Jest już wiosna!
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jest już wiosna!
Witaj Marysiu , pewnie działkujesz sobie, ja dziś chyba na starą działkę pójdę jeżyny powycinać suche, bo te tylko tu mamy, a po południu znowu wyjazd
- Ewakora
- Od: 17 maja 2010, o 14:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzień dobry Marysiu. Dla mnie trochę mniej, bo pada, a przyszła paczka od Joli z roślinami i nie mam jak sadzić.
Poczekam jeszcze trochę...może się przejasni, a na razie z przerażeniem spoglądam na parapet.
Posiałam lobelię i wyszła mi poduszeczka. Teraz choć trochę muszę popikowac, a to takie maleńkie.
Dobrego dnia życzę .
Poczekam jeszcze trochę...może się przejasni, a na razie z przerażeniem spoglądam na parapet.
Posiałam lobelię i wyszła mi poduszeczka. Teraz choć trochę muszę popikowac, a to takie maleńkie.
Dobrego dnia życzę .
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Niedawno wysiałam kilka nasion cleome. Dawno jej nie miałam. Oby wzeszła. Ale akcje z nasionami masz Marysiu.
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie wiem, bo jeszcze za mało doczytałam na ten temat. Serdeczne dzięki! Odezwę się w razie potrzeby!
Właśnie wróciłam z W-wy, a o 18.00 kolejny lekarz, to z ogrodu nici.
Właśnie wróciłam z W-wy, a o 18.00 kolejny lekarz, to z ogrodu nici.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Ciekawa jestem, Marysiu, jak przeżyły nockę Twoje roślinki na tarasie...
Ja ciągle jeszcze nie mam odwagi wynieść swoich na balkon, mimo że do foliaczka. Może przesadzam, sama nie wiem. Nie chciałabym ich zmarnować, bo na razie są ładne. Myślę jeszcze trochę poczekać.
Pewnie pracujesz dzisiaj w ogrodzie. Ja miałam dziś inne obowiązki do wypełnienia, więc większość czasu spędziłam w mieście , część w domowym ogródku, a teraz odwiedzam cudze ogrody i ogródki.
Miłego popołudnia i wieczoru.
Ja ciągle jeszcze nie mam odwagi wynieść swoich na balkon, mimo że do foliaczka. Może przesadzam, sama nie wiem. Nie chciałabym ich zmarnować, bo na razie są ładne. Myślę jeszcze trochę poczekać.
Pewnie pracujesz dzisiaj w ogrodzie. Ja miałam dziś inne obowiązki do wypełnienia, więc większość czasu spędziłam w mieście , część w domowym ogródku, a teraz odwiedzam cudze ogrody i ogródki.
Miłego popołudnia i wieczoru.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Marysiu..moja zazdrość nie złośliwa. . Wiem jak ciężko pracujesz, ani przez chwilę nie miałam wątpliwości. . Manna sama z nieba nie spadnie, trzeba na nią ciężko pracować dlatego mój szacun. Dziś pewnie także u ciebie dzień pracowity, pogoda zapewne dopisała. Ja znów z nadzieją na sobotnie ruszenie do boju, oby tym razem się udało.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu mówisz, że nie wyszło Ci sporo nasion, wiesz jak u mnie jest, ja w tą ziemie gdzie nie wyszły nasiona siałam następne, a po jakimś czasie , no i teraz już sama nie wiem co mam, bo karteczki wyrzuciłam
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Też muszę zacząć sianie chociaż sałatę juz wysiałam, rzodkiewki i pietruszkę również. Mam specjalne nasiona od Ewci z Krakowa to rzodkiewka Malaga .Jestem ciekawa jej smaku wysiałam także trochę astrów peoniowych resztę wysieję w ogródku .Dzisiaj zamoczyłam nasionka pomidorów i jestem ciekawa czy wykiełkują
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam wieczorkiem wykończona, stękam przy każdym poruszeniu....przeholowałam Pogoda wymarzona do prac w ogrodzie, ciepło, bez wiatru i słoneczko cóż trzeba więcej. Dostałam przesyłkę od Starkla więc najpierw wszystko zamoczyłam, ale przed wieczorem posadziłam truskawki (26 krzaczków), bo jutro mam dzień badań. Na szczęście grządka przekopana jesienią i nakryta włókniną więc tylko dziury i sadzenie. Nie podlewałam bo na jutro zapowiadają deszcz więc liczę na pomoc z góry. Przesadzałam i dzieliłam mnóstwo bylin, powsadzałam trochę dalii do doniczek Wyrwałam tysiąc trawek i gwiazdnic Posiałam nareszcie w skrzyniach szpinak, bo ten siany jesienią przepadł, zielony groszek, trochę rzodkiewki, jakiejś sałaty i rukoli. Pewnie jeszcze coś było ale zapomniałam
Tereniu o tak pogoda sprzyjała pracom nie sposób było chociaż chwilę usiedzieć w domu
Redlove wyszły chyba wszystkie, a siałam wtedy jak Wam wysyłałam i mam chyba 10 szt. takich bordowych siewek
Heptakodium posadziłam teraz i też jestem ciekawa czy się ukorzenią
Za życzenia nie dziękuję, żeby nie zapeszyć
Zdrówka Tereniu bo wiosna przyszła i trzeba sił do pracy
Iwonko tak !!! podleczyłam gardło i dałam nura w ogród Tym bardziej, że ja jutro jadę do kliniki.
Iwonko to cieszę się, że mam sprzymierzeńca w Tobie i pewnie znalazłoby się więcej takich
Ewuniu spokojnie posadzisz wszystko, a po deszczu nie chodź bo się przeziębisz
Lobelię pikuj kępkami, broń Boże nie pojedynczo
I Tobie dobrego czyli suchego dnia
Olu nie wiem dlaczego cleome jest taka kapryśna w sianiu. Jak patrzę na moje siewki i nasiona w koszykach to myślę że ja chyba zwariowałam
Renatko mamy czas! teraz myśl o swoim zdrowiu
Lucynko Moje rozsady na tarasie przeżyły bez szwanku noc a w południe podniosłam folię i dogrzałam je. Zostały na kolejną noc, zabiorę dopiero jak się ochłodzi Popikowane kwiatki w tunelu dziarsko wyglądają i dużo zdrowiej niż te w domu. Poszalałam dzisiaj w ogrodzie i pod koniec dnia zmęczona pomyślałam jak długo dam jeszcze radę Miłego wieczoru
Zeniu wiem napisałam to z pewnym podtekstem! wiesz mam przyjaciółkę w Zakopanem, która zawsze mówiła jak czegoś będziesz bardzo chciała, to będziesz to miała i dzięki niej mam ten dom. Jak szukałam oferty i wzięłam się za kupowanie nie miałam prawie żadnej gotówki, a jedynie mieszkanie własnościowe w K. ale cały czas powtarzałam jej maksymę i udało się Nie mam pałacu, nie jeżdżę na wycieczki jak kiedyś, ale mam cel i dom wygląda coraz lepiej co pokazałam kiedyś na wyspie Więc może Ty też pójdziesz w moje ślady?
Życzę Ci całej soboty na działce
Jadziu ja kupiłam w Polanie rzodkiewkę 18-dniową ale nie wiem o co chodzi w nazwie, bo posiałam ją w lutym w tunelu ale jest nadzieją że za tydzień zjem pierwszą rzodkieweczkę Marchewki i pietruszki już nie sieję, ale astry tak tylko że jeszcze nie posiałam
Skoro byłam w ogrodzie to musiałam coś sfotografować
To ciemiernik cuchnący
a to korsykański i myślałam że go straciłam, ale dzisiaj zobaczyłam że odbija nowa roślina
Dziękuję za odwiedziny i życzę dobrej i spokojnej nocy!
Tereniu o tak pogoda sprzyjała pracom nie sposób było chociaż chwilę usiedzieć w domu
Redlove wyszły chyba wszystkie, a siałam wtedy jak Wam wysyłałam i mam chyba 10 szt. takich bordowych siewek
Heptakodium posadziłam teraz i też jestem ciekawa czy się ukorzenią
Za życzenia nie dziękuję, żeby nie zapeszyć
Zdrówka Tereniu bo wiosna przyszła i trzeba sił do pracy
Iwonko tak !!! podleczyłam gardło i dałam nura w ogród Tym bardziej, że ja jutro jadę do kliniki.
Iwonko to cieszę się, że mam sprzymierzeńca w Tobie i pewnie znalazłoby się więcej takich
Ewuniu spokojnie posadzisz wszystko, a po deszczu nie chodź bo się przeziębisz
Lobelię pikuj kępkami, broń Boże nie pojedynczo
I Tobie dobrego czyli suchego dnia
Olu nie wiem dlaczego cleome jest taka kapryśna w sianiu. Jak patrzę na moje siewki i nasiona w koszykach to myślę że ja chyba zwariowałam
Renatko mamy czas! teraz myśl o swoim zdrowiu
Lucynko Moje rozsady na tarasie przeżyły bez szwanku noc a w południe podniosłam folię i dogrzałam je. Zostały na kolejną noc, zabiorę dopiero jak się ochłodzi Popikowane kwiatki w tunelu dziarsko wyglądają i dużo zdrowiej niż te w domu. Poszalałam dzisiaj w ogrodzie i pod koniec dnia zmęczona pomyślałam jak długo dam jeszcze radę Miłego wieczoru
Zeniu wiem napisałam to z pewnym podtekstem! wiesz mam przyjaciółkę w Zakopanem, która zawsze mówiła jak czegoś będziesz bardzo chciała, to będziesz to miała i dzięki niej mam ten dom. Jak szukałam oferty i wzięłam się za kupowanie nie miałam prawie żadnej gotówki, a jedynie mieszkanie własnościowe w K. ale cały czas powtarzałam jej maksymę i udało się Nie mam pałacu, nie jeżdżę na wycieczki jak kiedyś, ale mam cel i dom wygląda coraz lepiej co pokazałam kiedyś na wyspie Więc może Ty też pójdziesz w moje ślady?
Życzę Ci całej soboty na działce
Jadziu ja kupiłam w Polanie rzodkiewkę 18-dniową ale nie wiem o co chodzi w nazwie, bo posiałam ją w lutym w tunelu ale jest nadzieją że za tydzień zjem pierwszą rzodkieweczkę Marchewki i pietruszki już nie sieję, ale astry tak tylko że jeszcze nie posiałam
Skoro byłam w ogrodzie to musiałam coś sfotografować
To ciemiernik cuchnący
a to korsykański i myślałam że go straciłam, ale dzisiaj zobaczyłam że odbija nowa roślina
Dziękuję za odwiedziny i życzę dobrej i spokojnej nocy!
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Marysiu, piękną masz wiosnę!
Bardzo dużo kwiatów u Ciebie kwitnie i takie ładne.
Jak się nazywa ta roślinka, która na siódmym zdjęciu pokazuje takie śliczne czerwioniutkie kwiatuchy?
Dobrej nocy, Maryś.
Bardzo dużo kwiatów u Ciebie kwitnie i takie ładne.
Jak się nazywa ta roślinka, która na siódmym zdjęciu pokazuje takie śliczne czerwioniutkie kwiatuchy?
Dobrej nocy, Maryś.
Pozdrawiam. Lucyna
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Marysiu oświeć mnie co to za cudny kwiatek http://images75.fotosik.pl/465/a4f3be9e13f81624.jpg zresztą bardzo ładny maluszek
- romaszka
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu a powiedz no mi czy kalinę można rozmnożyć z patyków? Bo u nas tak wyszło, że kalina rośnie na wybiegu u kur i jest taaakaa biiidna chciała bym ją rozmnożyć w innym miejscu tylko nie wiem za bardzo jak a to jest taka prawdziwa, stara odmiana.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lucynko widać z dnia na dzień coraz więcej roślin i to mnie bardzo cieszy
Czerwone kwiatuszki ma miodunka, bo ja miodunek mam kilka ale dopiero pokazują kwiatuszki potem będą liście
Dobrej nocki
Jadziu to jest złoć która w wielu miejscach rośnie dziko, a ja ją sobie przywiozłam z kołobrzeskiego parku a potem Terenia dowiozła mi jeszcze trochę i mam ja w paru miejscach jak coś to mogę Ci sprezentować
Alu według mnie można, ale ja nie rozmnażałam i tu jest opisana metoda taka jaką ja rozmnażam krzewy z największym powodzeniem http://www.ogrody.orzysz.org.pl/ogrody/r_zdrewniale.htm
Piszesz że stara odmiana! ja w jesieni kupiłam owoce na placu i powiem oględnie że mają dziwny zapach
Zapomniałam wkleić zachodu
Czerwone kwiatuszki ma miodunka, bo ja miodunek mam kilka ale dopiero pokazują kwiatuszki potem będą liście
Dobrej nocki
Jadziu to jest złoć która w wielu miejscach rośnie dziko, a ja ją sobie przywiozłam z kołobrzeskiego parku a potem Terenia dowiozła mi jeszcze trochę i mam ja w paru miejscach jak coś to mogę Ci sprezentować
Alu według mnie można, ale ja nie rozmnażałam i tu jest opisana metoda taka jaką ja rozmnażam krzewy z największym powodzeniem http://www.ogrody.orzysz.org.pl/ogrody/r_zdrewniale.htm
Piszesz że stara odmiana! ja w jesieni kupiłam owoce na placu i powiem oględnie że mają dziwny zapach
Zapomniałam wkleić zachodu