Nowa przygoda z ogrodem
-
- 200p
- Od: 11 mar 2015, o 20:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nowa przygoda z ogrodem
Mówimy tu sobie po imieniu żeby było mniej formalnie, a bardziej koleżeńako, tak więc witaj Kamilo, z tej strony Paulina
Fakt łatwiej mi z działką obok domu, ale szczerze mówiąc cokolwiek na niej ruszyć przy moim trybie życia i zajęć, mogę tylko w weekendy, bo w tygodniu to wracam i już ciemno...
Fakt łatwiej mi z działką obok domu, ale szczerze mówiąc cokolwiek na niej ruszyć przy moim trybie życia i zajęć, mogę tylko w weekendy, bo w tygodniu to wracam i już ciemno...
Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
- Kamilao5
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 4 mar 2016, o 15:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miło mi
Ja również mogę pracować na działce w weekend. Pracuje jako niania więc do wieczora jestem zajęta. Już dwa razy byłam na działce z córeczka moja Emilką i Tosią ( Dziewczynka która się zajmuje), ale wiadomo wtedy nie pracuje na Działce tylko zajmuje się dziećmi. One mają radoche bo na działeczce mamy plac zabaw trampoline i zjeżdżalnie. A jak nadchodzi sobota to pogoda nie ciekawa. Myślę że w końcu przyjdzie wiosna i jeszcze będziemy narzekać na brak czasu.
Ja również mogę pracować na działce w weekend. Pracuje jako niania więc do wieczora jestem zajęta. Już dwa razy byłam na działce z córeczka moja Emilką i Tosią ( Dziewczynka która się zajmuje), ale wiadomo wtedy nie pracuje na Działce tylko zajmuje się dziećmi. One mają radoche bo na działeczce mamy plac zabaw trampoline i zjeżdżalnie. A jak nadchodzi sobota to pogoda nie ciekawa. Myślę że w końcu przyjdzie wiosna i jeszcze będziemy narzekać na brak czasu.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=93182" onclick="window.open(this.href);return false;
- adamanna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Wiosna już tuż tuż , jeszcze momencik i będzie można działać , sama nie mogę się jej doczekać - bo też załapałam ogrodowego bakcyla i podobnie jak Ty dopiero zaczynam , planów mam sporo, a co mi z tego wyjdzie czas pokaże . Będę kibicować przekształcaniu działeczki w wymarzony ogród
- Kamilao5
- 20p - Rozkręcam się...
-- 22 mar 2016, o 13:40 --
-- 22 mar 2016, o 13:42 --
Praca wre. Sobota normalnie za krótka była. Do dziś się ruszać nie mogę ale to cieszy. Ile można siedzieć w domu. Następne pracę po świętach. Już się nie mogę doczekać.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=93182" onclick="window.open(this.href);return false;
Pierwsze kwiatuszki śliczne. Wcale się nie dziwię, że ruszyć się nie mogłaś bo kawał roboty odwalony. Zapewne to też duża zasługa Twojej pomocnicy . U nas ciągle pada na razie nie da się wejść na działkę.
- Kamilao5
- 20p - Rozkręcam się...
Dzialka względnie uporządkowana. Teraz pomału będę wybierać kwiatki. Może nie jest taka piękna jak wasza ale marzy nam się dzialeczka jak z dzieciństwa. Nie taka pod linijkę ma w niej tętnic życie. Warzywa już niektóre wychodzą. W folii już rośnie rzodkiewka i sałata. Na grzadkach corci też już wychodzą polne kwiatki i Groszek.
-- 15 kwi 2016, o 16:16 --
-- 15 kwi 2016, o 16:18 --
-- 15 kwi 2016, o 16:16 --
-- 15 kwi 2016, o 16:18 --
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
fajna działka , wszystko praktycznie just jest teraz nic tylko sadzić i siać pięknie wszystko przygotowane do sezonu
- Kamilao5
- 20p - Rozkręcam się...
- Kamilao5
- 20p - Rozkręcam się...
Witam się po przerwie. U mnie trochę zmian. Na wiosnę rodzinka się powiększy. Kolejna cora. Z tego względu nie mogłam ani jesienią ani wiosna teraz nic porobić. Ciąża zagrożona. Ale mam taką kochana mamusie, że przyjechała i w dwa dni rozpracowala dzialeczke. Naprawdę się napracowala. Była tragiczna. Pełno liści i jeszcze tragedia po scieciu 9 m tui. Oczywiscie dostaliśmy pozwolenie na jej wycinke.
-- 21 mar 2017, o 16:25 --
Wiadomo nie jest tak pięknie jak u was ale ja dopiero drugi rok mam tą dzialeczke. Już nie mogę się doczekać kwiatuszkow i warzywek.
-- 21 mar 2017, o 16:25 --
Wiadomo nie jest tak pięknie jak u was ale ja dopiero drugi rok mam tą dzialeczke. Już nie mogę się doczekać kwiatuszkow i warzywek.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 20 sie 2018, o 15:34
Ja mam 13m2 ogórdka przy mieszkaniu, jedynie tam mogłabym coś zasadzić bo ziemia jest. Tylko co zasadzić skoro tak mało i do tego od strony ulicy? :/
Z drugiej strony, od strony południowej jest owszem 47m2 ale ziemi tylko 10cm, nawet trawa nie rośnie, bo dzieciaki biegają. Pozostaje mi zbudować jakieś skrzynki i tam powsadzać. Tylko też co? Tam latem jest jak na patelni, nawet dwa razy dziennie podlewane wszystko się wysusza i pali. Jakie rośliny od tych dwóch stron polecacie?
Link reklamowy usunięto/mod.
Z drugiej strony, od strony południowej jest owszem 47m2 ale ziemi tylko 10cm, nawet trawa nie rośnie, bo dzieciaki biegają. Pozostaje mi zbudować jakieś skrzynki i tam powsadzać. Tylko też co? Tam latem jest jak na patelni, nawet dwa razy dziennie podlewane wszystko się wysusza i pali. Jakie rośliny od tych dwóch stron polecacie?
Link reklamowy usunięto/mod.