Jest już wiosna!
- Bufo-bufo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jest już wiosna!
Lubię u Ciebie Marysiu zdjęcia niebieskośkości, a czasem złotości . Kury wyglądają jak by rozmawiały
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No i mamy poniedziałek, słonko jak przez mgłę wygląda, ale ciepło jest, ja odpijam kawkę i zaraz za wynoszenie siewek się biorę, tylko muszę miejsce dobre w namiocie im zrobić i przygotować na w razie czego. Marysiu i deszczyk będzie za chwilę chyba u nas już jutro, więc korzystajmy Dobrego tygodnia Marysiu
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam w nowym tygodniu!
Coś się w prognozach już zmienia, ciepło jest ale słońca nie ma
Tereniu jak zabiegi to i z pracami spokojnie, bo co naprawisz to ... zresztą wiesz! Widzę w niedalekiej prognozie deszcz co mnie cieszy, bo wszelkie przesadzania potrzebują podlania a głupio już na początku kwietnia z wężem latać
No to życzę skutecznych zabiegów i zdrowia
Jagódko nie będę Ci dawać głupich rad typu wydziel w zielonych pokojach zieloną kuchnię i kup parę kurek Chociaż skoro tak mnie naśladujesz no dobra! żartowałam
Zimna ja też nie lubię ale latem, wiosną toleruję A nie spędzałaś ostatnio za dużo czasu leżąc na dowolnie wybranym boku
Życzę ciepła i bujnych sadzonek
Ewuniu kurki tylko siebie mają i wiesz jak to jest Te pospolite zachowują się inaczej bab gromada chodzi własnymi ścieżkami, a kogut za nimi tu kurku trzyma się blisko chopa. Miodunka była jeszcze jedna, ale widzę a polubiłam je jak jeszcze nie miałam ogródka i chodziliśmy na pierwsze wiosenne spacery do lasu
Dobrego tygodnia Ewuniu
Olu nie jestem wielbicielką niebieskości w życiu bezpośrednim, ale w naturze jak najbardziej i w ogrodzie nie mam niebieskiej ławeczki, ale niebieskich kwiatków sporo a kury rozmawiają jak najbardziej, jak zbliża się zagrożenie (kot, pies) to głośne gdakanie w każdym ogrodzie się rozlega
Iwonko u mnie nawet zamglonego słonka nie ma, dominują chmurki Deszcz by się przydał ...no nie lanie jak z cebra ale taki typowo wiosenny obmywający, pobudzający do życia jak najbardziej Ja też część rozsad wyniosę bo niektóre robią się duże i trzeba je będzie znowu przesadzić albo zasilić Dziękuję
Dobrego dnia i tygodnia odwiedzającym
Coś się w prognozach już zmienia, ciepło jest ale słońca nie ma
Tereniu jak zabiegi to i z pracami spokojnie, bo co naprawisz to ... zresztą wiesz! Widzę w niedalekiej prognozie deszcz co mnie cieszy, bo wszelkie przesadzania potrzebują podlania a głupio już na początku kwietnia z wężem latać
No to życzę skutecznych zabiegów i zdrowia
Jagódko nie będę Ci dawać głupich rad typu wydziel w zielonych pokojach zieloną kuchnię i kup parę kurek Chociaż skoro tak mnie naśladujesz no dobra! żartowałam
Zimna ja też nie lubię ale latem, wiosną toleruję A nie spędzałaś ostatnio za dużo czasu leżąc na dowolnie wybranym boku
Życzę ciepła i bujnych sadzonek
Ewuniu kurki tylko siebie mają i wiesz jak to jest Te pospolite zachowują się inaczej bab gromada chodzi własnymi ścieżkami, a kogut za nimi tu kurku trzyma się blisko chopa. Miodunka była jeszcze jedna, ale widzę a polubiłam je jak jeszcze nie miałam ogródka i chodziliśmy na pierwsze wiosenne spacery do lasu
Dobrego tygodnia Ewuniu
Olu nie jestem wielbicielką niebieskości w życiu bezpośrednim, ale w naturze jak najbardziej i w ogrodzie nie mam niebieskiej ławeczki, ale niebieskich kwiatków sporo a kury rozmawiają jak najbardziej, jak zbliża się zagrożenie (kot, pies) to głośne gdakanie w każdym ogrodzie się rozlega
Iwonko u mnie nawet zamglonego słonka nie ma, dominują chmurki Deszcz by się przydał ...no nie lanie jak z cebra ale taki typowo wiosenny obmywający, pobudzający do życia jak najbardziej Ja też część rozsad wyniosę bo niektóre robią się duże i trzeba je będzie znowu przesadzić albo zasilić Dziękuję
Dobrego dnia i tygodnia odwiedzającym
- carterka
- 500p
- Od: 29 sie 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Marysiu....to w Karniowicach jest wet? A ja jeżdżę koło lewiatana z moimi sierściuchami....No uszy właśnie tak jakoś piekły . Murku raczej nie zobaczysz z głównej drogi, bo mieszkamy na osiedlu i trzeba wjechać, żeby zobaczyć
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Mam dziś słonko od rana,tylko szkoda, ze w pracy jestem . A z wężem chyba już dziś przyjdzie mi biegać bo deszczówka wykorzystana, nawet za mało miałam i podlewanie świeżo posadzonych musiałam przerwać pompa elektryczna jeszcze w piwnicy schowana.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- Maska
- Kontakt:
Agatko a koło Lewiatana nie są Karniowice? tam jeździmy drugiego mamy w Wielkiej Wsi takiego bardziej wiejskiego a widzisz! ale patrzeć i myśleć mogłam, bo raczej tamtędy rzadko jeździmy. W Lewiatanie kupiłam pyszny chleb drogi jak fix ale dobry i podobno naturalny w pełni
Julciu i u mnie słonko w końcu wyszło, ale jedziemy do K. po zaopatrzenie m.in do ogrodu. Zarządziłam żeby jechać już, a potem do ogrodu. Podobno coś podleje, w beczkach mam wodę tylko trzeba dźwigać, wozić i .... a wąż tylko pyk i leci
Julciu i u mnie słonko w końcu wyszło, ale jedziemy do K. po zaopatrzenie m.in do ogrodu. Zarządziłam żeby jechać już, a potem do ogrodu. Podobno coś podleje, w beczkach mam wodę tylko trzeba dźwigać, wozić i .... a wąż tylko pyk i leci
- carterka
- 500p
- Od: 29 sie 2008, o 13:01
- Kontakt:
Marysiu od lewiatana jeszcze troszkę do nas. No też ten chlebek lubię, jak nie upiekę swojego to właśnie ten kupuję . Ale nie ma to jak swój ;)
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale już dużo u Ciebie kwiatów, Marysiu
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Maryś ta kurza parka przywodzi mi na myśl bale nocne i zabawy... dlaczego? to upierzenie takie wieczorowe może i skojarzyło mi się z zabawami nocnymi
Odwoziliśmy syna do Krakowa w drugi dzień świąt ale pora była nie na składanie wizyt taka bardziej aby przewrócić się na drugi bok w łóżku 5.3o... byłby poranny śmigus jakbym go lubiła ale nie cierpię. Ja już latam z konewkami mimo, że to początek kwietnia na upał nie ma rady dzisiaj u nas 25 stopni zgroza . Moja morela cała w kwiatach różowych
Barbara Leszczyńska
"Będziemy znów łapać motyle marzeń,
jeść lody waniliowe i nosić lekkie ubrania.
Odmłodniejemy uśmiechem i radością życia.
Witaj wiosno ! Za wszystko pięknie ci się kłaniam."
Odwoziliśmy syna do Krakowa w drugi dzień świąt ale pora była nie na składanie wizyt taka bardziej aby przewrócić się na drugi bok w łóżku 5.3o... byłby poranny śmigus jakbym go lubiła ale nie cierpię. Ja już latam z konewkami mimo, że to początek kwietnia na upał nie ma rady dzisiaj u nas 25 stopni zgroza . Moja morela cała w kwiatach różowych
Barbara Leszczyńska
"Będziemy znów łapać motyle marzeń,
jeść lody waniliowe i nosić lekkie ubrania.
Odmłodniejemy uśmiechem i radością życia.
Witaj wiosno ! Za wszystko pięknie ci się kłaniam."
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Marysiu...bardzo ładne miodunki, zwłaszcza ta kwitnąca na czerwono. . Miałam taką, tylko u mnie jeszcze nie kwitła a teraz jej nie widzę. Żonkilowy zawrót głowy, u mnie ich skąpo i do tego jeszcze nie kwitną. U mnie dziś + 20. piękna słoneczna pogoda, niby fajnie ale szybko wysuszy ziemię. Trzeba będzie podlewać, tylko czym ja podleję. Na działkach wody do podlewania jeszcze brak.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Czytam tu o deszczu i z ciekawości spojrzałam na norweska pogodę .U nas dopiero z czwartku na piątek i połowa soboty z deszczem.Jednak deszcz jest potrzebny byle nie lało, bo mi ziemię wypłucze z doniczek do których juz dzisiaj posadziłam dalie
- Maska
- Kontakt:
Kolejny dzień spędzony w ogrodzie, przyjemnie zmęczona. Pamiętacie może jak wycięliśmy leszczynę i zostały pnie? posmarowałam mocznikiem i zakryłam folia na zimę, ale niestety nie dość że mu nie zaszkodziło to zaczął odbijać Ktoś napisał, że rozpalił ognisko na tym miejscu i ja dzisiaj tak zrobiłam Spaliłam sporo śmieci na pieńkach i jutro powtórzę proces. Może wytępię niechcianego gościa
Agatko no proszę mamy podobne smaki, a ja muszę wrócić do pieczenia chleba tylko muszę wziąć zakwasu od córki
Aguś codziennie coś przybywa
Ewciu rzeczywiście pora delikatnie rzecz ujmując wczesna ale może innym razem Moja morela padła latem a malutkie dwie nie mają kwiatków, za to brzoskwinia lada moment się zaróżowi
Dzięki za wiersz
Zeniu jak będzie taka pogoda to pewnie odkręcą wodę na działkach żonkili mam bardzo dużo różnistych, niestety te odmianowe niektóre zginęły, ale są wszędzie Miodunki poszukaj, bo pewnie wyjdzie ona najpierw ma kwiatki a potem liście Masz rację szybko robi się sucho
Jadziu wczoraj w prognozie miałam deszcz a dzisiaj coś zniknął i też widzę w czwartek przez godzinę czyli będzie sucho
Pierwszy raz kwitnie runianka
zaczynają kwitnąć wszystkie żonkile!
Rozsady w tunelu i w szklarence na tarasie mają się dobrze
Miłego wieczoru!
Agatko no proszę mamy podobne smaki, a ja muszę wrócić do pieczenia chleba tylko muszę wziąć zakwasu od córki
Aguś codziennie coś przybywa
Ewciu rzeczywiście pora delikatnie rzecz ujmując wczesna ale może innym razem Moja morela padła latem a malutkie dwie nie mają kwiatków, za to brzoskwinia lada moment się zaróżowi
Dzięki za wiersz
Zeniu jak będzie taka pogoda to pewnie odkręcą wodę na działkach żonkili mam bardzo dużo różnistych, niestety te odmianowe niektóre zginęły, ale są wszędzie Miodunki poszukaj, bo pewnie wyjdzie ona najpierw ma kwiatki a potem liście Masz rację szybko robi się sucho
Jadziu wczoraj w prognozie miałam deszcz a dzisiaj coś zniknął i też widzę w czwartek przez godzinę czyli będzie sucho
Pierwszy raz kwitnie runianka
zaczynają kwitnąć wszystkie żonkile!
Rozsady w tunelu i w szklarence na tarasie mają się dobrze
Miłego wieczoru!
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Marysiu na widok łanów narcyzów mogę tylko westchnąć achhhhhhhh U mnie ani tulipany ani narcyzy nie chcą zbytnio rosnąć co innego róże czy inne rośliny