Na Polnej... comeback...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na Polnej... comeback...

Post »

Gabi jak u Ciebie pięknie wiosennie, wszystko coraz szybciej rozkwita. Ciemierniki śliczne, bez względu czy pełne, czy pojedyncze, chyba muszę sobie zakupić jakąś jedną sadzonkę.
Zawilce greckie są przeurocze, takie malutkie, a tyle radości dają. Też je kiedyś miałam, ładnie zakwitły, ale nie wiem gdzie się podziały po dwóch sezonach (ktoś podjadł?). A żółte miłki jak malutkie słoneczka ;:3
Widać jaka różnica w temperaturze i ogólnie w wiośnie, bo u nas zawilce gajowe dopiero pokazują główki kwiatowe.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj . Matko jakie piękne te rośliny ;:oj . Nawet nie mam bladego pojęcia co to tam jest :oops: Ptaszek w kąpieli fajniutki ;:333 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gabi widać ,ze Hermanowi podoba się w twojej sadzawce i nie ma zamiaru z niej rezygnować.U mnie kapią sie kosy w wannie postawionej na uboczu a latem kapały się nawet w piasku .Fajnie je obserwować
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Gabi piękne zawilce :D
Widzę, że tulipany botaniczne już u Ciebie kwitną, muszę dziś zobaczyć co tam u moich słychać :wink:
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Zawilce wiosenne mnie nie lubią :(
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

alana pisze:Gabi jak u Ciebie pięknie wiosennie, wszystko coraz szybciej rozkwita. Ciemierniki śliczne, bez względu czy pełne, czy pojedyncze, chyba muszę sobie zakupić jakąś jedną sadzonkę.
Zawilce greckie są przeurocze, takie malutkie, a tyle radości dają. Też je kiedyś miałam, ładnie zakwitły, ale nie wiem gdzie się podziały po dwóch sezonach (ktoś podjadł?). A żółte miłki jak malutkie słoneczka ;:3
Widać jaka różnica w temperaturze i ogólnie w wiośnie, bo u nas zawilce gajowe dopiero pokazują główki kwiatowe.
Alutka, rozkwita wszystko, a teraz na dodatek deszcz padał, więc wszystko pewnie będzie rosło jak na drożdżach...
Dla Ciebie jeszcze raz Zawilce...

Obrazek
ewelkacha88 pisze:Witaj . Matko jakie piękne te rośliny ;:oj . Nawet nie mam bladego pojęcia co to tam jest :oops: Ptaszek w kąpieli fajniutki ;:333 . Pozdrawiam :wit .
Ewelinko, a czego nie wiesz ?... tego co dedykuję dla Ciebie pewnie nie będziesz wiedziała, bo to dość rzadko spotykana na forum roślina... chyba że się mylę...

Obrazek
JAKUCH pisze:Gabi widać ,ze Hermanowi podoba się w twojej sadzawce i nie ma zamiaru z niej rezygnować.U mnie kapią sie kosy w wannie postawionej na uboczu a latem kapały się nawet w piasku .Fajnie je obserwować
Tak Jadziu... co roku przylatuje i się kapie, przy czym czasem ładnie pozuje... oprócz niego przylatują też garłacze, szpaki, wróble, pleszki, i pliszki żółte... ale te są bardziej płochliwe.. zresztą i cała masa owadów i ciort wie co jeszcze... ;:306

Obrazek
jol_ka pisze:Gabi piękne zawilce :D
Widzę, że tulipany botaniczne już u Ciebie kwitną, muszę dziś zobaczyć co tam u moich słychać :wink:
Jolu, no kwitną, choć jeszcze nie wszystkie... jedne mi gdzieś zniknęły ale to do nadrobienia jesienią...botaniczne są bardziej wytrzymałe i nie trzeba ich wykopywać tak jak te zwykłe...

Obrazek

Obrazek
Margo2 pisze:Zawilce wiosenne mnie nie lubią :(
Gosiu, a czemu ?... to takie wdzięczne kwiatuszki.. choć powiem szczerze że na początku mnie też nie lubiły, ale teraz mam je wszędzie...a na dodatek zbieram nasiona i rozrzucam je gdzie popadnie.

Obrazek

i takie tam widoczki- rozmaitości...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Gabi, jak zwykle świetne zdjęcia, takie słoneczne i radosne.
Niebieskie zawilce masz cudowne. Gdybyś zobaczyła moją 'kępę' , chyba czteroletnią, to byś się uśmiała.
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Gabi, dziękuję za piękną fotkę, aż miałam ochotę wysunąć rękę aby ich dotknąć ;:306 A jak fantastycznie wyglądają te zawilce z pierwiosnkiem, trzeba będzie zapamiętać ten duet. Moje anemony greckie chyba padły przez barwinek, którego właśnie wyzbywam się spod innych roślin (ależ on inwazyjny!).
Zawsze jak oglądam Twoje zdjęcia, to nie mogę się nadziwić, tak wszystko pięknie kwitnie i masz taki porządek, no czapki z głów ;:215 (ha ha, u mnie wieczny chaos).
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabi fotki jak zwykle cudne zawilców greckich, Sangwinarii i nie tylko. U mnie z kupionych w ubiegłym roku dwóch paczek zawilców zakwitł tylko 1 Nie wiem co im tam nie pasuje może za mało nawozu, bo Doktorek im podkrada. Czytałam ,ze one żarłoczne i widać ,ze dobrze je karmisz ze tak bujnie zakwitly
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Wiolu, u mnie już widać sporo siewek z dwoma listeczkami, więc w przyszłym roku kępy będą jeszcze większe... jeśli oczywiści nie przegrzebię rabat ... ;:306

Alutka, mnie bardzo podoba się duet z pomarańczowymi tulipanami...
A na taki porządek pracowałam cztery dni... ;:304

Jadziu, na początku też miałam problemy z utrzymaniem zawilców.. kupowałam chyba ze trzy razy, aż w końcu się zadomowiły...
A czy żarłoczne to nie wiem, ale zasilam je tak jak wszystkie rośliny... wiosną rozsypuję nawóz i to wszystko...

Dzisiaj tak ogólnie...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i kilka bukiecików...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nie może się też obejść bez nowalijek... już mi ślinka cieknie... ;:oj

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Piękne masz ogólne widoczki. Wiosna jak się patrzy ;:138 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gabi,tak ogólnie... to cudowna ta twoja działeczka i wszystko ogólne... cudowne.
Bajkowe bukiety i wzorcowo w szklarni ;:138
Jestem zauroczona,nie mogło być inaczej u Ciebie ;:138
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabi masz cuuuuudny ogródek ;:180 ;:180 nawet wiosną, a co dopiero latem. Każdy zakątek ma swój charakter .Kiedyś nawet mi się rozsiewały moje Blanda a teraz mam ich coraz mniej
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”