Ania Zuzia i Chłopaki cz.5
- manenka71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ania Zuzia i Chłopaki cz.5
Aniu dzięki za odwiedziny,pomidorów to masz dużo ,ja mam mniej ale gdzieś wyjdzie ze 100 jak popikuje.Moje mniejsze są i też pleśniała ziemia bo za mocno podlałam jak przesuszyłam to dobrze ,zruszaj tą ziemie.
Muszę wrócić i zobaczyć co tam u Ciebie się działo bo po kilku wpisach widzę ze nie za wesoło .Idę...
Muszę wrócić i zobaczyć co tam u Ciebie się działo bo po kilku wpisach widzę ze nie za wesoło .Idę...
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
No dobra, czyli ja na sianie pomidorów się nie nadaje. Siałam półtora tygodnia temu i .... śladu nie ma. Trudno. Kupię kilka sadzonek i tyle, nie wszystko przecież musi mi wychodzić tak jak Tobie.
Dorotko widziałam w necie fimik o pomidorkach. Kupujesz w warzywniaku pomidora, jakiego lubisz, kolor, smak, wielkość, to Twój wybór, kroisz go na grubsze plastry, układasz w doniczce wsypanej ziemią, te plastry oczywiści i przykrywasz cienką warstwą ziemi i ustawiasz w ciepłe miejsce, a po kilku dniach masz mnóstwo siewek. SpróbujDorota71 pisze:No dobra, czyli ja na sianie pomidorów się nie nadaje. Siałam półtora tygodnia temu i .... śladu nie ma. Trudno. Kupię kilka sadzonek i tyle, nie wszystko przecież musi mi wychodzić tak jak Tobie.
- Dorota71
- Kontakt:
Bogusiu, znając moje szczęście do pomidorów, to raczej wszystko zdąży mi zgnić a nie skiełkować. Ale spróbuję, dzięki za podpowiedź. A nóż .....
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Też widziałam. Dorotko kilka odmian posiałam po 3 sztuki. Jutro zamierzam zacząć pakować. Jak będą po 3 to mogę zapakować Ci sadzonki i wysłać, tylko na pw adres przypomnij.
Bogusiu też to widziałam. W sumie jak zgubisz na działce jakiegoś koktajlowego pomidora, to wiosną kiełkuje.
Marzenko nie wesoło. Najgorsze jest czekanie. Kilka wyników w kwietniu a kolejna wizyta u reumatologa 1 czerwca. Niepewność i strach. Próbujemy zapominać w czasie codziennych zajęć.
Zuzia w poniedziałek będzie miała nowe szkła do okularków, eM zamówi nowe okulary. Mi złamał się ząb i pada mi lodówka. W sumie mrozi, ale drzwi przestały się zamykać. Nawet powiedziałabym, że się sama otwiera. Całą noc była otwarta. Dziś rano - teraz fajnie zabrzmi-zakleiłam ją taśmą klejącą- taką szeroką. I jest Ok.
Bogusiu też to widziałam. W sumie jak zgubisz na działce jakiegoś koktajlowego pomidora, to wiosną kiełkuje.
Marzenko nie wesoło. Najgorsze jest czekanie. Kilka wyników w kwietniu a kolejna wizyta u reumatologa 1 czerwca. Niepewność i strach. Próbujemy zapominać w czasie codziennych zajęć.
Zuzia w poniedziałek będzie miała nowe szkła do okularków, eM zamówi nowe okulary. Mi złamał się ząb i pada mi lodówka. W sumie mrozi, ale drzwi przestały się zamykać. Nawet powiedziałabym, że się sama otwiera. Całą noc była otwarta. Dziś rano - teraz fajnie zabrzmi-zakleiłam ją taśmą klejącą- taką szeroką. I jest Ok.
- Dorota71
- Kontakt:
Aniu kochana moja. Dziękuję Ci ślicznie. Boję się jednak, ze nasza poczta nie da sobie rady z czymś tak delikatnym jak sadzonki.
- wielkakulka
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sporo pomidorków i bardzo ładne sadzonki
- Dorota71
- Kontakt:
No świetnie wyglądają tych kubeczkach.
- wielkakulka
Dziewczyny to mała część moich pomidorów. Poszłam potem na działkę i posadziłam i posiałam trochę kwiatów. Poplewiłam i nie mam już siły na polowanie. Może jutro?
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Aniu piękne pomidorki
A jakie kwiatuszki siałaś już na działce ??
Miłej niedzieli
A jakie kwiatuszki siałaś już na działce ??
Miłej niedzieli
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to będzie pomidorowo u Ciebie Aniu, może jakaś bitwa na pomidory
-
- 50p
- Od: 25 lis 2015, o 21:10
wielkakulka pisze:Bardzo duzo suszę, robię sałatki, wkładam do octu, zjadamy. Oczywiście jak wracam z wiadrem pomidorów do domu, to każdy mijany na klatce schodowej zagląda do wiadra na pomidory w paski, kolorowe - no i zazwyczaj jakiegoś mu dam. Za to dostaje od jednego sąsiada frytki, od sąsiadki morele - coś za coś. A rodzinę mam sporą. Teściowa ma 6 rodzeństwa, ciocie mieszkają na tyle blisko, ze widzę ich mieszkania z własnego okna. Mam dwie babcie - moja i męża. Nie sprzedałam ani nie zmarnowałam w ub. roku ani jednego pomidora.
A czasem jeszcze siostrunia się przypałęta
Pozdrawiam Ilona