Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

Lubię u Ciebie Marysiu zdjęcia niebieskośkości, a czasem złotości :) . Kury wyglądają jak by rozmawiały :lol:
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No i mamy poniedziałek, słonko jak przez mgłę wygląda, ale ciepło jest, ja odpijam kawkę i zaraz za wynoszenie siewek się biorę, tylko muszę miejsce dobre w namiocie im zrobić i przygotować na w razie czego. Marysiu i deszczyk będzie za chwilę chyba u nas już jutro, więc korzystajmy :wit Dobrego tygodnia Marysiu :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam w nowym tygodniu!

Coś się w prognozach już zmienia, ciepło jest ale słońca nie ma :wink:

Tereniu jak zabiegi to i z pracami spokojnie, bo co naprawisz to ... zresztą wiesz! Widzę w niedalekiej prognozie deszcz co mnie cieszy, bo wszelkie przesadzania potrzebują podlania a głupio już na początku kwietnia z wężem latać ;:306
No to życzę skutecznych zabiegów i zdrowia ObrazekObrazek

Jagódko nie będę Ci dawać głupich rad typu wydziel w zielonych pokojach zieloną kuchnię i kup parę kurek :;230 Chociaż skoro tak mnie naśladujesz ;:oj ;:oj no dobra! żartowałam ;:306
Zimna ja też nie lubię ale latem, wiosną toleruję :uszy A nie spędzałaś ostatnio za dużo czasu leżąc na dowolnie wybranym boku Obrazek
Życzę ciepła i bujnych sadzonek Obrazek

Ewuniu kurki tylko siebie mają i wiesz jak to jest :wink: Te pospolite zachowują się inaczej bab gromada chodzi własnymi ścieżkami, a kogut za nimi tu kurku trzyma się blisko chopa. Miodunka była jeszcze jedna, ale widzę ;:222 a polubiłam je jak jeszcze nie miałam ogródka i chodziliśmy na pierwsze wiosenne spacery do lasu :D
Dobrego tygodnia Ewuniu Obrazek

Olu ;:168 nie jestem wielbicielką niebieskości w życiu bezpośrednim, ale w naturze jak najbardziej :D i w ogrodzie nie mam niebieskiej ławeczki, ale niebieskich kwiatków sporo ;:333 a kury rozmawiają jak najbardziej, jak zbliża się zagrożenie (kot, pies) to głośne gdakanie w każdym ogrodzie się rozlega ;:306

Iwonko u mnie nawet zamglonego słonka nie ma, dominują chmurki :wink: Deszcz by się przydał ...no nie lanie jak z cebra ale taki typowo wiosenny obmywający, pobudzający do życia jak najbardziej ;:173 Ja też część rozsad wyniosę bo niektóre robią się duże i trzeba je będzie znowu przesadzić albo zasilić :D DziękujęObrazek
Dobrego dnia i tygodnia odwiedzającym ;:4
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu....to w Karniowicach jest wet? ;:202 A ja jeżdżę koło lewiatana z moimi sierściuchami....No uszy właśnie tak jakoś piekły ;:306 . Murku raczej nie zobaczysz z głównej drogi, bo mieszkamy na osiedlu i trzeba wjechać, żeby zobaczyć :)
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Mam dziś słonko od rana,tylko szkoda, ze w pracy jestem :oops: . A z wężem chyba już dziś przyjdzie mi biegać bo deszczówka wykorzystana, nawet za mało miałam i podlewanie świeżo posadzonych musiałam przerwać ;:223 pompa elektryczna jeszcze w piwnicy schowana.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agatko a koło Lewiatana nie są Karniowice? tam jeździmy :D drugiego mamy w Wielkiej Wsi takiego bardziej wiejskiego ;:306 a widzisz! ale patrzeć i myśleć mogłam, bo raczej tamtędy rzadko jeździmy. W Lewiatanie kupiłam pyszny chleb drogi jak fix ale dobry i podobno naturalny w pełni :D

Julciu i u mnie słonko w końcu wyszło, ale jedziemy do K. po zaopatrzenie m.in do ogrodu. Zarządziłam żeby jechać już, a potem :tan do ogrodu. Podobno coś podleje, w beczkach mam wodę tylko trzeba dźwigać, wozić i .... a wąż tylko pyk i leci ;:306
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Kontakt:

Post »

Marysiu od lewiatana jeszcze troszkę do nas. No też ten chlebek lubię, jak nie upiekę swojego to właśnie ten kupuję :). Ale nie ma to jak swój ;)
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale już dużo u Ciebie kwiatów, Marysiu :D
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Maryś ta kurza parka przywodzi mi na myśl bale nocne i zabawy... dlaczego? to upierzenie takie wieczorowe może i skojarzyło mi się z zabawami nocnymi :lol:
Odwoziliśmy syna do Krakowa w drugi dzień świąt ale pora była nie na składanie wizyt taka bardziej aby przewrócić się na drugi bok w łóżku 5.3o... byłby poranny śmigus jakbym go lubiła ale nie cierpię. Ja już latam z konewkami mimo, że to początek kwietnia na upał nie ma rady dzisiaj u nas 25 stopni zgroza ;:oj . Moja morela cała w kwiatach różowych :wink:

Barbara Leszczyńska
"Będziemy znów łapać motyle marzeń,
jeść lody waniliowe i nosić lekkie ubrania.
Odmłodniejemy uśmiechem i radością życia.
Witaj wiosno ! Za wszystko pięknie ci się kłaniam."
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Marysiu...bardzo ładne miodunki, zwłaszcza ta kwitnąca na czerwono. :D . Miałam taką, tylko u mnie jeszcze nie kwitła a teraz jej nie widzę. :wink: Żonkilowy zawrót głowy, u mnie ich skąpo i do tego jeszcze nie kwitną. U mnie dziś + 20. piękna słoneczna pogoda, niby fajnie ale szybko wysuszy ziemię. Trzeba będzie podlewać, tylko czym ja podleję. Na działkach wody do podlewania jeszcze brak. :cry:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Czytam tu o deszczu i z ciekawości spojrzałam na norweska pogodę .U nas dopiero z czwartku na piątek i połowa soboty z deszczem.Jednak deszcz jest potrzebny byle nie lało, bo mi ziemię wypłucze z doniczek do których juz dzisiaj posadziłam dalie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kolejny dzień spędzony w ogrodzie, przyjemnie zmęczona. Pamiętacie może jak wycięliśmy leszczynę i zostały pnie? posmarowałam mocznikiem i zakryłam folia na zimę, ale niestety nie dość że mu nie zaszkodziło to zaczął odbijać ;:oj Ktoś napisał, że rozpalił ognisko na tym miejscu i ja dzisiaj tak zrobiłam ;:333 Spaliłam sporo śmieci na pieńkach i jutro powtórzę proces. Może wytępię niechcianego gościa Obrazek

Agatko no proszę mamy podobne smaki, a ja muszę wrócić do pieczenia chleba tylko muszę wziąć zakwasu od córki ;:215

Aguś codziennie coś przybywa ;:219

Ewciu rzeczywiście pora delikatnie rzecz ujmując wczesna ;:306 ale może innym razem :D Moja morela padła latem a malutkie dwie nie mają kwiatków, za to brzoskwinia lada moment się zaróżowi Obrazek
Dzięki za wiersz ;:168

Zeniu jak będzie taka pogoda to pewnie odkręcą wodę na działkach ;:215 żonkili mam bardzo dużo różnistych, niestety te odmianowe niektóre zginęły, ale są wszędzie :D Miodunki poszukaj, bo pewnie wyjdzie ona najpierw ma kwiatki a potem liście :D Masz rację szybko robi się sucho Obrazek

Jadziu wczoraj w prognozie miałam deszcz a dzisiaj coś zniknął i też widzę w czwartek przez godzinę czyli będzie sucho Obrazek

Pierwszy raz kwitnie runianka :D

Obrazek

Obrazek

zaczynają kwitnąć wszystkie żonkile!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rozsady w tunelu i w szklarence na tarasie mają się dobrze ;:215

Miłego wieczoru!
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu na widok łanów narcyzów mogę tylko westchnąć achhhhhhhh ;:167 U mnie ani tulipany ani narcyzy nie chcą zbytnio rosnąć ;:174 co innego róże czy inne rośliny
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”