Malachitowe parapetowe i balkonowe :)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Malachitowe parapetowe i balkonowe :)
Za mną nie chodzą, ale to ciekawa roślinka
Goździki super, ja mam z zeszłorocznego wysiewu, ciekawa jestem, czy mi zakwitną
Goździki super, ja mam z zeszłorocznego wysiewu, ciekawa jestem, czy mi zakwitną
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przypadkiem się obejrzałam, czy za mną coś nie chodzi, ale na szczęście nie była to peperomia Wiosna u Ciebie Dorotko pełną parą!
Tu- na tym forum rozumiemy się doskonale- za mną też, pewne zielone piękności chodzą cóż, aby do wiosny... ale patrzą się na liczne zaproszone goździki- to Ty już masz wiosnę- pięknie wygląda balkon- tak kolorowo peperomia
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Padłam!piasek pustyni pisze:Przypadkiem się obejrzałam, czy za mną coś nie chodzi, ale na szczęście nie była to peperomia
Goździków faktycznie grzech by było nie wziąć, dobrze więc zrobiłaś, bo potem sumienie by Cie musiało zjeść ;)
A bardzo ładnie to wygląda.
Ja dzisiaj w Castoramie kupiłam mamie sadzonki z bratkami po 1,48zł.
- iwek
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Dorotko faktycznie gozdziki śliczne ,a peperomia żeby nie zaczęła chodzić za mną
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Śliczna peperomka Za pół roku Będziesz mieć z niej gąszcz, wiem, co mówię
O, i plany zakupowo wymiankowe są.
Dzierżawienie parapetów...skąd ja to znam
O, i plany zakupowo wymiankowe są.
Dzierżawienie parapetów...skąd ja to znam
- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
Wiecie, uważajcie, bo najpierw chodzi jedna, później druga... a na końcu cały gąszcz za wami ciągnie i straszy brakiem miejsca
Ja ostatnio niewiele mam czasu na pisanie, bo dostałam pracę (swoją drogą też przy roślinach ), a wieczorami ciężko zrobić sensowne zdjęcia. W każdym razie w końcu (z opóźnieniem ale zawsze) przyszła wiosna i rośliny szaleją. Szczepki wsadzone do ukorzeniania zaczęły rosnąć mimo braków sensownych korzeni, skrętniki zapączkowane na całego, na balkonie coraz bardziej kolorowo, a pomidory czekają na pikowanie. Czyli po raz kolejny - dotrwaliśmy!
Zakwitł tak wyczekiwany skrętnik 'DS-Rozhdenie Tajfuna', nie wiedziałam, że kwiaty tych roślin tak długo się trzymają, ten ma już prawie dwa tygodnie!
Na balkonie kolory:
Mięta już się całkiem obudziła:
Ukorzeniająca się Hoja australis 'Lisa' puszcza pędy:
A Aeschynanthus japhrolepis razem z korzeniami produkuje kwiaty
To teraz lecę pikować pomidory!
Ja ostatnio niewiele mam czasu na pisanie, bo dostałam pracę (swoją drogą też przy roślinach ), a wieczorami ciężko zrobić sensowne zdjęcia. W każdym razie w końcu (z opóźnieniem ale zawsze) przyszła wiosna i rośliny szaleją. Szczepki wsadzone do ukorzeniania zaczęły rosnąć mimo braków sensownych korzeni, skrętniki zapączkowane na całego, na balkonie coraz bardziej kolorowo, a pomidory czekają na pikowanie. Czyli po raz kolejny - dotrwaliśmy!
Zakwitł tak wyczekiwany skrętnik 'DS-Rozhdenie Tajfuna', nie wiedziałam, że kwiaty tych roślin tak długo się trzymają, ten ma już prawie dwa tygodnie!
Na balkonie kolory:
Mięta już się całkiem obudziła:
Ukorzeniająca się Hoja australis 'Lisa' puszcza pędy:
A Aeschynanthus japhrolepis razem z korzeniami produkuje kwiaty
To teraz lecę pikować pomidory!
- iwek
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
O jakiego masz ślicznego skrętnika i bratki mam do nich sentyment,moja babcia lubiła bratki O i masz moje hojowe chciejstwo Gratuluję pracy,jest kasa można realizować łatwiej swoje chciejstwa.
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- Aurelia92
- 100p
- Od: 15 lip 2015, o 23:09
Ogólnie mówiąc jest wiosna ;)
Pięknie u Ciebie jak zawsze
Pięknie u Ciebie jak zawsze
Sara
Gwiazdy są piękne, ponieważ na jednej z nich istnieje kwiat, którego nie widać. Antoine de Saint-Exupéry
Mój mały zielony Raj
Gwiazdy są piękne, ponieważ na jednej z nich istnieje kwiat, którego nie widać. Antoine de Saint-Exupéry
Mój mały zielony Raj
-
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
Piękny skrętnik i bratki magiczne
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
U Wiśni (roślinkowy mix)
Balkon już wiosenny, w domu też wiosna, jednym słowem pięknie . No i wszyscy pikują pomidorki
Przyłączam się- przyszłam z pracy i też pójdę pikować pomidory... kolejną partię... pikujący pomidory- łączmy się Gratuluję pracy! I to pokrewnej z tym, czym się interesujesz Piękne zdjęcia budzących się i pięknie kwitnących roślin
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Śliczne kolorki na Twoich i parapecikach, i balkonikach To już rzeczywiście wiosna