Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

Witaj Marysiu :wit , pewnie działkujesz sobie, ja dziś chyba na starą działkę pójdę jeżyny powycinać suche, bo te tylko tu mamy, a po południu znowu wyjazd ;:219
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzień dobry Marysiu. ;:196 Dla mnie trochę mniej, bo pada, a przyszła paczka od Joli z roślinami i nie mam jak sadzić. :?
Poczekam jeszcze trochę...może się przejasni, a na razie z przerażeniem spoglądam na parapet. :wink:
Posiałam lobelię i wyszła mi poduszeczka. Teraz choć trochę muszę popikowac, a to takie maleńkie. :wink:
Dobrego dnia życzę . :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Niedawno wysiałam kilka nasion cleome. Dawno jej nie miałam. Oby wzeszła. Ale akcje z nasionami masz Marysiu.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:;230 Nie wiem, bo jeszcze za mało doczytałam na ten temat. Serdeczne dzięki! Odezwę się w razie potrzeby! ;:196
Właśnie wróciłam z W-wy, a o 18.00 kolejny lekarz, to z ogrodu nici.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ciekawa jestem, Marysiu, jak przeżyły nockę Twoje roślinki na tarasie...
Ja ciągle jeszcze nie mam odwagi wynieść swoich na balkon, mimo że do foliaczka. Może przesadzam, sama nie wiem. Nie chciałabym ich zmarnować, bo na razie są ładne. Myślę jeszcze trochę poczekać.
Pewnie pracujesz dzisiaj w ogrodzie. Ja miałam dziś inne obowiązki do wypełnienia, więc większość czasu spędziłam w mieście ;:65 ;:65 , część w domowym ogródku, a teraz odwiedzam cudze ogrody i ogródki. :tan
Miłego popołudnia i wieczoru. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Marysiu..moja zazdrość nie złośliwa. ;:168 . Wiem jak ciężko pracujesz, ani przez chwilę nie miałam wątpliwości. ;:108 . Manna sama z nieba nie spadnie, trzeba na nią ciężko pracować dlatego mój szacun. ;:63 Dziś pewnie także u ciebie dzień pracowity, pogoda zapewne dopisała. Ja znów z nadzieją na sobotnie ruszenie do boju, oby tym razem się udało. ;:oj
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu mówisz, że nie wyszło Ci sporo nasion, wiesz jak u mnie jest, ja w tą ziemie gdzie nie wyszły nasiona siałam następne, a po jakimś czasie ;:oj , no i teraz już sama nie wiem co mam, bo karteczki wyrzuciłam ;:306
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Też muszę zacząć sianie chociaż sałatę juz wysiałam, rzodkiewki i pietruszkę również. Mam specjalne nasiona od Ewci z Krakowa to rzodkiewka Malaga .Jestem ciekawa jej smaku wysiałam także trochę astrów peoniowych resztę wysieję w ogródku .Dzisiaj zamoczyłam nasionka pomidorów i jestem ciekawa czy wykiełkują
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam wieczorkiem wykończona, stękam przy każdym poruszeniu....przeholowałam ;:223 Pogoda wymarzona do prac w ogrodzie, ciepło, bez wiatru i słoneczko cóż trzeba więcej. Dostałam przesyłkę od Starkla więc najpierw wszystko zamoczyłam, ale przed wieczorem posadziłam truskawki (26 krzaczków), bo jutro mam dzień badań. Na szczęście grządka przekopana jesienią i nakryta włókniną ;:333 więc tylko dziury i sadzenie. Nie podlewałam bo na jutro zapowiadają deszcz więc liczę na pomoc z góry. Przesadzałam i dzieliłam mnóstwo bylin, powsadzałam trochę dalii do doniczek ObrazekWyrwałam tysiąc trawek i gwiazdnic ;:223 Posiałam nareszcie w skrzyniach szpinak, bo ten siany jesienią przepadł, zielony groszek, trochę rzodkiewki, jakiejś sałaty i rukoli. Pewnie jeszcze coś było ale zapomniałam :;230

Tereniu o tak pogoda sprzyjała pracom nie sposób było chociaż chwilę usiedzieć w domu Obrazek
Redlove wyszły chyba wszystkie, a siałam wtedy jak Wam wysyłałam i mam chyba 10 szt. takich bordowych siewek ;:333
Heptakodium posadziłam teraz i też jestem ciekawa czy się ukorzenią :wink:
Za życzenia nie dziękuję, żeby nie zapeszyć Obrazek
Zdrówka Tereniu bo wiosna przyszła i trzeba sił do pracy ;:196

Iwonko tak !!! podleczyłam gardło i dałam nura w ogród Obrazek Tym bardziej, że ja jutro jadę do kliniki.
Iwonko to cieszę się, że mam sprzymierzeńca w Tobie i pewnie znalazłoby się więcej takich Obrazek

Ewuniu ;:196 spokojnie posadzisz wszystko, a po deszczu nie chodź bo się przeziębisz :shock:
Lobelię pikuj kępkami, broń Boże nie pojedynczo Obrazek
I Tobie dobrego czyli suchego dnia Obrazek

Olu nie wiem dlaczego cleome jest taka kapryśna w sianiu. Jak patrzę na moje siewki i nasiona w koszykach to myślę że ja chyba zwariowałam Obrazek

Renatko mamy czas! teraz myśl o swoim zdrowiu ;:196

Lucynko Moje rozsady na tarasie przeżyły bez szwanku noc a w południe podniosłam folię i dogrzałam je. Zostały na kolejną noc, zabiorę dopiero jak się ochłodzi ;:131 Popikowane kwiatki w tunelu dziarsko wyglądają i dużo zdrowiej niż te w domu. Poszalałam dzisiaj w ogrodzie i pod koniec dnia zmęczona pomyślałam jak długo dam jeszcze radę Obrazek Miłego wieczoru ;:196

Zeniu wiem napisałam to z pewnym podtekstem! wiesz mam przyjaciółkę w Zakopanem, która zawsze mówiła jak czegoś będziesz bardzo chciała, to będziesz to miała i dzięki niej mam ten dom. Jak szukałam oferty i wzięłam się za kupowanie nie miałam prawie żadnej gotówki, a jedynie mieszkanie własnościowe w K. ale cały czas powtarzałam jej maksymę i udało się :uszy Nie mam pałacu, nie jeżdżę na wycieczki jak kiedyś, ale mam cel i dom wygląda coraz lepiej co pokazałam kiedyś na wyspie ;:218 Więc może Ty też pójdziesz w moje ślady?
Życzę Ci całej soboty na działce ;:196

Jadziu ja kupiłam w Polanie rzodkiewkę 18-dniową ale nie wiem o co chodzi w nazwie, bo posiałam ją w lutym w tunelu ale jest nadzieją że za tydzień zjem pierwszą rzodkieweczkę :;230 Marchewki i pietruszki już nie sieję, ale astry tak tylko że jeszcze nie posiałam :D

Skoro byłam w ogrodzie to musiałam coś sfotografować :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To ciemiernik cuchnący
Obrazek

a to korsykański i myślałam że go straciłam, ale dzisiaj zobaczyłam że odbija nowa roślina

Obrazek

Dziękuję za odwiedziny i życzę dobrej i spokojnej nocy!
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, piękną masz wiosnę! ;:138
Bardzo dużo kwiatów u Ciebie kwitnie i takie ładne. ;:215

Jak się nazywa ta roślinka, która na siódmym zdjęciu pokazuje takie śliczne czerwioniutkie kwiatuchy?

Dobrej nocy, Maryś. ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu oświeć mnie co to za cudny kwiatek http://images75.fotosik.pl/465/a4f3be9e13f81624.jpg zresztą bardzo ładny maluszek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 gru 2010, o 23:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu a powiedz no mi :D czy kalinę można rozmnożyć z patyków? Bo u nas tak wyszło, że kalina rośnie na wybiegu u kur i jest taaakaa biiidna :( chciała bym ją rozmnożyć w innym miejscu tylko nie wiem za bardzo jak :roll: a to jest taka prawdziwa, stara odmiana.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko widać z dnia na dzień coraz więcej roślin i to mnie bardzo cieszy :D
Czerwone kwiatuszki ma miodunka, bo ja miodunek mam kilka ale dopiero pokazują kwiatuszki potem będą liście :D
Dobrej nocki ;:196

Jadziu to jest złoć która w wielu miejscach rośnie dziko, a ja ją sobie przywiozłam z kołobrzeskiego parku a potem Terenia dowiozła mi jeszcze trochę i mam ja w paru miejscach :D jak coś to mogę Ci sprezentować ;:108

Alu według mnie można, ale ja nie rozmnażałam i tu jest opisana metoda taka jaką ja rozmnażam krzewy z największym powodzeniem http://www.ogrody.orzysz.org.pl/ogrody/r_zdrewniale.htm
Piszesz że stara odmiana! ja w jesieni kupiłam owoce na placu i powiem oględnie że mają dziwny zapach ;:306

Zapomniałam wkleić zachodu

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”