Proszę bardzo
Pędzenie rabarbaru
Pędzenie rabarbaru możemy rozpocząć z chwilą gdy karpy stanowiące organ spichrzowy przejdą w okres spoczynku trwający 3-4 tygodni, a wiec będzie to listopad, grudzień, najlepsze do pędzenia będą karpy 3 letnie, ja wykopuję w listopadzie z bryłą ziemi, i pozostawiam na zewnątrz na kilka dni w celu przemrożenia np. na ok tydzień, plus minus (sprzyja to lepszemu i szybszemu wybijaniu ogonków liściowych), następnie przenoszę do piwnicy gdzie temperatura jest ok 12-15 stopni, to będzie optymalna temperatura, są one w ciemności, tak więc poza pędzeniem od razu zachodzi proces bielenia ogonków liściowych. Ale można też ustawić w pomieszczeniu gdzie jest bezpośredni dostęp światła, na ganku itd. pamiętając o temp nie przekraczającej 15 stopni. Jeśli temperatura w pomieszczeniu jest zbyt wysoka ogonki liściowe się tak pięknie nie wybarwiają, chodź rabarbar jest oczywiście jadalny. Życzę powodzenia w pędzeniu rabarabaru, ja po 2-letniej przewie w tym roku też na nowo będę go pędzić
![yes ;:108](./images/smiles/yes.gif)