Moje oczko w głowie cz. 7
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje oczko w głowie cz. 7
Teresko doniczki torfowe kupuje w minimalnych ilościach i tylko stosuję tam gdzie muszę. Doniczek normalnych mam dużo ale do pędzenia w mieszkaniu nie nadają się takiej wielkości stąd ta potrzeba. Wyrywna do pędzenia nie jestem ale niektóre cebule zapomniały o tym a to dla mnie kłopot.
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu ja jesienią nie sprzątałam na rabatkach
liście i suche badylki miały być ochrona przed mrozem a teraz to brzydko wygląda .
Miejsca to Ty chyba masz dużo - kawałek pola zaadoptujesz pod kwiaty i będzie pięknie
Ja na razie wszystko wysadzam do doniczek a potem będę się martwić gdzie wsadzić .
Lucynko zasypało mnie i to porządnie
Oby jak najszybciej przyszła - wiosenko przyjdź
Małgosiu a myślisz że mi się chce sprzątać w domu - ani w ogrodzie ani w domu ze mnie pociechy nie ma
czekam jak się ociepli
Krysiu kupiłam dwa lata temu doniczki torfowe i krążki ale jakoś mi nie spasowały , krążki leżą do tej pory . Podobnie jak Ty mam dużo normalnych doniczek i do nich wysadzam wszystko jak na razie i zostawiam w starym domku na nowej działce a jak się ociepli wyniosę na słoneczko .
Oczywiście wysadzam tylko to co kiełki zaczyna wypuszczać .

Miejsca to Ty chyba masz dużo - kawałek pola zaadoptujesz pod kwiaty i będzie pięknie

Ja na razie wszystko wysadzam do doniczek a potem będę się martwić gdzie wsadzić .
Lucynko zasypało mnie i to porządnie

Oby jak najszybciej przyszła - wiosenko przyjdź

Małgosiu a myślisz że mi się chce sprzątać w domu - ani w ogrodzie ani w domu ze mnie pociechy nie ma

Krysiu kupiłam dwa lata temu doniczki torfowe i krążki ale jakoś mi nie spasowały , krążki leżą do tej pory . Podobnie jak Ty mam dużo normalnych doniczek i do nich wysadzam wszystko jak na razie i zostawiam w starym domku na nowej działce a jak się ociepli wyniosę na słoneczko .
Oczywiście wysadzam tylko to co kiełki zaczyna wypuszczać .
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Tereniu,u mnie też wszystko zasypane ,a trzy paczki do mnie już wczoraj dotarły i klops z sadzeniem ,rabaty nie przygotowane,też mam wysiać pomidorki i paprykę i inne różności ,ale nie mam nawet gdzie postawić ,katastrofa ,pozdrawiam i buziaczki 

- piortkowice
- 1000p
- Od: 13 sty 2013, o 11:22
Witaj Tereniu
Czytam, ze pogoda u Ciebie byle jaka, u mnie trochę się poprawiło i można działać w ogrodzie, śnieg zniknął. Tylko teraz człowiek zajęty przygotowaniami do Świąt, porządki w domach
Najchętniej to poszłabym w ogród , ale czasu brak, po Świętach nadrobimy wszystko.
Ja pomidorki wysiałam, papryka już spora na parapetach 

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Tereniu tak po prawdzie to ja też jeszcze porządków w domu nie zaczęłam
A zdradzisz co przechowujesz w doniczkach? Myślisz, że te poczynione zakupy też powinnam wsadzić póki co do donic?

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- TerDob
Witaj Martusiu
dzisiaj już chyba po śniegu bo wszędzie słoneczko świeciło
Ty jesteś obrotna kobieta - dasz radę
Ja też mam jeszcze dużo do siania - ale powolutku zdążymy .
Patrycjo witaj
a widzisz byłam u Ciebie , zaczęłam od początku czytać i znowu mi gdzieś zginęłaś
zaraz idę popatrzeć co tam słychać
Pogoda dzisiaj ładna ale ja na działce nie byłam - wysiliłam się i umyłam jedno okno
ja nie mam gdzie już stawiać bo parapety północne i balkon wschodni ale pomidorki może jutro wysieję , musi się znaleść miejsce da nich
Małgosiu ja dzisiaj zaczęłam porządki - umyłam jedno okno
W doniczkach mam już wsadzone Eukomis , Calie , trochę dali i cebulki które przywiozłam z wojaży : narcyzy , żonkile, przebiśniegi , cebulice , obrazki włoskie , lilie Jerzeyowskie , i inne nie pamiętam nazw
a oprócz tego wszystkie sadzonki kwiatów i krzewów co przywiozłam wsadziłam do doniczek
Ja myślę że tak najlepiej bo jak już zaplanuję i znajdę stałe miejsce to z całą ziemią wysadzam i nawet nie odczują przeprowadzki

Ty jesteś obrotna kobieta - dasz radę

Ja też mam jeszcze dużo do siania - ale powolutku zdążymy .
Patrycjo witaj

Pogoda dzisiaj ładna ale ja na działce nie byłam - wysiliłam się i umyłam jedno okno

ja nie mam gdzie już stawiać bo parapety północne i balkon wschodni ale pomidorki może jutro wysieję , musi się znaleść miejsce da nich

Małgosiu ja dzisiaj zaczęłam porządki - umyłam jedno okno

W doniczkach mam już wsadzone Eukomis , Calie , trochę dali i cebulki które przywiozłam z wojaży : narcyzy , żonkile, przebiśniegi , cebulice , obrazki włoskie , lilie Jerzeyowskie , i inne nie pamiętam nazw

Ja myślę że tak najlepiej bo jak już zaplanuję i znajdę stałe miejsce to z całą ziemią wysadzam i nawet nie odczują przeprowadzki

- TerDob
Mam pytanie czy ktoś uprawiał u siebie sezam ??? mam nasionka i nie wiem jak się za nie zabrać ? kiedy wysiać ?? i czy w ogóle warto się bawić z nim czy coś wyrośnie ??
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Tereniu miałam raz nasionka i wysiałam, ale coś chyba było nie tak bo nic nie wykiełkowało
To życzę Ci powodzenia, bo jak już masz to wysiej !
dobrej nocy, a na jutro pogody

To życzę Ci powodzenia, bo jak już masz to wysiej !
dobrej nocy, a na jutro pogody

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Z sezamem też żadnego doświadczenia nie mam ale siej.
A coś tam ciekawego przywiozła i wsadziła w te doniczki?

A coś tam ciekawego przywiozła i wsadziła w te doniczki?
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Tereniu, dobrze że sadzonki do doniczek wsadziłaś. Zaplanujesz, przesadzisz i od razu ładne będą. Sezamu nigdy nie siałam, ciekawa jestem co Ci wyjdzie z tej uprawy. Jak już masz to siej. Masz duże doświadczenie, na pewno się powiedzie, a jak nie to trudno. Jak nie wsiejesz to będziesz się zastanawiała i głowę niepotrzebnie zaprzątała.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Tereniu ja siałam sezam, nawet wyrosło coś tam, ale potem na działeczce wsadziłam i chyba zmarniał, bo zginął mi, ale próbuj, może trzymaj jak wzejdzie w doniczce 

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Och ciekawi mnie jakie przywiozłaś sadzonki kwiatów i krzewów ? bo to jednak inny świat 

- TerDob
Witajcie kochane koleżanki nocna porą
chyba się przepracowałam i spać nie mogę .
Marysiu Dziękuję bardzo i wzajemnie
Jutro wysieję nasionka sezamu i zobaczę co z tego wyjdzie ?
Dorotko będę siać
Trochę przywiozłam patyczków , sadzonek , nasionek , cebulek - zbieram się żeby zrobić im zdjęcia i opisać bo potem sama zapomnę co mam
Danusiu masz rację
Sezam na pewno wysieję bo tak jak mówisz potem bym tylko myślała że może warto było spróbować .
A doświadczenie to dopiero zdobędę
Iwonko dzięki za radę
posieję a jak wzejdzie to z doniczką wsadzę do ziemi .
Karolinko przepraszam
ale nie mogę się zebrać żeby zrobić zdjęcia i opisać chabazi jakie przywiozłam
Tak naprawdę nie wiem co mam pierw robić - chciało by się wszystko od razu a tu się nie da
Dużo
i ciepełka na jutro wszystkim życzę 

Marysiu Dziękuję bardzo i wzajemnie

Jutro wysieję nasionka sezamu i zobaczę co z tego wyjdzie ?

Dorotko będę siać

Trochę przywiozłam patyczków , sadzonek , nasionek , cebulek - zbieram się żeby zrobić im zdjęcia i opisać bo potem sama zapomnę co mam

Danusiu masz rację

A doświadczenie to dopiero zdobędę

Iwonko dzięki za radę

Karolinko przepraszam

Tak naprawdę nie wiem co mam pierw robić - chciało by się wszystko od razu a tu się nie da

Dużo

- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
To ja trzymam kciuki i czekam na sprawozdanie. 

- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Niby tak.Ale na polu to mogę nasiona wysiać i ewentualnie mieczyki,dalie,czy kanny-co się wykopuje.Krzewów,czy lilii tam nie posadzę,bo m. zaorze.Tylko jednoroczne.A ja, jak głupia-nakupowałam i podobnie jak Ty-przyszło mi w doniczki sadzićTerDob pisze:Jolu ...
...Miejsca to Ty chyba masz dużo - kawałek pola zaadoptujesz pod kwiaty i będzie pięknie![]()

Też mnie bardzo ciekawi,co przywiozłaś z podróży