Przydomowy ogródek Eweliny .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny .

Post »

Lucynko jestem ciekawa jak zakwitnie bo nie pamiętam ;:223 .

Sławku no coś tam powoli zakwita ale bez słoneczka jest tak ponuro :( . Tak, ja z tych niecierpliwych jestem to pewnie dlatego ;:108 .

Rafik ja mam nadzieję, że w końcu przyjdzie ciepło . Podobno w tym tygodniu pojawi się słoneczko ;:224 .Oby tak było ;:131 .

Małgosiu smutne - miałam na myśli, że takie ponure przez to, że nie widać słoneczka. Oczywiście cieszę się z każdej rośliny, która budzi się do życia. Wiosna jest cudownym okresem ;:138 . Ja też prawie codziennie wychodzę i zerkam jak rosną roślinki . Dzisiaj zauważyłam powojnika bylinowego, który wynurza się z ziemi :tan .

Po południu wysiałam nasionka roślin jednorocznych. Nie wytrzymałam i do ziemi poszły aksamitki kremowe wysokie i niskie i lwia paszcza . Wiem, że to ciut za szybko no ale trudno . Większość z Was ma już takie ładne sieweczki a mi tylko niecierpki i jeżówka wzeszły :oops: .
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Ja wysiałam dwie odmiany pomidorkow, zastanawiam się czy już nie powinnam wysiać kocimiętki i czytam o niej informacje, bo też ręce swędzą, a pogoda na zewnątrz, gdzie zimno, wieje i siąpi nie nastraja do wyjścia ;:222
justysia138
50p
50p
Od: 19 wrz 2015, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Ewelinko.
U Ciebie już witać zwiastuny wiosny. Po malutu u mnie też. Zauważyłam, że żąkile maja pączki może jak zaświeci słońce to rozkwitną. W tamtym roku był tylko 1 kwiatek który nie zdążył zakwitnąć bo zerwała go moja sunia Diana prawdziwa z niej kobieta bo lubi kwiaty

Obrazek
Dobrze że moje dzieci są już dorosłe i nie dotyczą mnie problemy związane z przedszkolem ani ze szkołą, Ty dobrze sobie radzisz tak trzymaj
Chyba się nie mylę że sadziłaś różę która miała listki, bo ja dzisiaj zastanawiałam się czy sadzić do gruntu czy poczekać?

Obrazek
Pozdrawiam Justyna
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paulinko ja kupiłam pomidorki jakieś takie miniaturowe i też muszę je wysiać . A co do kocimiętki to wysiej najwyżej część sobie teraz ;:224 .

Justynko ja róże przesadzałam i na Twoim miejscu posadziłabym już do gruntu i zrobiła kopczyk. Nie powinno im nic dolegać . Ja na swoje róże czekam, podobno wysyłki ruszają w połowie marca więc może w przyszłym tygodniu przyjadą.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewelinko cieszę się że choć pół dnia deszczu nie było. Kolorów nam trzeba, a twoje krokusy i hiacynt słońca potrzebują. ;:65 Kocimiętka świetnie przyrosła, niedługo zakwitnie. :wink: Nie martw się niedogodnościami, niech dziewczyny jeszcze cię cieszą, :) ani się obejrzysz, jak babcią zostaniesz. ;:306 Szkodnik ogrodowy tak pięknie patrzy w obiektyw. ;:167
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu ten pies to nie mój. A do bycia babcią mi się nie śpieszy ;:306.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ewelina no co ty piszesz że fotki w takim świetle nie wychodzą ładnie ;:oj no właśnie że wychodzą. Takie światło na zdjęciach wychodzi nawet lepiej niż ostre słońce, a foteczki śliczne ;:333
Róża to Ci się pięknie do życia rwie, cóż to za panienkę pokazałaś taką niecierpliwą?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuza można i tak na to spojrzeć ale ja tak strasznie chcę słoneczka :( . Od kilku dni jest pochmurno, ponuro i tak niefajnie. A wyrywna to Mary Rose ;:108 . Mam nadzieję, że nie ucierpi, ba ja liczę na nią bo podobno pięknie pachnie ;:224 .
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

No pięknie Ci ruszyła ;:333 Jak zapowiedzą mocniejsze przymrozki to narzuć na nią jakąś włókninę czy coś, szkoda by było tak fajnych przyrostów.
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuza tak zrobię ;:333 . Poza nią wyrywny jest też Veilchenblau a jeszcze podpory nie ma ;:306 . Reszta bardziej w tyle ale może to i lepiej ;:224 . Jestem strasznie ciekawa moich róż bo to właściwie dla większości pierwszy sezon .
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Moje z kartoników różnie się mają, jedne wyrywniejsze drugie mniej. ;:224 . Jednak jeszcze z posadzeniem się wstrzymam, boję się. :wink: . Za daleko działka aby w razie przymrozku nakryć je. Moje same pnące więc myślę że nad pergolą mam czas pomyśleć. No chyba że już w pierwszym roku tak się rozhulają..z czego bym się nawet cieszyła. ;:oj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko dlaczego smutne zdjęcia? nowe życie pcha się na świat i nie ma w tym nic smutnego :D
A róże to u Ciebie szaleją, jakby zapowiadali przymrozek to musisz mieć w pogotowiu coś do okrycia ;:oj
Miłego popołudnia i dobrego następnego tygodnia ;:168
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Na podstawie tego, co czytam, Ewelinko, to swoją różę marketową raczej do donicy wysadzę i na balkon albo do tunelu, żeby nie zmarzła.
A miałam zamiar jutro wysadzić ją do gruntu. ;:224
Niezależnie od wszystkiego jutro cały dzień na działce. Nareszcie mam słońce. ;:3 ;:3
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”