Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

:wit
Sprawdziłam Marysiu stan swojego ogrodu i wniosek jest jeden: wiosna do Ciebie przyszła wcześniej niż do mnie. Moje Narcyzy jeszcze mają maleńkie pąki, pierwiosnki po dwa listki, drzewa owocowe jeszcze w powijakach. Jedynie miodunka zakwitła w tym samym czasie co u Ciebie.
Na poletko żółto- słoneczne nie tylko ja czekałam ale widok jest fantastyczny. Oczywiście pozazdrościłam Ci tego i mam jedno miejsce, gdzie przesadzam wszystkie "znalezione" cebule. Ponieważ są to także stare odmiany/nie odmiany to powinny szybko zapełnić przestrzeń.
Kuraki piękne ;:138 A będą kurczaczki?

Pozdrawiam gorąco i życzę dużo sił ;:196

PS
Teoretycznie czwartek, piątek ma padać. U mnie też lekko wilgotne podłoże :roll:
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu piękne zdjęcia ;:215 cudowny wschód i zachód słońca ;:333
Przepiękne żonkile ;:63 ;:63
Co jest na czwartym zdjęci od dołu ?? podpisałaś zawilce ale to chyba nie zawilce , chyba ze się mylę :oops:
Miłego tygodnia i dużo sił życzę ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
spagusia
200p
200p
Od: 4 maja 2010, o 21:40

Post »

Maryś ja narcyzy z otwartym sercem i ramionami, choćby miał je M wkopywać! To moje ukochane cebulowe ;:oj a na działce mam tylko miniaturki, bo mnie wszyscy obdarzają tulipanami. Do zawilców nie mam ręki- już 2 raz sadziłam i z 2 paczek żaden się nie pokazał :?
Agnieszka/Adzia
Duc in altum!
Adziowa Chwaszczoria
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu wybacz ostatnio rzadko zaglądam do Ciebie ale czas strasznie się skurczył odkąd dzień jest dłuższy. Potem wpadam na FO coś napiszę gdzieś zajrzę i spać mi się chcę, bo raniutko trzeba wstać :D Także czasem coś czytam ale nie piszę, bo nie jestem na bieżąco :oops: W weekend u Ciebie było jak piszesz, a dzisiaj już jest inaczej. Ja widzę codziennie zmianę :D Szykuje się jakieś spotkanie małopolskie u mnie w sezonie to może wpadniesz, a wtedy żonkili dosadzisz. Parę dni temu wykopałam całe wiadro bo wybuliły mi włókninę w malinach ;:306
Coś na razie nie zanosi się na kurczaczki, ale jaj mam zatrzęsienie ;:306 cała rodzina ma nakaz jedzenia jaja :lol:
Przesyłam serdeczności dla Ciebie i rodzinki ;:196

p.s. deszcz przyda się byle nie zdominował pogody ;:306

Tereniu już poprawiłam, bo nie trafiłam z podpisem oczywiście zawilce są niżej :lol: a na zdjęciu jest tojeść Alexander :D
Dziękuję za miłe słowa i Tobie życzę zdrowia i sił do ogrodów ;:196 ;:196

Adziu to w lecie wyślę Ci kilogram cebul ;:306 , a zawilce na zdjęciu są inne nie takie jak z kupowanej paczki. Ja miałam od Lidzi i dwa sezony były, a w tym ;:185 coś je pokonało :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,następny piękny dzień minął,ja bawię sie teraz w wysyłki,więc prawie nic nie robię w ogrodzie ,może w weekend,bo wtedy nie wysyłam ,piękne są te zawilce ,to chyba greckie zawilce,ja sobie je kupiłam i nic nie ma,cieszynianki też nie mam ;:185 braki u mnie ogromne,pozdrawiam i pięknych ogrodowych snów życzę i jutro z nowymi siłami do pracy w ogrodzie pójdziemy ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Miałam spytać o to samo co Terenia, ładnie młode pędy tej tojeści wyglądają ;:215, a zdjęcia słoneczka i rannego i wieczornego śliczne, właśnie mnie ból obudził więc wzięłam tabl i chodzę po cudzych ogrodach, wyjrzałam przez okno, pada Marysiu u nas ;:108
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Marysiu ;:196

Dobrze ujęłaś , że czas się skurczył . Niby dłużej jasno , a czasu brakuje . Deszczu też , dobrze by popadał , ale nie zdominował pogody .
Wiosna u mnie też już coraz bardziej widoczna , ale kwitną dopiero małe kwiatki cebulowe np. Puszkinie , tulipany botaniczne . Żonkili jeszcze nie widać .

Marysiu zaglądam do Ciebie codziennie , lubię odwiedzać Ciebie i Twój kolorowy świat . :D

U mnie dzisiejsza noc wyjątkowo ciepła , teraz jest 15C. Sadzonki pomidorów zabrałam wieczorem do domu , bo aż takiej ciepłej nocy się nie spodziewałam . ;:173

Pozdrawiam Cię serdecznie i już teraz życzę dobrego dnia . ;:196
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w nowym dniu ! słońce zamglone, koguty pieją na wyścigi!

Wiosna w pełni czosnek niedźwiedzi na talerzu, rzodkiewkę już wczoraj pierwszą zjadłam ...pycha! ale jeszcze dam im trochę czasu żeby nabrały ciała :D

Martusiu zawilce mam pierwszy sezon ale za rok powinny się rozrosnąć to jak Twoje się nie znajdą podzielimy, cieszynianki kawalątek mogę uszczknąć ;:215 Ja walczę z podagrycznikiem, ale on mi się śmieje w nos z każdego kątka, a najwięcej przy ogrodzeniu ;:oj Jak masz tyle zajęć to w weekend nie będziesz wiedziała w co ręce wsadzić. Więc życzę rozciągliwego weekendu i buziaki posyłam ;:196

Iwonko kochana utulam ;:4 Zapisz tojeść ;:333 bo ładnie się rozrasta. Dzisiaj słoneczko mleczne ale ciepło mocno, a ja codziennie w tunelu okrywam moje sieweczki. Rano wiało to pewnie halny więc jest szansa na deszcz. Wszystko ładnie kiełkuje więc będzie czym wypełnić grządki, a poza tym mam plan na nową grządkę ;:215

Beatko ;:196 no tak bo najpierw odwiedzałam Małgosiny wątek regularnie, potem czytałam a nie pisałam a teraz jak wchodzę to pobieżnie oczami a o pisaniu mowy nie ma, bo myśli uciekają do spania ;:131 Nie mam Puszkinii i muszę kupić na jesieni, bo wiosenne cebulowe mają szczególny urok :D Moje pomidory w szklarence domowej stoją od kilku dni na tarasie, jedynie na wieczór zaciągam folię, reszta siewek w tunelu dobrze sobie radzi i wręcz coraz więcej wynoszę z domu. Pomidory tej wiosny to raczej porażka, a najlepiej mają się te siane w marcu, które niby miały iść na grządkę ale dosiałam i te co do tunelu ;:131
Wiosna coraz ładniejsza i cieplejsza więc sezon już pędzi.
Bardzo Ci dziękuję za odwiedziny i pozdrowienie odwzajemniam i całuję ;:196
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej Marysiu :wit
Ja dopiero będę siała nowalijki.
Chyba znów zarzucę fochem bo rosoły uciekają i żal mi własnej pracy... :?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Hej Aguś ;:168 łap jajcarki i obcinaj pióra, nie ma innego wyjścia, bo to czołgi są i stratują Ci wszystko ;:14
Nowalijki siałam w lutym w tunelu :D
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Najgorsze że one z obciętymi piórami też zwiewają.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Marysiu! Ja jakoś nie mogę wyrobić się ze wszystkim. Co porobię, to zaraz muszę się przespać, a tu deszcze zapowiadają... ;:222
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aguś też mam takie aparatki ;:oj podkopy też robią :;230

Renatko jak chce Ci się spać to się prześpij, najważniejsze zdrowie bo przecież trzeba go mieć żeby się cieszyć ogrodem ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”