Na Polnej... comeback...
- alana
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Na Polnej... comeback...
Gabi jak u Ciebie pięknie wiosennie, wszystko coraz szybciej rozkwita. Ciemierniki śliczne, bez względu czy pełne, czy pojedyncze, chyba muszę sobie zakupić jakąś jedną sadzonkę.
Zawilce greckie są przeurocze, takie malutkie, a tyle radości dają. Też je kiedyś miałam, ładnie zakwitły, ale nie wiem gdzie się podziały po dwóch sezonach (ktoś podjadł?). A żółte miłki jak malutkie słoneczka
Widać jaka różnica w temperaturze i ogólnie w wiośnie, bo u nas zawilce gajowe dopiero pokazują główki kwiatowe.
Zawilce greckie są przeurocze, takie malutkie, a tyle radości dają. Też je kiedyś miałam, ładnie zakwitły, ale nie wiem gdzie się podziały po dwóch sezonach (ktoś podjadł?). A żółte miłki jak malutkie słoneczka
Widać jaka różnica w temperaturze i ogólnie w wiośnie, bo u nas zawilce gajowe dopiero pokazują główki kwiatowe.
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj . Matko jakie piękne te rośliny . Nawet nie mam bladego pojęcia co to tam jest Ptaszek w kąpieli fajniutki . Pozdrawiam .
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gabi widać ,ze Hermanowi podoba się w twojej sadzawce i nie ma zamiaru z niej rezygnować.U mnie kapią sie kosy w wannie postawionej na uboczu a latem kapały się nawet w piasku .Fajnie je obserwować
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Gabi piękne zawilce
Widzę, że tulipany botaniczne już u Ciebie kwitną, muszę dziś zobaczyć co tam u moich słychać
Widzę, że tulipany botaniczne już u Ciebie kwitną, muszę dziś zobaczyć co tam u moich słychać
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Alutka, rozkwita wszystko, a teraz na dodatek deszcz padał, więc wszystko pewnie będzie rosło jak na drożdżach...alana pisze:Gabi jak u Ciebie pięknie wiosennie, wszystko coraz szybciej rozkwita. Ciemierniki śliczne, bez względu czy pełne, czy pojedyncze, chyba muszę sobie zakupić jakąś jedną sadzonkę.
Dla Ciebie jeszcze raz Zawilce...
Ewelinko, a czego nie wiesz ?... tego co dedykuję dla Ciebie pewnie nie będziesz wiedziała, bo to dość rzadko spotykana na forum roślina... chyba że się mylę...ewelkacha88 pisze:Witaj . Matko jakie piękne te rośliny . Nawet nie mam bladego pojęcia co to tam jest Ptaszek w kąpieli fajniutki . Pozdrawiam .
Tak Jadziu... co roku przylatuje i się kapie, przy czym czasem ładnie pozuje... oprócz niego przylatują też garłacze, szpaki, wróble, pleszki, i pliszki żółte... ale te są bardziej płochliwe.. zresztą i cała masa owadów i ciort wie co jeszcze...JAKUCH pisze:Gabi widać ,ze Hermanowi podoba się w twojej sadzawce i nie ma zamiaru z niej rezygnować.U mnie kapią sie kosy w wannie postawionej na uboczu a latem kapały się nawet w piasku .Fajnie je obserwować
Jolu, no kwitną, choć jeszcze nie wszystkie... jedne mi gdzieś zniknęły ale to do nadrobienia jesienią...botaniczne są bardziej wytrzymałe i nie trzeba ich wykopywać tak jak te zwykłe...jol_ka pisze:Gabi piękne zawilce
Gosiu, a czemu ?... to takie wdzięczne kwiatuszki.. choć powiem szczerze że na początku mnie też nie lubiły, ale teraz mam je wszędzie...a na dodatek zbieram nasiona i rozrzucam je gdzie popadnie.Margo2 pisze:Zawilce wiosenne mnie nie lubią
i takie tam widoczki- rozmaitości...
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Gabi, jak zwykle świetne zdjęcia, takie słoneczne i radosne.
Niebieskie zawilce masz cudowne. Gdybyś zobaczyła moją 'kępę' , chyba czteroletnią, to byś się uśmiała.
Niebieskie zawilce masz cudowne. Gdybyś zobaczyła moją 'kępę' , chyba czteroletnią, to byś się uśmiała.
- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Gabi, dziękuję za piękną fotkę, aż miałam ochotę wysunąć rękę aby ich dotknąć A jak fantastycznie wyglądają te zawilce z pierwiosnkiem, trzeba będzie zapamiętać ten duet. Moje anemony greckie chyba padły przez barwinek, którego właśnie wyzbywam się spod innych roślin (ależ on inwazyjny!).
Zawsze jak oglądam Twoje zdjęcia, to nie mogę się nadziwić, tak wszystko pięknie kwitnie i masz taki porządek, no czapki z głów (ha ha, u mnie wieczny chaos).
Zawsze jak oglądam Twoje zdjęcia, to nie mogę się nadziwić, tak wszystko pięknie kwitnie i masz taki porządek, no czapki z głów (ha ha, u mnie wieczny chaos).
Pozdrawiam, Alicja
- JAKUCH
Gabi fotki jak zwykle cudne zawilców greckich, Sangwinarii i nie tylko. U mnie z kupionych w ubiegłym roku dwóch paczek zawilców zakwitł tylko 1 Nie wiem co im tam nie pasuje może za mało nawozu, bo Doktorek im podkrada. Czytałam ,ze one żarłoczne i widać ,ze dobrze je karmisz ze tak bujnie zakwitly
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Wiolu, u mnie już widać sporo siewek z dwoma listeczkami, więc w przyszłym roku kępy będą jeszcze większe... jeśli oczywiści nie przegrzebię rabat ...
Alutka, mnie bardzo podoba się duet z pomarańczowymi tulipanami...
A na taki porządek pracowałam cztery dni...
Jadziu, na początku też miałam problemy z utrzymaniem zawilców.. kupowałam chyba ze trzy razy, aż w końcu się zadomowiły...
A czy żarłoczne to nie wiem, ale zasilam je tak jak wszystkie rośliny... wiosną rozsypuję nawóz i to wszystko...
Dzisiaj tak ogólnie...
i kilka bukiecików...
nie może się też obejść bez nowalijek... już mi ślinka cieknie...
Alutka, mnie bardzo podoba się duet z pomarańczowymi tulipanami...
A na taki porządek pracowałam cztery dni...
Jadziu, na początku też miałam problemy z utrzymaniem zawilców.. kupowałam chyba ze trzy razy, aż w końcu się zadomowiły...
A czy żarłoczne to nie wiem, ale zasilam je tak jak wszystkie rośliny... wiosną rozsypuję nawóz i to wszystko...
Dzisiaj tak ogólnie...
i kilka bukiecików...
nie może się też obejść bez nowalijek... już mi ślinka cieknie...
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj. Piękne masz ogólne widoczki. Wiosna jak się patrzy . Pozdrawiam .
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gabi,tak ogólnie... to cudowna ta twoja działeczka i wszystko ogólne... cudowne.
Bajkowe bukiety i wzorcowo w szklarni
Jestem zauroczona,nie mogło być inaczej u Ciebie
Bajkowe bukiety i wzorcowo w szklarni
Jestem zauroczona,nie mogło być inaczej u Ciebie
Pozdrawiam Magda
- JAKUCH
Gabi masz cuuuuudny ogródek nawet wiosną, a co dopiero latem. Każdy zakątek ma swój charakter .Kiedyś nawet mi się rozsiewały moje Blanda a teraz mam ich coraz mniej