Witajcie,dzień przywitał pęknym słoneczkiem ,ale w nocy był przymrozek,ja jednak nic nie zrobiłam w ogrodzie ,bo oczywiście musiałam wyjechać,jutro kisimy kapustę ,więc też pewnie nie pójdę do ogrodu ,zresztą zapowiedzieli opady deszczu i śniegu i tak na niczym dzień za dniem umyka.
Małgosiu,to już mnie znasz
![;:306 ;:306](./images/smiles/2smiech.gif)
grzybki uwielbiam zbierać i jeść ,pierwsze dwa zdjęcia to grzybki z mojego ogrodu,reszta z lasu w świętokrzyskim gdzie jeżdżę na grzyby i mieszkam tam pod lasem ,pozdrawiam
Aniu,jak pisałam Gosi czerwone i szare kozaczki są z mojego ogrodu,posadziłam na końcu ogrodu aleję brzozową ,3 sosny ,3 dęby czerwone i jakiś mały leśny jałowiec,więc stworzyłam mały lasek i wkopuję tam na 20 cm wszystkie odpadki grzybowe ,łącznie ze starymi przerośniętymi grzybami,i mam duże zbiory ,w tym roku oprócz zup na bieżąco ususzyłam z ogrodu 4 słoiki litrowe grzybków,nawet 3 prawdziwki mi urosły,na rydze jeżdżę 20 min samochodem od domu ,a reszta ze świętokrzyskiego ,to co pokazałam to tylko fragmencik moich uzbieranych grzybków,pozdrawiam
Tereniu,może znowu będziemy zbierać grzyby,chryzantema od ciebie też zdążyła zakwitnąć ,pozdrawiam
Wiolu,ja mam cały jeden pokój zapchany doniczkami w pudłach ,juz niektóre wypuszczają kiełki,róż jeszcze zamówiłam,dużo herbacianych ,bo taką rabatę zamierzam zrobić,pozdrowionka
Gosiu Margo,ja żadnych piwonii nie okrywam,u mnie też nie wszystkie chryzantemy pokazują ,że żyją ,ale zamówiłam jeszcze w tym roku to się uzupełnią ,pozdrawiam
Ewciu,ja też uwielbiam grzybki zbierać i jeść i z lasu trudno mnie wygonić
![;:306 ;:306](./images/smiles/2smiech.gif)
,dwa pierwsze zdjęcia to grzybki z mojego ogrodu ,wymyśliłam,ze jak się zestarzeję i nie będę mogła jeździć do lasu to będę zbierać w ogrodzie a ja już zbieram ich dużo w ogrodzie ,róża Bailando jest u mnie pierwszy rok sadziłam ją w marcu w tamtym roku,cały przed ogródek obsadzałam w marcu jest w nim 100 róż,na ,Marysię można liczyć ,wiec dzielżan żółty wykreślony z zakupów na ten rok,pozdrawiam
Gosiu,clem uwielbiam taki wylewający się kwiatami ogród,zawsze marzyłam ,żeby tak było i marzenie sie spełniło,
Sabinko,takie było moje zamierzenie,nim rozpoczęłam budowanie ogrodu ,usiadłam i pomyślałam co powinien mieć mój ogród i jak ma wyglądać ,żeby spełnił moje oczekiwania ,grzyby też są przemyślane ,zrobiłam tak jak chciałam i mam jak lubię ,dlatego tak ważny jest dla mnie mój ogród,i myślę ,że i dla każdego jego ogród jest bardzo ważny,pozdrawiam
Zara,cieszę się ,że moje włości się podobają to dla mnie wielka satysfakcja,grzybki i ja uwielbiam zbierać i moje wnuki też chętnie je zbierają i nawet już się trochę znają po które mają się schylić ,pozdrawiam i zapraszam znowu
Iwonko,ale mi zrobiłaś tą nowiną miłą niespodziankę ,trzymam kciuki ,żeby się udało,a co do mnie to lubię jak komuś sprawię radość i nie masz żadnego długu wdzięczności,pozdrawiam
inka52 tak sie cieszę ,że trafiłaś do mnie ,przychodź,spaceruj ,odpoczywaj i pisz ,bo to miłe i wiadomo,że ktoś ten ogród odwiedza,piwonie to roślinki nr 1 i koło nich róże ,ale tak naprawdę uwielbiam wszystkie kwiaty te babcine i te mniej znane i dlatego może jest taka różnorodność ,więc zapraszam na dalsze spacery ,bo furtka dla wszystkich otwarta
Marzenko,aleś my się pogubiły,aż imię mi przemieniłaś
![vic :uszy](./images/smiles/uszy.gif)
,ale Marysia też ładnie ,dalie też uwielbiam i cieszę się ,że moja kolekcja się powiększyła,pozdrawiam
-- 14 mar 2016, o 23:04 --
Muszę się pochwalić ,ze dzisiaj sobie kupiłam nowe kwiatuszki tylko 3 doniczki ,bo tyle mi się podobało,to będzie na nową kaskadową rabatę .
![Obrazek](http://i847.photobucket.com/albums/ab33/marbruz52/marbruz52012/SAM_5354_zpsjm0txtoj.jpg)