Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

Marto, zawsze podziwiam różnorodność w twoim ogrodzie ;:108 masz dosłownie wszystko od pięknych kwiatów przez krzewy i drzewka owocowe na własnych grzybach skończywszy ;:oj ;:oj Marzenie ;:108
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

:wit

Zajrzałam , przejrzałam i... zgłodniałam ;:306
Piękne okazy uwielbiam chodzić na grzyby jak eM zapracowany to sama z dzieciakami latam po lasach.
Na szczęście dzieci też załapały bakcyla po mamie :D
Różyczki masz zjawiskowe o jesiennych rabatach nie wspomnę
Piękne te Twoje włości - można nieustannie spacerować wśród wirtualnych rabat :heja
Ciepełko przesyłam na cały tydzień ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martusiu nie chcę zapeszać tej mojej juki czerwone, ale na razie kilka rośnie, i tak myślę, że mam wobec Ciebie wielki dług wdzięczności, ciiii nie mów nic ;:196 , ja pamiętam Twoje wielkie serducho, więc poczekamy i po tych mrozach co to niby maja być, postaram się Ci wysłać dwie siewki, oby tylko rosły, a z tej juki co na działce nie ma jeszcze siewek, czy sadzonek, bo nie kwitła mi jeszcze, to chociaż tych dostaniesz ;:196
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witaj Marto nie wiem jak to się stało , ze do tej pory nie trafiłam do Twojego raju , od trzech dni siedzę i wertuję Twoje poprzednie wątki, masz bogactwo róznych roślin ,ale masz i to co ja lubię najbardziej róże i piwonie , będę teraz Twoim codziennym gościem czy skrytym czy piszącym pozdrawiam i życzę dużo zdrówka i słoneczka wiosennego ;:3 ;:63
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu witaj ,znalazłam Cie ,dalie piękne i te nowe i te z tamtego roku ,a ogród zawsze będzie mi się podobał i co mam powiedzieć, łaaaaaaał.
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie,dzień przywitał pęknym słoneczkiem ,ale w nocy był przymrozek,ja jednak nic nie zrobiłam w ogrodzie ,bo oczywiście musiałam wyjechać,jutro kisimy kapustę ,więc też pewnie nie pójdę do ogrodu ,zresztą zapowiedzieli opady deszczu i śniegu i tak na niczym dzień za dniem umyka.

Małgosiu,to już mnie znasz ;:306 grzybki uwielbiam zbierać i jeść ,pierwsze dwa zdjęcia to grzybki z mojego ogrodu,reszta z lasu w świętokrzyskim gdzie jeżdżę na grzyby i mieszkam tam pod lasem ,pozdrawiam ;:168

Aniu,jak pisałam Gosi czerwone i szare kozaczki są z mojego ogrodu,posadziłam na końcu ogrodu aleję brzozową ,3 sosny ,3 dęby czerwone i jakiś mały leśny jałowiec,więc stworzyłam mały lasek i wkopuję tam na 20 cm wszystkie odpadki grzybowe ,łącznie ze starymi przerośniętymi grzybami,i mam duże zbiory ,w tym roku oprócz zup na bieżąco ususzyłam z ogrodu 4 słoiki litrowe grzybków,nawet 3 prawdziwki mi urosły,na rydze jeżdżę 20 min samochodem od domu ,a reszta ze świętokrzyskiego ,to co pokazałam to tylko fragmencik moich uzbieranych grzybków,pozdrawiam ;:168

Tereniu,może znowu będziemy zbierać grzyby,chryzantema od ciebie też zdążyła zakwitnąć ,pozdrawiam ;:196

Wiolu,ja mam cały jeden pokój zapchany doniczkami w pudłach ,juz niektóre wypuszczają kiełki,róż jeszcze zamówiłam,dużo herbacianych ,bo taką rabatę zamierzam zrobić,pozdrowionka ;:196

Gosiu Margo,ja żadnych piwonii nie okrywam,u mnie też nie wszystkie chryzantemy pokazują ,że żyją ,ale zamówiłam jeszcze w tym roku to się uzupełnią ,pozdrawiam :wit

Ewciu,ja też uwielbiam grzybki zbierać i jeść i z lasu trudno mnie wygonić ;:306 ,dwa pierwsze zdjęcia to grzybki z mojego ogrodu ,wymyśliłam,ze jak się zestarzeję i nie będę mogła jeździć do lasu to będę zbierać w ogrodzie a ja już zbieram ich dużo w ogrodzie ,róża Bailando jest u mnie pierwszy rok sadziłam ją w marcu w tamtym roku,cały przed ogródek obsadzałam w marcu jest w nim 100 róż,na ,Marysię można liczyć ,wiec dzielżan żółty wykreślony z zakupów na ten rok,pozdrawiam ;:168

Gosiu,clem uwielbiam taki wylewający się kwiatami ogród,zawsze marzyłam ,żeby tak było i marzenie sie spełniło, :heja

Sabinko,takie było moje zamierzenie,nim rozpoczęłam budowanie ogrodu ,usiadłam i pomyślałam co powinien mieć mój ogród i jak ma wyglądać ,żeby spełnił moje oczekiwania ,grzyby też są przemyślane ,zrobiłam tak jak chciałam i mam jak lubię ,dlatego tak ważny jest dla mnie mój ogród,i myślę ,że i dla każdego jego ogród jest bardzo ważny,pozdrawiam :wit

Zara,cieszę się ,że moje włości się podobają to dla mnie wielka satysfakcja,grzybki i ja uwielbiam zbierać i moje wnuki też chętnie je zbierają i nawet już się trochę znają po które mają się schylić ,pozdrawiam i zapraszam znowu ;:65

Iwonko,ale mi zrobiłaś tą nowiną miłą niespodziankę ,trzymam kciuki ,żeby się udało,a co do mnie to lubię jak komuś sprawię radość i nie masz żadnego długu wdzięczności,pozdrawiam ;:196

inka52 tak sie cieszę ,że trafiłaś do mnie ,przychodź,spaceruj ,odpoczywaj i pisz ,bo to miłe i wiadomo,że ktoś ten ogród odwiedza,piwonie to roślinki nr 1 i koło nich róże ,ale tak naprawdę uwielbiam wszystkie kwiaty te babcine i te mniej znane i dlatego może jest taka różnorodność ,więc zapraszam na dalsze spacery ,bo furtka dla wszystkich otwarta :wit

Marzenko,aleś my się pogubiły,aż imię mi przemieniłaś :uszy ,ale Marysia też ładnie ,dalie też uwielbiam i cieszę się ,że moja kolekcja się powiększyła,pozdrawiam :wit

-- 14 mar 2016, o 23:04 --

Muszę się pochwalić ,ze dzisiaj sobie kupiłam nowe kwiatuszki tylko 3 doniczki ,bo tyle mi się podobało,to będzie na nową kaskadową rabatę .

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu to nie skorzystałaś w pięknej pogody? ja też musiałam do Krakowa ale potem popracowałam w ogrodzie i pchnęłam znowu o kawałek porządek do przodu :D Deszcz widziałam w prognozie, ale śniegu ;:185 W jednym pomieszczeniu zostało otwarte okno i zimno jest jak fiks! przymrozek pewny ;:215 Oglądając Twoje chryzantemy przypomniałaś mi, że swoje muszę podzielić i powiększyć kępy :lol: Dobrej nocy i kolorowych wiosennych snów ;:196

Widzę że pojawiły się nabytki!!! napisz co to jest?
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Martuniu i u mnie dziś była cudna pogoda a ja w pracy niestety.... ;:223
Jutro też na 12 tą jadę , więc rano tylko sprawy domowe zdążę przerobić...
W środę jadę z teściem do lekarza to też nic nie podziałam w ogrodzie...
A w czwartek mam w planach dalsze mycie okien ...I kiedy zatopię się w przyjemnościach ogrodowych? ;:145
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

po świętach,tak jak ja :(
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

No tak Dorotko , właśnie tak myślałam że dopiero po świętach ruszę z pracami ogrodowymi...
Trudno...
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Marto.
Wiosennie się zrobiło u Ciebie. ;:215 A co co to kupiłaś z tymi liśćmi ? :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

A co to za ładne kwiatki Martusiu?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam drogich gości,wczoraj tak chciałam z Wami pogadać to zniknął mi internet ,ciągle mam z nim problemy ,piszę i nagle figa ,muszę chyba na kominie domocować wzmacniacz ,bo to denerwujące,rano przywitał mnie śnieg i to spora ilość,moje maleńkie siewki białej firletki i ślazu zasypało,obawiałam się ,że połamie te niteczki ,ale dzielnie się trzymały,odgarnęłam śnieg i przykryłam pleksowymi pojemnikami,teraz mają dobrze,,śnieg dalej prószy powolutku.

Marysiu,chyba nie było przymrozku,ale rośliny jakoś sobie radzą, śniegu znowu dowalone ,ale sprawdzałam moje rozmnożone ostróżki ,bo bałam się ,żeby nie połamało,ale w porządku stoją ,za chryzantemy jeszcze się nie zabieram ,bo mam pilniejsze roboty ,a one późne to jest czas,kapusta zrobiona ,mogłabym iść do ogrodu ,no to nici z roboty,chociaż przyszły dzisiaj róże i musiałam je zadołować na dyniowisku,jak się poprawi na polu to czeka mnie harówka ,a teraz przyjechały irysy i 1 piwonia ,dam pudło na pole i też przetrwają ,przed domem i w domu same pudła z kwiatkami ;:306 ,pozdrawiam i buziaczki, ;:196 aż ożyłam przez te dostawy :;230

Olu,chyba nikt poza kobietami nie ogarnął by tych spraw ,które mamy do załatwienia łącznie z pracą ,a wpadając w końcu do ogrodu to fruwamy ;:306 i okazuje się ,że wszystko da się zrobić ,czasem z opóźnieniem ,ale jednak ,pozdrawiam i miłej pracy życzę ;:168

Dorotko,Ty pewnie już odrobiona w ogrodzie ;:131

Olu ja po świętach mam wysyłki,więc muszę teraz coś nadrobić ,a tu śnieg leży i jeszcze sypie,chmurzyska czarne wiszą u mnie bez końca :roll:

Alu,całą moją wiosnę zasypało ;:145 ,te białe kwiatuszki to Saxifraga x arendsii,i 2 iryski ten z wachlarzowatymi listkami też irysek niski ,o kremowym kolorze,jeden kwiatuszek już przekwitnął,ale inne pączki się wydobywają ;:168

Iwonko,to Saxifraga x arendsii i 2 iryski niziutkie o różnych kolorach i odmiany też różne

Dzisiaj przyjechały do mnie 2 paczki z kwiatuszkami ,w jednej róże a w drugiej irysy i piwonia dobrze że byłam sama w domu ,bo mąż mógłby paść ,róże zadołowałam na górce dyniowej a irysy z piwonią zostawiłam w pudle na polu .

takie róże przyjechały ,jest ich 10 szt,reszta przyjedzie w innym terminie ,nazwy napiszę ciut później ,bo muszę zrobić obiad.
Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ale wypaśne krzaki tych róż - nie mają prawa się nie darzyć! ;:138
U mnie jakoś ostróżek nie wypatrzyłam jeszcze może nadszedł ich kres... ;:7 latem na ryneczku ich zatrzęsienie więc trzeba będzie coś dobrać. Na cebulowe dziki czyhają więc byliny będzie gdzie sadzić ! A może zacznę powoli rezygnować z nich i trawniczkiem rabaty zastępować jak moje sąsiadki... :roll: ale jak to zrobić to jeszcze w tej chwili nie wiem...Ciężko będzie... ale i roboty za dużo na jedne barki... pomagać nie ma kto a także i kiedy ?... Młodsi po całym tygodniu intensywnej pracy w weekendy chcą swoje sprawy ogarnąć...Choć jak trzeba to wspomagają bez szemrania! ;:333

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witaj Marto , jeśli mozna wiedzieć co za księżniczki przyjechały już do Ciebie , czyżby F. Już wysyłało , piwoni na wiosnę nie zamawiałam żadnej , zamawiam je jesienią , oby kwitły na następny rok pozdrawiam ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”