Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29
Sporo już popracowałaś w ogrodzie. Mnie niestety w tym tygodniu jeszcze nic nie udało się zrobić. Po wczorajszej ulewie nawet tulipany stały dzisiaj w wodzie. Ciągle mam nadzieję, że długoterminowa prognoza pogody nie sprawdzi się i wreszcie chociaż trochę się ociepli i przestanie padać.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,aż się wróciłam poszukać tej dereni,zawsze wracam do mojego wpisu i Twojej odpowiedzi i nie zauważyłam tego zdjęcia ,żeby tylko jakieś duże mrozy nie przyszły,i nie wymroziło tych kwiatuszków,może da się przygiąć do ziemi gałązkę królewny Śnieżki bo mam 6 krasnoludków ,a jednego i królewny nie kupiłam ,bo nie było,czy ja też mogę przyjechać na małopolskie grilowanie ,tylko ja nie mogę 1 maja,bo mam wystawę ,pozdrawiam
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam w nowym dniu!
Lidziu na takiej powierzchni są różne miejsca i mokre i całkiem suche. Poza tym mamy bardzo dużo krzewów i drzew, a te wymagają corocznego cięcia...rok temu nie były cięte M wczoraj naprodukował popiołu, ja dzień wcześniej też więc będę użyźniać grządki i kompost Z porządkowaniem grządek jeszcze się wstrzymuję
Martusiu muszę przygotować coś do okrycia derenia. Nie zauważyłaś zdjęcia, bo ono było poza Twoim wpisem ale jak zobaczyłam kwiatki to musiałam zwrócić się do Ciebie Śnieżkę przygnę a poza tym jak będę cięła to ukorzenię patyczki, bo ona się łatwo przyjmuje Małopolskie kociołkowanie zrobimy w dogodnym dla nas wszystkich terminie, a koleżanki na pewno będą chciały poznać właścicielkę tak wspaniałego ogrodu więc gotuj się na spotkanie. Ściskam
Nie ma nic nowego w ogrodzie to coś z poprzedniego sezonu
Dobrego dnia!
Lidziu na takiej powierzchni są różne miejsca i mokre i całkiem suche. Poza tym mamy bardzo dużo krzewów i drzew, a te wymagają corocznego cięcia...rok temu nie były cięte M wczoraj naprodukował popiołu, ja dzień wcześniej też więc będę użyźniać grządki i kompost Z porządkowaniem grządek jeszcze się wstrzymuję
Martusiu muszę przygotować coś do okrycia derenia. Nie zauważyłaś zdjęcia, bo ono było poza Twoim wpisem ale jak zobaczyłam kwiatki to musiałam zwrócić się do Ciebie Śnieżkę przygnę a poza tym jak będę cięła to ukorzenię patyczki, bo ona się łatwo przyjmuje Małopolskie kociołkowanie zrobimy w dogodnym dla nas wszystkich terminie, a koleżanki na pewno będą chciały poznać właścicielkę tak wspaniałego ogrodu więc gotuj się na spotkanie. Ściskam
Nie ma nic nowego w ogrodzie to coś z poprzedniego sezonu
Dobrego dnia!
- carterka
- 500p
- Od: 29 sie 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Marysiu nie mam niestety tunelu...a po wczorajszych porządkach pół warzywniaka w gałązkach i ususzonych trawach...czeka, aż ognisko urządzę...tylko ciekawe kiedy, bo znowu dzisiaj mokro .
Dario jakbym słyszała swojego męża nic nie pozwoli ciąć....jakbym go słuchała, to już byśmy w buszu mieszkali
Dario jakbym słyszała swojego męża nic nie pozwoli ciąć....jakbym go słuchała, to już byśmy w buszu mieszkali
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Marysiu. Piękne portrety roślin . W taki szaro bury dzień jak znalazł. Ja czekam z niecierpliwością na krokusy . Pozdrawiam .
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Marysiu witam się i idę nadrabiać zaległości kiedy ja to zrobię ??
Piękne wspomnienia zajrzałam do Twoich siewek są
Miłego dnia życzę
Piękne wspomnienia zajrzałam do Twoich siewek są
Miłego dnia życzę
- andzia458
- 500p
- Od: 19 sty 2014, o 18:20
Marysiu, jak już wiosennie u Ciebie?
A co to za roślinka na piątym zdjęciu od dołu? Nie widziałam jej jeszcze w żadnym ogrodzie
A co to za roślinka na piątym zdjęciu od dołu? Nie widziałam jej jeszcze w żadnym ogrodzie
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Marysiu , u nas dziś co prawda słonka nie ma, ale zimno też nie jest, a ja wracając z zastrzyku, dziś poprawiłam sobie humorek różą pnącą , oby tylko była taka jak na obrazku
- Maska
- Kontakt:
Witam
Agatko może uda się spalić przed siewami, a jak nie to może w kominku
Ewelinko u mnie jeszcze do tego siąpi a tak by się chciało słonecznej, ciepłej wiosny Pozdrawiam
Tereniu jak nie masz czasu to się nie przejmuj, przecież teraz głównie wspominamy, a Ty masz teraz tyle na głowie Siewki są ale nie wszystko są moją dumą
Słoneczka Ci życzę
Aniu tak na siłę wyszukuję tą wiosnę w ogrodzie
Na piątym zdjęciu jest szczeć, a na kolejnym Klip Dagga Miło że wpadłaś
Iwonko widziałam różę i zapomniałam u Ciebie pochwalić, a ma śliczny kolorek Mnie też pogoda dołuje, a jeszcze przykre wydarzenie mamy na wyspie
Agatko może uda się spalić przed siewami, a jak nie to może w kominku
Ewelinko u mnie jeszcze do tego siąpi a tak by się chciało słonecznej, ciepłej wiosny Pozdrawiam
Tereniu jak nie masz czasu to się nie przejmuj, przecież teraz głównie wspominamy, a Ty masz teraz tyle na głowie Siewki są ale nie wszystko są moją dumą
Słoneczka Ci życzę
Aniu tak na siłę wyszukuję tą wiosnę w ogrodzie
Na piątym zdjęciu jest szczeć, a na kolejnym Klip Dagga Miło że wpadłaś
Iwonko widziałam różę i zapomniałam u Ciebie pochwalić, a ma śliczny kolorek Mnie też pogoda dołuje, a jeszcze przykre wydarzenie mamy na wyspie
- andzia458
- 500p
Wygoglowałam sobie tą roślinkę i jestem pod wrażeniem- po pierwsze jej uroku a po drugie- zastosowania.
Domyślam się, że Ty ją pewnie wykorzystujesz do jakichś konkretnych celów? Pochwalisz się jakich? Mnie bardzo kręci robienie nalewek, różnych maści itp i mój zamysł jest taki, żeby zgromadzić u siebie roślinki, które nie tylko zdobią ale również takie, które można wykorzystać w bardziej praktyczny sposób.
Domyślam się, że Ty ją pewnie wykorzystujesz do jakichś konkretnych celów? Pochwalisz się jakich? Mnie bardzo kręci robienie nalewek, różnych maści itp i mój zamysł jest taki, żeby zgromadzić u siebie roślinki, które nie tylko zdobią ale również takie, które można wykorzystać w bardziej praktyczny sposób.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
- Maska
- Kontakt:
Aniu jak widzisz ja też gromadzę różne rośliny tzw. użytkowe, ciągle poszerzam ogród ziołowy. Szczeć zastałam w ogrodzie jak się wprowadziłam i wysiewa się sama. To właściwie dzika roślina, trochę chwast Jak chcesz to zobaczę czy nie ma jeszcze jakiegoś kwiatka (nasion) a jak nie to poślę Ci rozetę jak wyjdzie już niedługo
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Właśnie przeczytałam Marysiu , przykre to bardzo, to są osoby bardzo nam bliskie, nasze forumowiczki
- andzia458
- 500p
Marysiu ale wykorzystujesz jakoś konkretnie szczecia? Naprawdę mnie zauroczyła ta roślinka i czytasz w moich myślach- chętnie posadziłabym ją u siebie