Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

Martusiu toż to wiosna pełną gębą ;:215 Wawrzynek prześliczny, tylko dlaczego mój śpioch jeszcze nie ruszył z kwitnieniem? Na widok przebiśniegów aż westchnęłam z zachwytem
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu u Ciebie piękna wiosna a u mnie ledwo pączki widać, to ja mam zimniejszy klimat niż Ty bliżej gór ;:185 Dzisiaj był dzień wymarzony na ogród, a Ty co znowu w urzędach? Tyle pracy przed nami, a tu dziewczyny piszę o zimie z końcem marca ;:223 mam nadzieję że się nie sprawdzi. Pozdrawiam i buziaczki posyłam ;:196
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martusiu .. dziękuję za informację zrobię tak z daliami .. i postawię donice w szklarni . Wawrzynek uroczy .. muszę zdobyć .

Wszystkiego najlepszego dla Ciebie . ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Masz 2 kępki przebiśniegów? Ja mam 3. Po wielu latach w końcu udało mi się je wyhodować.
Teraz licze, że ładnie będą przyrastały i zamierzam dokupić więcej
Poza tym masz bardzo kwitnący ogród o tej porze roku
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Alu ,bardzo cieszę się i z takiej mojej wiosny,chociaż mam mało tych wiosennych,te od ciebie krokusy żółto brązowe zakwitły ,ale zrobię im zdjęcie jak je przesadzę razem ,bo jakoś każdy pojedynczo kwitnie w odległościach ,nie bardzo rozumiem skąd sie tak rozlazły,śnieżyczki dostałam od koleżanki i tak ślicznie się rozrosły ,mam 2 kępki,a śnieżyce marnie się rozrastają ,pozdrawiam ;:196

Przemku,marna ta moja wiosna,bo nie mam dużo gatunków tych pierwszych roślin,nie mam tych malutkich irysków,ale nie wszystko musi się mieć ,ranniki mam w dwóch kępkach i bardzo się z nich cieszę ,bo są słodkie,zakwitły pierwsze irysy ,może jutro zrobię zdjęcie ,a reszta irysów zasadzona w jesieni jeszcze nie kwitnie ,ale ładnie wyszły i chyba się spieszą ,moja wiosna przyszła bardzo cichutko,ja nie zaglądałam do ogrodu ,bo nie miałam czasu i w niedzielę było wielkie zaskoczenie ,,a oczar wirgilijski i derenie jadalne kwitną pełną parą ,pozdrawiam :wit

Iwonko,tęskno nam do wiosny ,do mojego ogrodu sama przyszła,bez mojej wiedzy ,co mnie miło zaskoczyło,nie miałam czasu bywać w ogrodzie chociaż mam go pod nosem ,ale są ważniejsze sprawy ,może w końcu się uporam ,pozdrawiam :wit

Kasiu,mnie też miło,że wiosna i do mnie przyszła,nad rannikami to stałam dłuższą chwilę takie słodziutkie,ja też życzę spełnienia ogrodowych marzeń ,kobitki są wspaniałe ;:196

Gosiu,przebiśniegi mam od niedawna ,może dwa lata .dostałam chyba od serca bo tak cudnie rosną i kwitną i też się z nich cieszę ,za chwilę dalsza część wiosennych sie rozkwitnie ,bo troszkę mam nowych krokusów i one też nadrabiają ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś każdy wiosenny kwiat rozczula i potrzebuje te dosłowne 5 minut ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja wysyłam odpowiedzi ,a tu niespodzianka i nowi goście ,fajnie .

Marysiu,taką mi wiosna zrobiła niespodziankę ,nie chodziłam do ogrodu a w niedzielę mnie zamurowało,i przecież więcej i dłużej był u mnie leżący śnieg,nie wiedziałam ,że 4 derenie żółciutkie i oczar żółciutki ,a jakie ostróżki już wysokie ,przecież muszę je zdążyć rozmnożyć i nie chcę ,żeby przerosły,dzisiaj też nie byłam w ogrodzie ,nawet liści wyrzucić ,od rana w urzędach,przyjechałam o 16 ,potem obiad i dom , jak się spotkamy to Ci opowiem ,dalie wczoraj kupione leżą w garażu,może jutro wsadzę do doniczek ,pozdrawiam i duża buźka dla sympatycznej kobiety ;:79

Wiolu,dalie tak podpędzone i potem dokarmiane kwitną od końca lipca do pierwszych mrozów,naprawdę można sie nimi nacieszyć ,życzę spełnienia marzeń ;:196 ,mam siewki Wawrzynka ,jak byś chciała to dołożę dla Ciebie ;:303

Gosiu,jak duże masz te kępki to możesz podzielić na 2 części każdą i będziesz miała 6 kępek ,po co kupować ,mogło by być jeszcze więcej kwitnących ,bo moje krokusy nowe też jeszcze nie kwitną i nie mam tych najpierwszych irysów,ale cieszę się z tego co mam :wit

Kasiu,to prawda,ale ile ludzi niczego nie dostrzega w roślinach,ani piękna ,ani zapachu i przechodzi obojętnie ,jak ja się cieszę ,ze tutaj spotkało się tylu wspaniałych kochających rośliny ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

To życzę Ci tego z całego serca, ja też niestety nie mam jeszcze sił i czasu na działeczkę, ale ciągle mam nadzieję, że to się zmieni ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj nareszcie mogłam wyjść coś popracować w ogrodzie ,wsadziłam kupione nowe dalie do donic ,dosadziłam jeszcze moje co zostało nie dokończone ,troszkę posprzątałam w ogrodzie i tak zleciał dzień .

Iwonko,ja też mam nadzieję ,ze w końcu będzie na tyle czasu ,zdrowia i siły,żeby zabrać się za ogród,chociaż u mnie wszystko w porządku ,ale czasowo katastrofa ,zawsze się coś dowala,pozdrawiam ;:196

pokażę jakie przedwczoraj kupiłam sobie dalie i dzisiaj już zasadzone siedzą w pokoju.

zdjęcie jakieś nieostre,ale da sie przeczytać
Obrazek

fajne z obrazkami dalii znaczniki były w woreczkach
Obrazek

i jeszcze troszkę mojej wiosny,zebrane w jedno miejsce takie krokusiki ,dziwnie rozrzucone były pojedynczo ,
Obrazek

inne moje kwitnące krokusiki
Obrazek

Obrazek

to nowe sadzone w jesieni nadrabiają
Obrazek

narcyzy też się spieszą
Obrazek

przebiśniegi
Obrazek

piwonie krzewiaste
Obrazek

Obrazek

piwonia bylinowa
Obrazek

tak zasuwają ostróżki
Obrazek

i sieweczki
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś przyznaj się zamontowałaś ogrzewanie doglebowe :D Jakoś nie mam co porównać z Twoimi roślinami, no trudno niech siedzą będą za to dłużej kwitnąć (może ;:oj ) Śliczne niektóre dalie i powojnik widzę, a powojnik to nasiona czy karpa? Zastanawiam się nad wsadzeniem dalii do doniczek ale chyba poczekam do kwietnia, bo nie chcę żeby mnie domownicy wykwaterowali. Już i tak wszędzie akcesoria ogrodnicze dominują ;:202
Ja dzisiaj siedziałam w domu i dbałam o karczochy :lol: Miłego wieczoru i buziaczki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś pracuś z ciebie. ;:180 Dalie podpędzisz, będą kwitły szybko. ;:215 Kolory malutkich cebulowych, to najbardziej wyczekiwane teraz kwiaty. ;:65 Siewki firletki dorodne, ;:oj u mnie jakieś malutkie, nie wiem czy zakwitną w tym roku. ;:218
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Piękne dalie kupiłaś .Ja rozglądam się za pomponami bo mamie się podobają.Dziś odwiedzę sklepy :D
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Martuś, cudny i piekny jest Twój ogród, źródło inspiracji. Bardzo dużo już u Ciebie jest oznak wiosny ;:63 Fajnie, że umieszczasz nazwy roślin :-)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”