Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

No nie, czyżby na święta zające ze śniegu lepić będziecie ;:202
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu śliczna ta skalnica, a tym piękniejsza że akurat teraz w pełni rozkwitu. Miałam kiedyś białą, ale zginęła, czerwona jest i białej ;:185 Irysek ten biały też ciekawy. Róże zdrowe krzaki! to mówisz że B. już pada na widok kolejnych róż ;:306 ;:306 Miłego wieczoru i całuję ;:196
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

To już gruba przesada... nie dość, że takie sliczne kozaczki (moje ulubione), to jeszcze z własnego ogrodu ;:oj Szczęściara z ciebie.
10 róż? to się będzie działo u ciebie ;:333 Kupiłaś iryski, na które właśnie postanowiłam zapolować ;:224 No masz, nie poznałam skalnicy... Właśnie miałam o nią pytać, ale już Marysia napisała co to za śliczności. Co to za odmiana?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Jestem znowu,na początek napiszę jakie róże dzisiaj przyjechały,ponieważ ma to być słoneczno-herbaciana rabata ,więc i róże odpowiednie są :

Sunny Sky
Sonnenwelt
Rose der Hoffnung
Lambada
La Villa Cotta
Kupferkonigin
Bengali
Fantasia Mondiale
Winter Sun
Sommersonne,

dojadą jeszcze następne herbaciane

Maryniu,może te róże zechcą u mnie pięknie rosnąć ,ostróżki wyjątkowo zasuwają do góry,że musiałam już je podzielić ,bo później za duże i by się łamały,bo kruche są ,nie rezygnuj z kwiatuszków,bo one wyjątkowo Ciebie lubią i tak pięknie rosną ,no i trawnika nie da się tak pięknie fotografować,ja wiem ,że pracy w ogrodzie jest dużo,ale przecież doskonale sobie radzisz,a jak coś poważniejszego to młodzi na pewno pomogą ,pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny ;:168

inka 52,witaj ,już wypisałam jakie mam nowe nabytki to przyszły z RĆ,ale pewnie lada moment przyjadą z innych firm,moja nowa piwonia na pewno zakwitnie już w tym roku,reszta też zamówiona na jesień, teraz przyjechała Caroline Mun,pozdrawiam :wit

Iwonko,tak wygląda,bo ciągle nas zasypuje ,aż się nudzi to ponuractwo, ;:145

Marysiu,ta skalnica pewnie podpędzona ,że tak teraz kwitnie ,zostawiłam ją na polu zasypało ją zupełnie,ale nawet jedna łodyżka się nie złamała,dalej stoi na polu,bo nic jej nie będzie ,ja też mam chyba różową ,B nie pada na kolejne róże ,bo wszystko mu powiedziałam ,co chcę zrobić i nic nie ma przeciwko temu ,ale by padł gdyby usłyszał cenę następnej przesyłki :roll:z irysami i piwonią ,bo róże to on płacił,bo przyjechały jak nie było mnie w domu,a jeszcze nie jedna przesyłka ma przyjechać :uszy pozdrawiam ;:196

Gosiu,posadziłam niewielki lasek na końcu ogrodu,brzozy ,sosny i dęby czerwone i wszystkie grzybowe odpadki tam zakopuję i nawet stare grzyby ,żeby zarodniki się wysypały i teraz mam takie efekty,to wszystko po to ,żeby można codziennie chodzić na grzyby :uszy iryski stały na placu targowym i skalnica też więc jak zwykle musiałam to przywieźć do domu,nie znam odmiany,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś, sądząc po Twoich zakupach to jeszcze musisz mieć sporo miejsca do sadzenia ;:224 Mam nadzieję, że za jakiś czas jak zerknę na taką Twoją listę różową, to będę wiedziała o co kaman, bo w tej chwili te nazwy nic mi nie mówią ;:223 Ale wujek google pomoże ;:224
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Moje róże przyjadą pojutrze - miejscówki dla nich mam gotowe.
Oby tylko śniegiem nie sypnęło, bo będę miała kłopot.
Poza tym nie zrobiłam żadnych zamówień - miejsca coraz mniej, a ja lubię czasem kupić jakąś roślinkę w tradycyjny sposób - nie ma to, jak frajda wyszukiwania i wybierania ładnych egzemplarzy na targach ogrodniczych albo w szkółkach.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witaj Marto , różyczki ładne i zdrowe N. , lubię je mam ich parę , ale tych co zamówiłaś akurat nie , a piwonia z tego żródła to na 100% zakwitnie , gdyż tam też kupuję często
piwonie i nie tylko .pozdrawiam ;:3 ;:215
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Cała gama pięknośnik w Twoich rękach widzę. Szykuje się kawał roboty ale ile da szczęścia za parę miesięcy ;:172
Skalnica śliczna a i iryski miały by gdzie u mnie zamieszkać tych niskich nie mam.
Ja już mam sposób na M. jak paczki dochodzą z roślinami -zwalam na Was dziewczyny i porządki w waszych ogrodach, mówiąc że za koszt paczki chętnie oddajcie jak leci ;:173 i narazić się jeszcze nie połapał ;:306 Do póki nie przeanalizuje konta w banku ;:219
U nas na północy bez śniegu i zaklinam wszystko niech tak już zostanie a Tobie Martuś przesyłam ;:3 niech topi śnieg ;:196
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Martuś z zakupionych przez ciebie róż mam tylko lambadę. Ale będziesz miała pięknie gdy wszystkie zakwitną ;:333
Zara jak to dobrze, że ci mężowie tak mało domyślni :wink: Ja z kolei mówię, że zakupy na pół z siostrą, to zawsze mniej mu się wydaje, to nic, że siostra kupuje drugie tyle ;:306
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś szalejesz z zakupami, wiosnę widać u Ciebie z nowinkami przychodzi. ;:306
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Marto, ale róże wybrałaś ;:oj przyznam, że oprócz Winter Sun i Sommersonne musiałam wszystkie wygooglować bo totalnie ich nie kojarzyłam ;:131 Będziesz miała piękną, ciepłą rabatę. Czy te nowe krzaczki już wsadzasz, czy czekasz na ocieplenie??
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Martusiu

Śniegiem zasypało nasze ogrody, a tu przesyłki przychodzą i pasuje sadzić, a w ogrodniczych też jak się wejdzie to nowości dają po oczach i jak tu się nie skusić, śliczne iryski ;:333
Czy to będzie nowa rabatka różana z tymi pięknotkami? Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Martuś, gdzie Ty się podziewasz? ;:196
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś pewnie prace w ogrodzie tak cię zaabsorbowały. :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Nie wiem co źle robię, ale moje chryzantemy mnie nie lubią. Jakoś też kiepsko po zimie wyglądają. :(
I ja będę wyrzucała odpadki po grzybach w mój lasek....może kiedyś uda mi się grzybobranie koło domku. Dzięki za fajny pomysł ;:196
Róże na śniegu ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”