Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29
Już się robi serkowy skrzep więc mam chwilę na FO
Agatko bardzo mi się spodobał ten blog, ale ciekawa jestem co z nasionami jak nie ma śniegu a jest mróz Znalazłam u niego fajne ciasto z dynią
Znalazłam parę pojemników, w których nosiłam wodę z beczki i posiałam kilka roślin nową metodą Zobaczymy czy coś z tego wyjdzie, a żeby było śmieszniej to zaczął sypać zmrożony drobniusi śnieżek
Aguś Iwonka Zielona Jagoda robi z mleka sklepowego i twierdzi że ser się udaje. Ja na szczęście nie muszę, bo nasi gospodarze na pewno z krowy nie zrezygnują
Jadziu to i serek musisz jeść ze sklepu
Witaj Lucynko
Ja sery to wszystkie, a ostatnio posmakowałam nawet w kozich, ale tylko od jednej wytwórczyni
Kiełbaski domowe też chętnie zjem, ale na co dzień jednak sery i jajka Aż taka mięsna to nie jestem.
Tobie także miłego wieczoru i dobrego odpoczynku
Agatko bardzo mi się spodobał ten blog, ale ciekawa jestem co z nasionami jak nie ma śniegu a jest mróz Znalazłam u niego fajne ciasto z dynią
Znalazłam parę pojemników, w których nosiłam wodę z beczki i posiałam kilka roślin nową metodą Zobaczymy czy coś z tego wyjdzie, a żeby było śmieszniej to zaczął sypać zmrożony drobniusi śnieżek
Aguś Iwonka Zielona Jagoda robi z mleka sklepowego i twierdzi że ser się udaje. Ja na szczęście nie muszę, bo nasi gospodarze na pewno z krowy nie zrezygnują
Jadziu to i serek musisz jeść ze sklepu
Witaj Lucynko
Ja sery to wszystkie, a ostatnio posmakowałam nawet w kozich, ale tylko od jednej wytwórczyni
Kiełbaski domowe też chętnie zjem, ale na co dzień jednak sery i jajka Aż taka mięsna to nie jestem.
Tobie także miłego wieczoru i dobrego odpoczynku
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
No niestety muszę jeść sklepowy .Dzisiaj mieliśmy cudna pogodę a u Ciebie śnieżek pada
- andzia458
- 500p
- Od: 19 sty 2014, o 18:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu, to Ty jeszcze bloga prowadzisz?
A serek na pewno zrobię w najbliższych dniach bo będę w pt u szwagierki i ma mi dać swojskiego mleczka i jajeczek
A serek na pewno zrobię w najbliższych dniach bo będę w pt u szwagierki i ma mi dać swojskiego mleczka i jajeczek
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Marysiu melduję uprzejmie, że dynia na patyku dość ładnie wykiełkowała i mam sporo pięknych siewek. Uff....a już się bałam, że coś nie poszło.
- Maska
- Kontakt:
Jadziu no cóż mam swojski serek ale nie mam słońca
Aniu jak chcesz zrobić serek typu koryciński to musisz wcześniej zamówić podpuszczkę. Ja tutaj zamawiam https://sklep.serowar.pl
Jak chodzi o bloga to tak się zaczęłam bawić, ale nie robię tego systematycznie
Małgosiu to kamień z serca bo już się bałam, mnie te ziemióry spowolniły wzrost ale mam nadzieję że coś z siewek będzie
Aniu jak chcesz zrobić serek typu koryciński to musisz wcześniej zamówić podpuszczkę. Ja tutaj zamawiam https://sklep.serowar.pl
Jak chodzi o bloga to tak się zaczęłam bawić, ale nie robię tego systematycznie
Małgosiu to kamień z serca bo już się bałam, mnie te ziemióry spowolniły wzrost ale mam nadzieję że coś z siewek będzie
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Maryś zaglądam tu też. Dobrej nocki
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
MARYSIU , WESOŁYCH ŚWIĄT.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu samego piękna życzę, ja zmykam na wieś, a po świętach już tylko wiosna i siewki nasze będą mogły w końcu zażyć świeżego powietrza
- Margolcia_K
- 200p
- Od: 27 kwie 2014, o 14:58
Ja juz jestem na wsi, ale wiosny ani widu, ani słychu. Ciągle pada i zimno.
Ale Twoje wspominkowe zdjęcia pomagają mi w czekaniu na zieleń, słońce i prace w ogródku.
Jak mi się uda dostać mleko od krowy, to też robię twaróg. Ale ja bez podpuszczki, tylko "warzę" go przy pomocy podgrzewania (nie za bardzo, bo będzie suchy), i nie solankuję. Ale i tak jest pyszny.
Ale Twoje wspominkowe zdjęcia pomagają mi w czekaniu na zieleń, słońce i prace w ogródku.
Jak mi się uda dostać mleko od krowy, to też robię twaróg. Ale ja bez podpuszczki, tylko "warzę" go przy pomocy podgrzewania (nie za bardzo, bo będzie suchy), i nie solankuję. Ale i tak jest pyszny.
Wiejski dom Margolci - na stare lata zaczynam od podstaw!
Wynajmowane ogrody Margolci
Pozdrawiam - Margolcia
Wynajmowane ogrody Margolci
Pozdrawiam - Margolcia
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Wij Marysiu. Smakowity ten Twój serek a ja nie umiem takich rzeczy . Takie swojskie najlepsze są. Ja od babci czasem dostaję smalczyk . Pozdrawiam .
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Witaj, Marysiu.
Jak widać, jesteś dzisiaj zajęta przedświątecznymi przygotowaniami.
To nie będę Ci przeszkadzała.
Niech Ci się wszystko uda, by każdemu smakowało.
Jak widać, jesteś dzisiaj zajęta przedświątecznymi przygotowaniami.
To nie będę Ci przeszkadzała.
Niech Ci się wszystko uda, by każdemu smakowało.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Maska
- Kontakt:
Witam serdecznie!
Dzień zrobił się pogodny chociaż trochę zawiewał zimny wiatr, ale w ramach relaksu spędziłam 2,5 godz w ogrodzie. Wycięłam wreszcie budleje, miskanta olbrzymiego jeszcze trzeba patyki oczyścić z liści. Przesadziłam 3 róże, które ostatnio marnie kwitły Fresie, Hendel i Westerland dostały nowe miejscówki w słońcu. Przesadziłam część michałków z tymczasowej rabaty i teraz trafiają do kompozycji Jeszcze połowa została do przesadzenia. Potem wszystko podlałam i wróciłam do czynności kuchennych
Misiu Pozdrawiam
Elu dziękuję
Iwonko spędzaj szczęśliwie czas z wnukami
Margolciu bardzo Ci dziękuję , ale pewnie nam te życzenia zabiorą To dobrze że już jesteś na swojej upragnionej wsi, niedługo już będzie wiosna to będzie szaleć na grządkach Serki domowe są na pewno zdrowsze i smaczniejsze
Ewelinko a czasem się nauczysz, jak będzie okazja. Teraz masz tyle obowiązków, że już nie dokładaj sobie dodatkowych Smalczyk jest pyszny ale czasem u kogoś zjadam w domu nie robię bo nie powinnam takich pychotek jeść za często
Lucynko różne rzeczy dzisiaj robiłam jak przeczytasz wyżej, w kuchni również działam więc przyjemnie spędziłam dzień. Nie przeszkadzasz mi i dziękuję za odwiedziny
Będąc w ogrodzie zrobiłam kilka zdjęć
a w domu
Jak widać wiosna wkracza do ogrodu i nawet pierwszy fiołek się pokazał
Fotosik strajkuje i wkleiłam zdjęcia przez iv.pl, ale jest tam napisane że pliki wygasną za 3 dni, czy to znaczy że zniknął na FO?
Dzień zrobił się pogodny chociaż trochę zawiewał zimny wiatr, ale w ramach relaksu spędziłam 2,5 godz w ogrodzie. Wycięłam wreszcie budleje, miskanta olbrzymiego jeszcze trzeba patyki oczyścić z liści. Przesadziłam 3 róże, które ostatnio marnie kwitły Fresie, Hendel i Westerland dostały nowe miejscówki w słońcu. Przesadziłam część michałków z tymczasowej rabaty i teraz trafiają do kompozycji Jeszcze połowa została do przesadzenia. Potem wszystko podlałam i wróciłam do czynności kuchennych
Misiu Pozdrawiam
Elu dziękuję
Iwonko spędzaj szczęśliwie czas z wnukami
Margolciu bardzo Ci dziękuję , ale pewnie nam te życzenia zabiorą To dobrze że już jesteś na swojej upragnionej wsi, niedługo już będzie wiosna to będzie szaleć na grządkach Serki domowe są na pewno zdrowsze i smaczniejsze
Ewelinko a czasem się nauczysz, jak będzie okazja. Teraz masz tyle obowiązków, że już nie dokładaj sobie dodatkowych Smalczyk jest pyszny ale czasem u kogoś zjadam w domu nie robię bo nie powinnam takich pychotek jeść za często
Lucynko różne rzeczy dzisiaj robiłam jak przeczytasz wyżej, w kuchni również działam więc przyjemnie spędziłam dzień. Nie przeszkadzasz mi i dziękuję za odwiedziny
Będąc w ogrodzie zrobiłam kilka zdjęć
a w domu
Jak widać wiosna wkracza do ogrodu i nawet pierwszy fiołek się pokazał
Fotosik strajkuje i wkleiłam zdjęcia przez iv.pl, ale jest tam napisane że pliki wygasną za 3 dni, czy to znaczy że zniknął na FO?
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Marysiu. Miałam pisać, że pewnie nie masz czasu na ogródek a tu proszę. Nie no szacunek, że znalazłaś w tym natłoku obowiązków przedświątecznych czas na relaksik w ogródku . Brawo wykonałaś sporo pracy . Piękne zdjęcia wiosenne, te prymulki i inne rośliny. Kociaki też wspaniałe. Pozdrawiam i życzę Zdrowych i Spokojnych Świąt Wielkiej Nocy .