Moje kwiaty od A do Ż cz.6
- Reni4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje kwiaty od A do Ż cz.6
Poprzedni wątek mojego ogrodu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74014
Zapraszam...serdecznie do kolejnej CZĘŚCI MOJEGO OGRODU..zaczynam WIOSNĄ 2016r
dziękuję wszystkim odwiedzającym moje wątki za miłe wpisy i odwiedziny w poprzednich częściach..i mam nadzieję że i tutaj będziecie do mnie zaglądać..
Tak zaczyna się Marzec w moim ogrodzie..
Zapraszam...serdecznie do kolejnej CZĘŚCI MOJEGO OGRODU..zaczynam WIOSNĄ 2016r
dziękuję wszystkim odwiedzającym moje wątki za miłe wpisy i odwiedziny w poprzednich częściach..i mam nadzieję że i tutaj będziecie do mnie zaglądać..
Tak zaczyna się Marzec w moim ogrodzie..
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje kwiaty od A do Ż cz.6
Reniu ale się napracowałaś, żeby pokazać piękno marcowego ogrodu. Ciemierniki śliczne, a cebulowe w energetycznych kolorach uwielbiam.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Reniu jestem i podziwiam Twoją wiosenkę
-
- 50p
- Od: 3 sie 2009, o 19:14
Bardzo kolorowy ogród, jak na tą porę roku. U mnie zaledwie jedna kępka krokusów na razie kwitnie. Jeszcze dużo pracy przede mną, żeby mój ogród był tak piękny jak Twój, ale to nic, cieszę się z każdego kwiatka.
- Reni4
Witam i cieszę się że mnie znalazłyście
cyma2704..to tylko kolaż..dziękuję cebulowe dopiero startują na pełny rozkwit to jeszcze trzeba trochę poczekać...;)
iwona0042..
kina300678..widzę Cię pierwszy raz i zarazem witam i dziękuję za odwiedziny...tej wiosny i tak wszystko troszkę później niż w roku ubiegłym..ale dużo już na wierzchu..jednak zawsze mam obawę przed nawrotem zimy..bo ta pora kapryśna jest
Ja też zaczynałam od jednej kępki ..zleciało jak nic i teraz mam ich setki..zobaczysz jak szybko Twój ogród kolorami zabłyśnie ani się nie obejrzysz..
kochane na miły wieczór..odrobina koloru mojego przedwiośnia..dla Was
NA ile się sprawdza nie wie nikt.. ale poczytać można..
Gdy boćki dolecą na św. Józefa - w komorze będzie dostatek, w kołysce uciecha.
Piękny maj nastanie, gdy w marcu jest wietrznie, a w kwietniu spadnie dużo deszczu.
Marcowe ciepło oszukuje, w maju chłody i deszcz szykuje.
Święty Józef (19.03) przegania zimny wiatr, co w polu hula i ciepłymi promieniami słonka świat otula.
Każda Bożenka (13.03) to męża wyręka.
Jak św. Matylda ( 14.03) spotyka się z boćkiem, będzie zdrowie i pomyślność za każdym kroczkiem.
KALENDARZ OGRODNICZY 2016 r.
Mój piękny ogród
13.03.2016
Obficie podlewamy i zasilamy rośliny doniczkowe, spulchniamy ziemię w doniczkach, od częstego podlewania staje się ubita, słabo przepuszczalna i mało elastyczna.
14.03.2016
Przygotowujemy glebę na rabatach, których nie uprawialiśmy na jesieni - kompost, obornik oraz torf przekopujemy szpadlem na głębokość kilkunastu centymetrów.
15.03.2016
Dobry dzień, aby przerobić pryzmę kompostową, dzięki czemu świeże warstwy znajdą się pod spodem, a dolne warstwy będzie można wykorzystać na rabaty.
16.03.2016
Wysadzamy wprost do gruntu cebule lilii kwitnące późnym latem, a do doniczek kłącza kanny. Wysadzone do gruntu w maju, zakwitną już w lipcu.
17.03.2016
Dobry dzień na przesadzenie roślin pokojowych i balkonowych do świeżej ziemi oraz większych doniczek, a także ich rozmnażanie.
18.03.2016
Wysiewamy wprost do gruntu szpinak, koper i pietruszkę naciową, a na rozsadniku zioła, pory, cykorię liściową oraz kapustę pekińską.
Kochasz ogród i to forum sadząc po aktywności tutaj i stażu.
Czy zechciałabyś nam pomóc i zgodziłabyś się dołączyć do ekipy i zostać moderatorem?
Brakuje moderatorów w różnych działach a bardzo chcielibyśmy utrzymać to forum przejrzyste co nie zawsze
nam wychodzi przy tak małej obsadzie.
Przemyśl proszę na spokojne i daj odpowiedź.
Serdecznie pozdrawiam. Iwona
Taki przegląd malutki dzisiaj zrobiłam..chwila w ogrodzie bo zimno było a i wnuka miałam pół dnia..
coraz większe cebulowe..wszystko szybko wychodzi..oby mrozu już większego nie było..choć ponoć zapowiadają..
jak widać jeszcze nie wysprzątane na rabatkach..ale teraz jak tylko pogoda pozwala to priorytet cięcia..ile sił starcza..na porządki na rabatach przyjdzie czas..ziemia mokra i zimna..paluchy drętwieją
\podcięłam sosnę aby odsłonić niższe iglaki które czekają jeszcze na cięcie..
i klon też przycięty.
cyma2704..to tylko kolaż..dziękuję cebulowe dopiero startują na pełny rozkwit to jeszcze trzeba trochę poczekać...;)
iwona0042..
kina300678..widzę Cię pierwszy raz i zarazem witam i dziękuję za odwiedziny...tej wiosny i tak wszystko troszkę później niż w roku ubiegłym..ale dużo już na wierzchu..jednak zawsze mam obawę przed nawrotem zimy..bo ta pora kapryśna jest
Ja też zaczynałam od jednej kępki ..zleciało jak nic i teraz mam ich setki..zobaczysz jak szybko Twój ogród kolorami zabłyśnie ani się nie obejrzysz..
kochane na miły wieczór..odrobina koloru mojego przedwiośnia..dla Was
NA ile się sprawdza nie wie nikt.. ale poczytać można..
Gdy boćki dolecą na św. Józefa - w komorze będzie dostatek, w kołysce uciecha.
Piękny maj nastanie, gdy w marcu jest wietrznie, a w kwietniu spadnie dużo deszczu.
Marcowe ciepło oszukuje, w maju chłody i deszcz szykuje.
Święty Józef (19.03) przegania zimny wiatr, co w polu hula i ciepłymi promieniami słonka świat otula.
Każda Bożenka (13.03) to męża wyręka.
Jak św. Matylda ( 14.03) spotyka się z boćkiem, będzie zdrowie i pomyślność za każdym kroczkiem.
KALENDARZ OGRODNICZY 2016 r.
Mój piękny ogród
13.03.2016
Obficie podlewamy i zasilamy rośliny doniczkowe, spulchniamy ziemię w doniczkach, od częstego podlewania staje się ubita, słabo przepuszczalna i mało elastyczna.
14.03.2016
Przygotowujemy glebę na rabatach, których nie uprawialiśmy na jesieni - kompost, obornik oraz torf przekopujemy szpadlem na głębokość kilkunastu centymetrów.
15.03.2016
Dobry dzień, aby przerobić pryzmę kompostową, dzięki czemu świeże warstwy znajdą się pod spodem, a dolne warstwy będzie można wykorzystać na rabaty.
16.03.2016
Wysadzamy wprost do gruntu cebule lilii kwitnące późnym latem, a do doniczek kłącza kanny. Wysadzone do gruntu w maju, zakwitną już w lipcu.
17.03.2016
Dobry dzień na przesadzenie roślin pokojowych i balkonowych do świeżej ziemi oraz większych doniczek, a także ich rozmnażanie.
18.03.2016
Wysiewamy wprost do gruntu szpinak, koper i pietruszkę naciową, a na rozsadniku zioła, pory, cykorię liściową oraz kapustę pekińską.
Kochasz ogród i to forum sadząc po aktywności tutaj i stażu.
Czy zechciałabyś nam pomóc i zgodziłabyś się dołączyć do ekipy i zostać moderatorem?
Brakuje moderatorów w różnych działach a bardzo chcielibyśmy utrzymać to forum przejrzyste co nie zawsze
nam wychodzi przy tak małej obsadzie.
Przemyśl proszę na spokojne i daj odpowiedź.
Serdecznie pozdrawiam. Iwona
Taki przegląd malutki dzisiaj zrobiłam..chwila w ogrodzie bo zimno było a i wnuka miałam pół dnia..
coraz większe cebulowe..wszystko szybko wychodzi..oby mrozu już większego nie było..choć ponoć zapowiadają..
jak widać jeszcze nie wysprzątane na rabatkach..ale teraz jak tylko pogoda pozwala to priorytet cięcia..ile sił starcza..na porządki na rabatach przyjdzie czas..ziemia mokra i zimna..paluchy drętwieją
\podcięłam sosnę aby odsłonić niższe iglaki które czekają jeszcze na cięcie..
i klon też przycięty.
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Wiosna pełną gębą
Będę zaglądać systematycznie.
Cebulowymi się nie przejmuj - nic im nie będzie, nawet gdyby przyszło (-)10.
Będę zaglądać systematycznie.
Cebulowymi się nie przejmuj - nic im nie będzie, nawet gdyby przyszło (-)10.
- Reni4
Madziagos..Dziękuję Madziu pocieszyłaś mnie ...miło mi ze zaglądasz..zapraszam więc kiedy tylko chcesz..
- iwona0042
No i wiem jak mogę wykorzystać te obręcze, tylko muszę M namówić żeby mi pociął na krótsze, bo mam takie wysokie
- Reni4
Iwonko cieszę się że ci się na coś przydałam:))
dzisiaj ładny dzień więc prace poszły w ruch..przygotowałam łaty ,kantówki wyczyściłam i pomalowałam..bo chce zamknąć z jednej strony od ulicy podcienie..przeciąg straszny i będzie ciszej mniej kurzu..
trochę przycięłam iglaki i przygotowałam sobie miejsce na obrzeża z kostki..zdarłam darń z trawy..jutro jak pogoda i zdrowie pozwoli może uda mi się ułożyć kostkę..
Znalazłam dzisiaj takie maluchy chyba mi się nasiały ranniki?
słoneczko było to i one otwarte
na dobranoc..
dzisiaj ładny dzień więc prace poszły w ruch..przygotowałam łaty ,kantówki wyczyściłam i pomalowałam..bo chce zamknąć z jednej strony od ulicy podcienie..przeciąg straszny i będzie ciszej mniej kurzu..
trochę przycięłam iglaki i przygotowałam sobie miejsce na obrzeża z kostki..zdarłam darń z trawy..jutro jak pogoda i zdrowie pozwoli może uda mi się ułożyć kostkę..
Znalazłam dzisiaj takie maluchy chyba mi się nasiały ranniki?
słoneczko było to i one otwarte
na dobranoc..
- iwona0042
No widzę, że prawie w całej Polsce ta zima narozrabiała
- Reni4
Iwonko ..paskudna zima nie ma co robić to wraca dokuczać a ja tyle planów na dzisiaj miałam
- iwona0042
No właśnie czytałam, a ciekawa jestem jak zrobisz tą osłonę od drogi