Ogrodowo u MORANGO cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród południa cz.2

Post »

Małgosiu jakie piękne wspomnienia ;:138
Awatar użytkownika
Ela_2015
500p
500p
Od: 26 gru 2015, o 16:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Małgosiu, działeczka przepiękna bardzo zadbana ;:333
Jestem u Ciebie poraz pierwszy i na pewno nie ostatni.
Te krzaki pomidorów powalają na kolana.
Powiedz mi czy pomidory Cornabel sadziłaś w gruncie czy pod folią.
Pozdrawiam
Ela
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

Witaj w Nowym Roku! Napisz proszę co do za cudna róża na drugim zdjęciu. Strasznie podoba mi się jej kolor.
Awatar użytkownika
agryppina44
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 19 lut 2016, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I ja tutaj zawitałam, a zatrzymały mnie szczególniej pomidorki. Mam takie dwa skraweczki ogródeczków i w tym roku postanowiłam spróbować sił jeśli chodzi o pomidory i papryczki. W zeszłym roku widziałam jak znajoma wyhodowała na tarasie. Nie chcę jednak od razu szaleć ze szklarnią, może jakiś niewielki tunel. Zapytuję się jednak, czy można pod gołym niebem, czy warto próbować tak tylko po kilka krzaczków? Może ktoś jest w stanie doradzić? :wit
Pozdrawia Beatka
NECESSITAS ACUIT INGENIUM - Kochani, "burzy mózgów" ku pociesze i CARPE DIEM!
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

tija- ;:180 dziękuję, tesknie już za takimi widokami

gloff-Witam Ciebie i dziękuje za miłe słowa ;:180 :D co do oczka wodnego, to jest ono naprawdę malutkie, jedyne rośliny jakie mam to lilia wodna, tatarak i co roku kupuję jakiegoś pływacza, rybki do jakiegoś czasu tylko dzikie karasie, niestety kolorowe są za bardzo ufne i wypływają blisko lustra wody, wiec kot ma śniadanie, przyłazi do mnie jakiś obcy kot i wyjadł 12 rybek, tak wiec odpuściłam sobie kolorowe, dzikusy dają radę, i nie dają się zjeść. Oczko na zimę zabezpieczam, na części kładę styropian, głębokie jest na 1,5 metra w najgłębszym miejscu. Ot i to tyle co na temat mojego oczka mogę powiedzieć :)

iwona0042- oj Iwonko znowu zmieniłaś mnie na Małgosię :;230 chyba cos w tym jest bo jak się urodziłam pierwotnie miałam mieć na imię Małgosia, a tak jestem Kasia

Ela_2015- ;:180 witam Ciebie, pomidorki Cornabel sadziałm w tunelu, ale myślę że dadzą radę i w gruncie. Jeśli interesują ciebie pomidorki to zapraszam do mojego warzywnego wątku ;:108

KLEO1- Witaj :) róża którą tak podziwiasz to kundelek, tzn na pewno jest odmianowa, ale kupiona na wyprzedaży za śmieszną cenę 3,50 zł, bez licencji, wcześniejsza odmianówka nie dała rady, a ta rośnie i cieszy oczy już 3 sezon, i powiem Ci, że od jakiegoś czasu poluję na róże z wyprzedaży, takie za groszę, bo trafiają mi się wyjątkowe egzemplarze, a na nazwach mi jakos nie zależy, jedyną którą zakupiłam w zeszłym roku z licencją, to jest Eden rose, chorowałam na nią już dłuższy czas :) Pozdrawiam ciepło

agryppina44- :wit jak najbardziej polecam uprawe w gruncie, ale wówczas wybieraj odmiany do tego celu przeznaczone, gruntowe, w sekcji warzyw masz cały wątek na temat pomidorów gruntowych, i wiele cennych rad, ja uprawiam pomidory w tunelu foliowym i te szkarniowe i gruntowe oczywiście wysokie. w gruncie masz możliwość uprawiania przy palikach wysokie odmiany oraz samokonczace odmiany pomidorów , tu masz 2 rodzaje sztywno łodygowe i wiotko łodygowe. Jeśli jesteś zainteresowana pomidorami i paprykami, zapraszam do mojego wątku warzywnego :)
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Kasiu, przyszłam się przywitać. Przeczytałam wszystko. Bardzo ciekawie i pouczająco, będę zaglądać.
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Danusiu ;:168 zapraszam jak zawsze w moje skromne progi :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No a ja uparcie Małgosią Ciebie nazywam ;:306 , Kasiu jak zapamiętam to dobrze, ale jakoś na Małgosie mi bardziej pasujesz ;:306
Awatar użytkownika
agryppina44
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 19 lut 2016, o 12:33

Post »

Dziękuję Kasiu i cieszę się, że wspomniałaś o odmianach samokończących się, teraz wiem o co pytać. ;:180
Pozdrawia Beatka
NECESSITAS ACUIT INGENIUM - Kochani, "burzy mózgów" ku pociesze i CARPE DIEM!
3 KOTY
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2010, o 11:08

Post »

Kasiu!

Co u Ciebie w ogrodzie?
Marta
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

U mnie już wiosna zawitała, i pierwsze prace na ogrodzie poczynione :) Pozdrawiam wszystkich wiosennie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ela_2015
500p
500p
Od: 26 gru 2015, o 16:20

Post »

Śliczne wiosenne kwiatuszki u Ciebie w ogrodzie.
Ela
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu taką wiosnę to ja lubię, ale u mnie jeszcze czekam, czekam na bujne kwitnienie chociaż by krokusów ;:108
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko u mnie już w pełni kwitnienia, wczoraj podziwiałam ich dostojność w słoncu, ;:3 ale dziś za to paskudna pogoda ;:202 chodź roślinkom potrzebna ;:108 ;:196
Awatar użytkownika
LaKamila
200p
200p
Od: 20 lut 2016, o 12:24
Kontakt:

Post »

Kasiu, masz taki piękny ogród że aż dech zapiera. Zawsze podziwiałam osoby, które mają taie uporządkowane grządki bez chwaścików. Działkę mają moi rodzice i raczej w dzieciństwie pamiętam to pielenie jako coś do czego mnie siłą trzeba było gonić a i tak nie dawało się opanować gąszczu :). Teraz Tata sam uprawia - ja zaczęłam się wciągać w uprawy balkonowe ale już tak się rozpędziłam że przygotowałam całą rozsadę na działkę :).

Spodobały mi się trawy pampasowa, które widziałam na początku wątku. Czy one dalej u Ciebie rosną ? Myślałam o wsadzeniu ich ale nie wiem jakie miejsce im przygotować - czy bardzo się rozrastają ? W jakim tempie? :) Jak już się nimi nie zajmujesz to sobie poszukam gdzies indziej a tu chętnie będę wpadała po inspiracje :).
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”