Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29
Iwonko cóż proza życia, ale najgorzej jak odchodzą nagle ludzie młodzi i zostawiają małe dzieci.
Aniu niestety nie wykorzystuję w żaden sposób, ale pewnie dzięki Tobie poczytam uważniej o tej roślinie Jak znajdę rozetę czy nasiona to Ci dam znać
Aniu niestety nie wykorzystuję w żaden sposób, ale pewnie dzięki Tobie poczytam uważniej o tej roślinie Jak znajdę rozetę czy nasiona to Ci dam znać
- andzia458
- 500p
- Od: 19 sty 2014, o 18:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja już poczytałam i odwary i nalewki z niej mają zastosowanie m.in. w bólach reumatycznych, chorobie wrzodowej i boreliozie. Z wykształcenia jestem kosmetyczką i uwielbiałam zajęcia, podczas których same produkowałyśmy wspaniałe kosmetyki z różnych "niepozornych składników."
Ależ mam ochotę na tę Twoją szczeć Marysiu
Ależ mam ochotę na tę Twoją szczeć Marysiu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
- Maska
- Kontakt:
Aniu ale mnie wciągnęłaś i wiesz co znalazłam taka fajna stronę i nie mogę się oderwać http://1000roslin.pl/category/rosliny-dla-urody/ . Znasz ją? Szczeć masz jak w banku!
- andzia458
- 500p
- Od: 19 sty 2014, o 18:20
Marysiu super, że Cię to zainteresowało Podanej stronki nie znam ale już mi się spodobała i mam ciekawą lekturę na kilka godzin
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 50p
- Od: 19 wrz 2015, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Marysiu.
Posadziłam dzisiaj kilka sadzonek kwiatów i krzewów ozdobnych. Sadzonkom krzewów zrobiłam kopczyki a na sadzonki z zielonymi liści położyłam doniczki produkcyjne. Mam nadzieję że się przyjmą i nie zmarzną?
Przesadziłam także różę która posadziłam jesienią. Mam nadzieję że jej nie zaszkodziłam ale nie pasowała mi w tym miejscu co rosła.
W niedziele popryskałam drzewa owocowe i róże miedzianem czy już mogę pryskać preparatem olejowym?
Posadziłam dzisiaj kilka sadzonek kwiatów i krzewów ozdobnych. Sadzonkom krzewów zrobiłam kopczyki a na sadzonki z zielonymi liści położyłam doniczki produkcyjne. Mam nadzieję że się przyjmą i nie zmarzną?
Przesadziłam także różę która posadziłam jesienią. Mam nadzieję że jej nie zaszkodziłam ale nie pasowała mi w tym miejscu co rosła.
W niedziele popryskałam drzewa owocowe i róże miedzianem czy już mogę pryskać preparatem olejowym?
Pozdrawiam Justyna
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Marysiu, tak mi przykro z powodu pożegnania koleżanki, którą znałaś nie tylko z Forum.
Widocznie bardzo podobała się tam - na Górze i teraz spaceruje sobie po rajskich ogrodach.
Domyślam się, że dzisiaj nie miałaś nastroju do prac ogrodowych, tym bardziej że i deszczyk nie ominął Twoich stron.
Ja też dzisiaj odwalałam zaległą robotę domową, a po południu przyjechały róże, więc jutro działka i sadzenie. Jeśli pogoda pozwoli....
Spokojnego wieczoru i dobrej nocy, Maryś.
Widocznie bardzo podobała się tam - na Górze i teraz spaceruje sobie po rajskich ogrodach.
Domyślam się, że dzisiaj nie miałaś nastroju do prac ogrodowych, tym bardziej że i deszczyk nie ominął Twoich stron.
Ja też dzisiaj odwalałam zaległą robotę domową, a po południu przyjechały róże, więc jutro działka i sadzenie. Jeśli pogoda pozwoli....
Spokojnego wieczoru i dobrej nocy, Maryś.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Maska
- Kontakt:
Aniu bardzo ciekawe informacje, a o wielu nie wiedziałam
Witaj Justysiu krzewom na pewno nic będzie, bo przecież przechowuje się krzewy przysypując ziemią Byliny też powinny dać radę, bo przecież wielkich mrozów nie powinno być. Tylko po jakimś czasie te doniczki odkryj bo będzie im brakowało światła Róża niedługo Ci odpowie Promanalem zrób oprysk jak będzie cieplej w zasadzie zalecają 12 st.
Lucynko taka niespodziewana śmierć, bo to kobieta 20 lat młodsza ode mnie. Ma małego synka a wiadomo jak synowie są związani z matkami, przynajmniej ja pamiętam mojego syna jak miał 7-8 lat
Ja dzisiaj byłam w Krakowie, bo w Ldl miały być drapaki dla kotów, a nasz był już wydrapany do cna. Chciałam też kupić ziemię, a dokupiłam przecenionego pierwiosnka w kolorze fioletowym i rozmaryn w doniczce. Sporo używamy w kuchni. Wróciłam do domu otworzyłam komputer a tu taka wiadomość
Ciągłe dobijał się z ofertą Strk i z tego wszystkiego uległam, bo do zamówienia dodali mi kiwi, zawilce, taką fajna malinę za pół ceny i jeszcze transport za friko....no to wpadłam
Nie wiem jaką miałaś pogodę, ale może uda Ci się posadzić róże, bo u mnie deszcz i śnieg z deszczem zapowiadają
Dobrej i spokojnej nocy
Witaj Justysiu krzewom na pewno nic będzie, bo przecież przechowuje się krzewy przysypując ziemią Byliny też powinny dać radę, bo przecież wielkich mrozów nie powinno być. Tylko po jakimś czasie te doniczki odkryj bo będzie im brakowało światła Róża niedługo Ci odpowie Promanalem zrób oprysk jak będzie cieplej w zasadzie zalecają 12 st.
Lucynko taka niespodziewana śmierć, bo to kobieta 20 lat młodsza ode mnie. Ma małego synka a wiadomo jak synowie są związani z matkami, przynajmniej ja pamiętam mojego syna jak miał 7-8 lat
Ja dzisiaj byłam w Krakowie, bo w Ldl miały być drapaki dla kotów, a nasz był już wydrapany do cna. Chciałam też kupić ziemię, a dokupiłam przecenionego pierwiosnka w kolorze fioletowym i rozmaryn w doniczce. Sporo używamy w kuchni. Wróciłam do domu otworzyłam komputer a tu taka wiadomość
Ciągłe dobijał się z ofertą Strk i z tego wszystkiego uległam, bo do zamówienia dodali mi kiwi, zawilce, taką fajna malinę za pół ceny i jeszcze transport za friko....no to wpadłam
Nie wiem jaką miałaś pogodę, ale może uda Ci się posadzić róże, bo u mnie deszcz i śnieg z deszczem zapowiadają
Dobrej i spokojnej nocy
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Marysiu ,a ja w swoim ogrodzie zastałam topinambur .Rosło mi toto jak zielsko . Przesadziłam wiosną kilka kłączy na brzeg rabaty ziołowej i mam spokojne sumienie że nie wywaliłam ,nawet wykopywałam do zupy zamiast ziemniaczków .Szczeć , co to jest za zielsko bo nie znaju ?
- carterka
- 500p
- Od: 29 sie 2008, o 13:01
- Kontakt:
Deszcz od samego rana...i takie smutne wiadomości . Nic nie przychodzi do głowy tylko znany cytat... "spieszmy się kochać ludzi...."
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
- Maska
- Kontakt:
Witam w piątek!
Elu topinambur sadzę już drugi raz coś tam jest, ale nie rozrasta się. Przecież on też zdrowy Ostatnio nawet posadziłam koło kompostu i jeden chabaź Szczeć http://www.swiatkwiatow.pl/szczec-szcze ... id589.html to taki oset ładny i rozsiewa się, ale u mnie całkiem grzecznie rośnie. Drugiego takiego mam http://ogrod-koryciny.ziolowyzakatek.pl/?page_id=803
Agatko a u mnie jedynie wilgoć mżawka O tak! wiemy to ale jak odchodzą to zawsze przychodzi na myśl, że coś można było więcej
Elu topinambur sadzę już drugi raz coś tam jest, ale nie rozrasta się. Przecież on też zdrowy Ostatnio nawet posadziłam koło kompostu i jeden chabaź Szczeć http://www.swiatkwiatow.pl/szczec-szcze ... id589.html to taki oset ładny i rozsiewa się, ale u mnie całkiem grzecznie rośnie. Drugiego takiego mam http://ogrod-koryciny.ziolowyzakatek.pl/?page_id=803
Agatko a u mnie jedynie wilgoć mżawka O tak! wiemy to ale jak odchodzą to zawsze przychodzi na myśl, że coś można było więcej
- maliola
- Od: 26 cze 2012, o 16:01
Marysiu, doczytałam co u Ciebie słychać i akurat co do dyskusji o roślinkach użytecznych czy leczniczych, a właśnie wczoraj zauważyłam w Biedronce taką książkę "Smaczne chwasty" Nie miałam czasu przeglądać ale pamiętam z różnych wpisów na wyspie i nie tylko, że dziewczyny podawał przepisy na dania z pokrzywy czy inne.
Ciekawe dlaczego topinambur u Ciebie nie chce rosnąć, koleżanka kiedyś sobie kupiła i nie umiała się pozbyć tak szybko się rozrastał, a jakie głębokie te korzenie miał Mnie nie smakuje ani surowy ani gotowany, za mdły jak dla mnie. Ale ja i za ziemniakami nie przepadam
Ciekawe dlaczego topinambur u Ciebie nie chce rosnąć, koleżanka kiedyś sobie kupiła i nie umiała się pozbyć tak szybko się rozrastał, a jakie głębokie te korzenie miał Mnie nie smakuje ani surowy ani gotowany, za mdły jak dla mnie. Ale ja i za ziemniakami nie przepadam
- besia
- Od: 28 maja 2014, o 18:17
Marysiu
Nie zaglądałam do Ciebie przez kilka dni . Poczytałam i smutno mi się zrobiło .
Nawet pisać mi się nie chce , przepraszam .
Pozdrawiam .
Nie zaglądałam do Ciebie przez kilka dni . Poczytałam i smutno mi się zrobiło .
Nawet pisać mi się nie chce , przepraszam .
Pozdrawiam .
Pozdrawiam, Beata.
- Maska
- Kontakt:
Olu ja dostałam na imieniny kuchnię Łuczaja http://www.empik.com/dzika-kuchnia-lucz ... ,ksiazka-p W kuchni pokrzywę stosowałam na parę sposobów, jadłam sałatkę a listkami mlecza, mniszek to wiadomo miodek i wino i chyba tyle, nie jeszcze kwiaty czarnego bzu w cieście. Chociaż nieraz mnie kusi coś więcej przyrządzić
Mnie topinambur smakuje tylko mam sensacje jelitowe po nim ale posadziłam bo chciałam dawać kurom
Beatko smutno ale co począć, trzeba dalej żyć, bo nie wiemy ile tego życia jeszcze nam zostało
Pozdrawiam
Mnie topinambur smakuje tylko mam sensacje jelitowe po nim ale posadziłam bo chciałam dawać kurom
Beatko smutno ale co począć, trzeba dalej żyć, bo nie wiemy ile tego życia jeszcze nam zostało
Pozdrawiam