Sałata,odmiany,wysiew, uprawa,wymagania, problemy cz.3
- McMArchewka
- 1000p
- Od: 13 lut 2012, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Sałata: łatwo czy trudno? cz.3
A tak moja sałatka wyglądała parę dni temu, jakoś niezbyt korzystnie na zdjęciu mi wyszła
Są to odmiany Bona, Justyna i mix jakichś sałatek
Cudeńka od Amanitki będę siał w najbliższym czasie ^^
Są to odmiany Bona, Justyna i mix jakichś sałatek
Cudeńka od Amanitki będę siał w najbliższym czasie ^^
-
- 200p
- Od: 18 lut 2016, o 13:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O, moje wyglądają podobnie:)
Dzisiaj je przepikowałam i położyłam na strychu w oknie. Tam temperatura jest w granicach 15-18 stopni. Ciekawa jestem, jak rozwiną się w stosunku do tych sałat trzymanych na balkonie.
Dzisiaj je przepikowałam i położyłam na strychu w oknie. Tam temperatura jest w granicach 15-18 stopni. Ciekawa jestem, jak rozwiną się w stosunku do tych sałat trzymanych na balkonie.
Pozdrawiam
Dorota
Dorota
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Michał, sałata prawie na piątkę.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Trixi11 - piękne sałaty Szybko Ci rosną w boxie, już niedługo będziesz mogła je zjeść
msk83, Megi - i jak tam sałata? Przeżyła? W dzień jak jest słonecznie lub nie jest bardzo na minusie, to wietrz sałaty, świeże powietrze na pewno dobrze im zrobi.
McMArchewka, ładna sałata, nieźle się zapowiada
U mnie dzisiaj było słonecznie przez cały dzień, otworzyłam szklarenkę, aby był przewiew, w środku w pewnym momencie było 27 stopni, już dawno nie widziałam takiej temp na termometrze
Moje to jeszcze maluchy, ale na niektórych już widać piegi, a któraś odmiana to nawet różowa i to z różową nóżką
msk83, Megi - i jak tam sałata? Przeżyła? W dzień jak jest słonecznie lub nie jest bardzo na minusie, to wietrz sałaty, świeże powietrze na pewno dobrze im zrobi.
McMArchewka, ładna sałata, nieźle się zapowiada
U mnie dzisiaj było słonecznie przez cały dzień, otworzyłam szklarenkę, aby był przewiew, w środku w pewnym momencie było 27 stopni, już dawno nie widziałam takiej temp na termometrze
Moje to jeszcze maluchy, ale na niektórych już widać piegi, a któraś odmiana to nawet różowa i to z różową nóżką
Amanita właśnie moje już się wietrzą mąż otworzył, bo ja w pracy. Pogoda piękna, zauważyłam, że listki mają większe, zrobię dzisiaj po południu zdjęcie i wstawię.
Czyli Forellenschluss wybarwia się w różnych etapach, może największe znaczenie ma
Coś mi się wydaje, że niebawem wysieję kolejną partię
Czyli Forellenschluss wybarwia się w różnych etapach, może największe znaczenie ma
Coś mi się wydaje, że niebawem wysieję kolejną partię
McMArchewka Moje też wyglądały podobnie jeszcze wczoraj, a dziś są przywiędnięte, bo zapomniałam podlać . Część jeszcze się trzyma, zobaczymy jak sobie poradzą. Dobrze, że wysiałam zapasowe.
Nie kuście mnie tymi kolorowymi odmianami, ja mam tylko Królową Majowych . Ze względu na wcześniejsze porażki nie chciałam się porywać na większą ilość. Miejmy nadzieję, że wszystko się uda, to za rok zaszaleję .
Nie kuście mnie tymi kolorowymi odmianami, ja mam tylko Królową Majowych . Ze względu na wcześniejsze porażki nie chciałam się porywać na większą ilość. Miejmy nadzieję, że wszystko się uda, to za rok zaszaleję .
- LaKamila
- 200p
- Od: 20 lut 2016, o 12:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
U mnie dzisiaj wielkie pikowanie. Mizuna i Dębolistna już w wielodoniczkach. Po 56 sztuk każdej, a i tak nawet połowy siewek nie zużyłam
- LaKamila
- 200p
- Kontakt:
- grazka100
- 500p
- Od: 25 paź 2010, o 10:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wstawiłabym moje do nieogrzewanego pokoju na parapet, ale nie wiem czy temperatura około +15 nie będzie powodowała wybiegnięcia????
- Xavierka
- 500p
- Od: 6 maja 2012, o 20:55
Sałata wybiega, jak ma mało światła. +15 na pewno nie zaszkodzi sałacie.
Pozdrawiam
Najcenniejsza wiedza z własnego doświadczenia.
Najcenniejsza wiedza z własnego doświadczenia.
LaKamila, podziwiam Twoją wytrwałość w pikowaniu takiej ilości, sama to wszystko przejesz?
Jak może być jeszcze lepiej???
- LaKamila
- 200p
- Kontakt:
Jeść będę dwie osoby ale myślałam, że to małe a my jemy codziennie sałatkę z rożnych sałat, więc może nie tak za dużo