Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4

Post »

Lucynko pięknego słoneczka na dziś życzę, u nas niestety marnie dalej :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Kochani!
Zajrzałam do Was z rana, bo prawdopodobnie kiedy już zamelinuję się w kuchni, mogę nie mieć chwili wolnego czasu.
Dzień zapowiada się ładny. W nocy spadł deszcz, ale teraz słoneczko przebija się powoli przez chmury. ;:3

Dorotko 71 - powiedziano w Piśmie: "Szukajcie, a znajdziecie". ;:108

Kasiu [klarag] - gotowanie, pieczenie i duszenie zaczęłam wcześniej, bo też i świętowanie wcześniej zaczynam. Już od piątku.
Zresztą Wielki Piątek zawsze oddaję sprawom duchowym bardziej niż cielesnym. Lubię w tym dniu mieć już wszystko zrobione. ;:333

Soniu - od dziecka lubiłam pichcić. Miałam koleżankę - sąsiadkę, z którą konkurowałam zwłaszcza w pieczeniu ciast. :tan
Biegałyśmy do siebie i sprawdzałyśmy, która z nas ładniej ozdobiła swoje wypieki.
Podobnie było z kraszankami i pisankami.
To były wspaniałe czasy! ;:215

Julio - mojej działkowej sąsiadce od trzech lat takie różyczki w gruncie mieszkają. Co rok jej kwitły. ;:63
W tym roku ona jeszcze na działce nie była, nic jeszcze nie zrobiła, nie przyjrzała się swoim roślinkom, więc nie wiem, czy tę zimę też przetrwały. ;:185
Zresztą u nas na działkach ciągle jeszcze nie ma ruchu. Zastanawiam się, na co czekają działkowcy ... A może to ja się tak pospieszyłam ... ;:218

Kasiu [Kasiula] - trochę Ci zazdroszczę tego, że lubisz sprzątać. ;:224
Ja sprzątam, bo nie lubię bałaganu, ale samej czynności nie znoszę i dlatego łatwo się podczas sprzątania męczę. :;230 :;230

Zuziu - też bym tak chciała, ale nikt mnie nie zaprosił. ;:7
Żartuję, ja wolę święta u siebie, bo nie jestem zmuszona przesiadywać przy stole. Mój temperament nie pozwala mi na bezczynność. :tan :tan

Iwonko [00..] - dziękuję. ;:196
Słonko próbuje pokonać chmury i liczę na to, że mu się uda.
Tobie też słonka życzę i ciepełka w jego promieniach. ;:3 ;:168
Kochani, życzę Wam cieplutkiego słoneczka. ;:3 ;:4
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie pochmurno więc czekam na słoneczko., ;:62
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko . U mnie tez lało jak z cebra w nocy i ziemi ładnie nasiąkła. Teraz przydałoby się słoneczko i wszystko zacznie rosnąć ;:333 . Fajnie, że lubisz pichcić i nie będzie to dla Ciebie kara, że stoisz przy garach . W takim razie spektakularnych smaków Ci życzę i spokojnego gotowania . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko witam Cię ;:196
Niestety znowu chmury zwyciężyły i ciemno się zrobiło ;:oj
A ja dzisiaj głównie w kuchni, ale i do ogrodu wyskoczyłam przewietrzyć się i nabrać sił do prac kuchennych :D
Sąsiad zmienił plan i na jutro kazał przygotować kiełbaski do wędzenia więc dostałam przyspieszenia. Już na następne święta mam nadzieję na niezależność wędzarniczą ;:215 no chyba, że budowniczy dostanie cug ;:136
To dobrego popołudnia i szybkiego uwijania się przy pracach domowych. Obrazek
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Lucynko,ja dzisiaj posiałam pomidory i odwiedziłam działkę ,po południu wyszło słoneczko i żal było nie skorzystać.Krokusy i u mnie zaczynają kwitnąć, inne rośliny też się budzą do życia,miałam nieproszonego gościa na działce, poobgryzała mi listki tulipanów.Dwa lata temu miałam 3 tuje i jak poszłam wiosną na działkę to wyglądały jakby je ktoś wystrzygł,takie się zrobiły smukłe ;:306 .Okazało się ,że to była sarna,zresztą są ślady jej bytności.
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Dobry wieczór Lucynko :wit
No więc jak tam Twoje przygotowania do świąt? Musisz mieć w święta tłum ludzi, skoro już dzisiaj zaczęłaś pichcić? Ja byłam dzisiaj w Biedronce ale bardzo szybko stamtąd wyszłam jak zobaczyłam ten tłok ludzi i niemożność przeciśnięcia się pomiędzy nimi z wózkiem- jakby tam coś za darmo rozdawali ;:223
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko miłego spędzania czasu w kuchni. ;:168 Ja też nie przepadam za siedzeniem przy stole, wolę być w ruchu. W ogrodzie jednak trochę za zimno. ;:131
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dzień zmierza ku końcowi, więc: Dobry wieczór wszystkim. ;:180 ;:180
Zajęcia domowe w miarę ogarnięte, wobec tego mam chwilę dla Was i dla siebie oczywiście też. ;:138

Kasiu [Kasiula] - miałaś słoneczko? A dzisiaj? ;:204
U mnie pięknie świeciło na tle błękitnego nieba. ;:3

Ewelinko - dziękuję. ;:168
Pichcenie wszelakich potraw czy pieczenie ciast faktycznie daje mi dużo przyjemności. Jednak mniej niż praca na działce. Dlatego właśnie kulinarnie wyżywam się tylko wtedy, gdy działka odpoczywa. W sezonie dla ewentualnych gości tylko grill i nie ma zmiłuj. ;:224

Marysiu [Maska] - wczoraj miałaś chmury, ale dzisiaj chyba słoneczko... ;:218
Czuję zapach Twoich wędzonych kiełbasek, tym bardziej że właśnie do mnie przyjechały już gotowe i cudnie pachnące wędlinki z prywatnej masarni. ;:215
Ja już prawie przygotowana do świętowania. Zostało mi tylko zrobienie potraw , których nie da się zamrozić, a muszą być świeżutkie. :tan

Tereniu - mam nadzieję, że dzisiaj też miałaś słoneczny dzień. ;:333
Sarenki to miłe zwierzątka, ale jednocześnie szkodniki i gdy nie ma porządnego ogrodzenia, potrafią narobić podłoże. ;:222

Aniu - przygotowania idą zgodnie z planem. ;:63
Tak wcześnie zaczynam przygotowania świąteczne nie z uwagi na tłum gości, choć cała rodzina przy stole zasiada, ale ze względu na to, że Wielki Piątek jest dla mnie już dniem przeznaczonym duszy. Tego dnia już świętuję, a w tym roku pierwszy gość już się tego dnia zamelduje. ;:215

Beatko - nowy awatarek! ;:333
Widywałam go u Forumek, ale nijak z Tobą go zidentyfikować nie potrafiłam. ;:185
Taka ze mnie nierozgarnięta lebiega niewidymka.

Soniu - dziękuję i wzajemnie. ;:196
Dzisiaj w ogrodzie raczej za zimno nie było. ;:3 To gdzie się ruszałaś? :tan W ogrodzie czy w kuchni? :tan

Dla Was kilka moich nowych bratków.

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

U mnie zaś deszczowo ;:222 podlewa delikatnie a krokusiki zamknięte. :evil:
Piękne i kolorowe bratki. ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Żadnego słoneczka nie było ;:185 padał nawet zmrożony deszcz, taki tyci gradzik :?
Lucynko też miałam zamiar wziąć z takiej masarni wyroby i dostaliśmy przed świętami kiełbasę ale jak jem moją to jednak nie żałuję wysiłku ;:185 mimo że ją trochę przesoliłam :;230
Poznałam nową metodę siania Winter-Sowing i poczyniłam próby, co prawda jest trochę za późno ale zobaczę co z tego wyjdzie i w tym opadzie siałam kilka roślin :D
No to odpoczywaj, ja jeszcze mam do zrobienia ser. Ściskam ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . Śliczne bratki a ja dalej nie kupiłam ;:223 . Nie miałam gotówki a kartką nie można płacić u takich miejscowych ogrodników ;:218 . Pewnie same pyszności dzisiaj zrobiłaś ;:173 .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Kasiu [Kasiula] - życzę Ci, by słoneczko i do Ciebie zawędrowało. ;:167
Bratki lubię, a moje działkowe jeszcze w fazie listków. ;:108

Marysiu [Maska] - to może jutro ;:3 Ci zaświeci ... Gorąco Ci tego życzę. ;:3 ;:3
Moja masarnia jest porządna. Taka bardziej domowa i wędliny robią naprawdę świetne. Owszem, drogo, ale smacznie. ;:333
Marysiu, przecież my tym sposobem siejemy, tylko robimy to w większych pojemnikach plastykowych, które nakrywamy innymi pojemnikami - też plastikowymi.
Nie widzę różnicy. Jeśli dobrze odczytałam podany przez Ciebie sposób.
Rób sobie ten swój ser i niech Ci wyjdzie jeszcze bardziej smakowity, niż zawsze... ;:196

Ewelinko - na ryneczek czy bazarek to trzeba żywą gotówkę zabierać, bo czasami trafia się coś fajnego i potem żal serce ściska. :;230
Jakie tam pyszności. ;:218 Trochę więcej jadła niż zwykle. Święta, to trzeba trochę urozmaicić, co by rodzinka pamiętała i każde święta zechciała w domu rodzinnym spędzać. ;:108
Pozdrawiam. Lucyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”