Twoim wpisem ale jak zobaczyłam kwiatki to musiałam zwrócić się do Ciebie ;:196 Śnieżkę przygnę a poza tym jak będę cięła to ukorzenię patyczki, bo ona się łatwo przyjmuje ;:333 Małopolskie kociołkowanie zrobimy w dogodnym dla nas wszystkich terminie, a koleżanki na pewno będą chciały poznać właścicielkę tak wspaniałego ogrodu ;:162 więc gotuj się na spotkanie. Ściskam ;:4

Nie ma nic nowego w ogrodzie to coś z poprzedniego sezonu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrego dnia!
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu nie mam niestety tunelu...a po wczorajszych porządkach pół warzywniaka w gałązkach i ususzonych trawach...czeka, aż ognisko urządzę...tylko ciekawe kiedy, bo znowu dzisiaj mokro ;:14 .

Dario jakbym słyszała swojego męża :lol: nic nie pozwoli ciąć....jakbym go słuchała, to już byśmy w buszu mieszkali ;:306
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu. Piękne portrety roślin ;:333 . W taki szaro bury dzień jak znalazł. Ja czekam z niecierpliwością na krokusy ;:108 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Marysiu ;:196 witam się i idę nadrabiać zaległości ;:65 kiedy ja to zrobię ?? :D
Piękne wspomnienia ;:333 zajrzałam do Twoich siewek są ;:215 ;:215
Miłego dnia życzę ;:168
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Marysiu, jak już wiosennie u Ciebie? ;:196
A co to za roślinka na piątym zdjęciu od dołu? Nie widziałam jej jeszcze w żadnym ogrodzie ;:185
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu :wit , u nas dziś co prawda słonka nie ma, ale zimno też nie jest, a ja wracając z zastrzyku, dziś poprawiłam sobie humorek różą pnącą , oby tylko była taka jak na obrazku ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam ;:4

Agatko może uda się spalić przed siewami, a jak nie to może w kominku :wink:

Ewelinko u mnie jeszcze do tego siąpi Obrazek a tak by się chciało słonecznej, ciepłej wiosny :D Pozdrawiam :wit

Tereniu ;:168 jak nie masz czasu to się nie przejmuj, przecież teraz głównie wspominamy, a Ty masz teraz tyle na głowie :D Siewki są ale nie wszystko są moją dumą :?
Słoneczka Ci życzę ;:196

Aniu tak na siłę wyszukuję tą wiosnę w ogrodzie :uszy
Na piątym zdjęciu jest szczeć, a na kolejnym Klip Dagga :D Miło że wpadłaś ;:196

Iwonko widziałam różę i zapomniałam u Ciebie pochwalić, a ma śliczny kolorek ;:167 Mnie też pogoda dołuje, a jeszcze przykre wydarzenie mamy na wyspie ;:196
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Wygoglowałam sobie tą roślinkę i jestem pod wrażeniem- po pierwsze jej uroku a po drugie- zastosowania.
Domyślam się, że Ty ją pewnie wykorzystujesz do jakichś konkretnych celów? Pochwalisz się jakich? Mnie bardzo kręci robienie nalewek, różnych maści itp i mój zamysł jest taki, żeby zgromadzić u siebie roślinki, które nie tylko zdobią ale również takie, które można wykorzystać w bardziej praktyczny sposób.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu jak widzisz ja też gromadzę różne rośliny tzw. użytkowe, ciągle poszerzam ogród ziołowy. Szczeć zastałam w ogrodzie jak się wprowadziłam i wysiewa się sama. To właściwie dzika roślina, trochę chwast :D Jak chcesz to zobaczę czy nie ma jeszcze jakiegoś kwiatka (nasion) a jak nie to poślę Ci rozetę jak wyjdzie już niedługo :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Właśnie przeczytałam Marysiu ;:196 , przykre to bardzo, to są osoby bardzo nam bliskie, nasze forumowiczki ;:174
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Marysiu ale wykorzystujesz jakoś konkretnie szczecia? Naprawdę mnie zauroczyła ta roślinka i czytasz w moich myślach- chętnie posadziłabym ją u siebie ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”