Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

Marysiu..dopiero widząc twoją kwitnącą kokorycz przypomniałam sobie o swojej żółtej. ;:oj . Nie widzę, albo żle patrzyłam podczas obchodu działeczki. ;:201. Lilie pięknie ci wystartowały, moje daleko w tyle a kilka mam zamiar jeszcze dosadzić. ;:oj . W zeszłym roku dość póżno także dosadzałam i nawet byłam z nich bardzo zadowolona. Kiedy lilie kończyły już kwitnienie te nowe zaczynały i dalej cieszyłam się liliami. :heja . Pozdrawiam , życzę ;:3 i sił do dalszych prac . ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu pewnie znowu padnięta dziś jesteś, nie szalej ;:196 , ja dziś w rozjazdach, najpierw ze sobą po doktorach, a po południu z autem byłam, dopiero wróciłam, ale działeczkę choć na chwilkę zaliczyłam, jutro znowu lekarz, a potem do szpitala zapisać się na kolejny rezonans ;:202
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu to ja się piszę na żywokost ten z zielonymi listkami to chyba lekarski .Jestem ciekawa czy mój Allgold przeżył, bo jakoś go nie widzę ;:185 Widzę ,że masz jakąś inną kokorycz z takimi kłosowymi kwiatami
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu :wit
W końcu się zmobilizowałam i piszę.
Przez jakiś czas tylko podczytywałam.
Cudownie wyglądają siewki Redlove ;:32
Piękne obrazki a pierwiosnki - cudeńka.
Zachwyciła mnie czerwoniutka miodówka ;:167
Poletko żonkili jak zwykle zachwyca ;:108
A parka pierzastych ;:166
U mnie też już deszcz by się przydał ;:108
Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Asiu a ja bardzo chciałam mieć kostkowate i kupiłam po sezonie została jedna i ta już też przepadła :shock: Te też są chimeryczne ale są :?

Dorotko niewykluczone, są takie miejsca i ja to obserwuję w swoim ogrodzie :D Usunęłam teraz trochę krzewów, gałęzi i chyba jest lepiej, niektóre rośliny odżyły ;:224 Na pewno coś rozkwitło ;:196

Zeniu żółta ma listeczki, ale u mnie jeszcze nie kwitnie tak samo biała, kwitną później za to kwitną do mrozów :D
Lilie wystartowały ale to co na zdjęciach to korony cesarskie :D U mnie lilie tez kwitną etapami, a w tym roku mam nowe i jestem ich bardzo ciekawa ;:333 Dziękuję za dobre życzenia ;:168 Miłego wieczoru ;:196

Iwonko oj tak jestem zmęczona ale bardziej zmęczyłyby mnie te wizyty lekarskie, potem ściągnęli mnie z ogrodu sąsiedzi i panowie co nieco przechylili, a sąsiadka chciała mnie nakarmić a ja tylko piłam i piłam ;:304 Po kilkugodzinnym paleniu ogniska i plewieniu na nic innego nie miałam chęci ;:306 Teraz słyszę melodię deszczu i mam nadzieję na solidne podlanie ;:333

Jadziu to chyba nie jest lekarski tylko też odmianowy ...nie wiem czy nie kaukaski? Jak kwitnie na niebiesko jest śliczny i chętnie się podzielę ;:333 Złoć przekwita to pewnie niedługo wyślę więc szukaj jak jeszcze coś chcesz. Mam jeszcze Axmister Gold :D

Ewuniu jak miło że się odezwałaś ;:168 Redlove rośnie ładnie i jest sporo czerwonych siewek to będzie co rozdawać, miodunka czerwona też się szybko rozrasta bo chciała mi zarosnąć grządkę i wykopałam ją ale po wiośnie na pewno jej przybędzie ;:333 Deszcz mi pada co mnie bardzo cieszy bo dzisiaj dużo sadziłam i podlewa. Ściskam serdecznie i pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu też ma śliczne liście ten Axmister gold .jeśli są siewki to może być
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jadziu ale będzie maluśka :D bo go rozsadzałam. Jednak szybko się rozrośnie ;:215
justysia138
50p
50p
Od: 19 wrz 2015, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marysiu. Czytam że pracujesz pełna parą w ogrodzie i widać efekty.
Mam pytanie czy Ty ściągasz folie z tunelu na zimę?
Może pomożesz mi rozpoznać co to rośnie kwiaty czy chwasty?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy.
Pozdrawiam Justyna
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu dziękuję ;:138
Masz rację.......może mój mąż też się kiedyś usamodzielni-oby nie za bardzo. ;:306
A jak pomidorki?
Mi wszystkie od Ciebie pięknie wykiełkowały...nawet Polcie. Malinówka ta pyszna jest gruba jak małe drzewko.
Amerykanki też pięknie rosną, będzie ciekawy sezon. ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,świetnie wygląda ten różeniec górski,przydał by się na moją kaskadę :uszy ,pogoda była u mnie super ,ale ja oczywiście musiałam wyjechać ;:223 ,robota się piętrzy ,chyba nigdy nie doprowadzę mojego ogrodu do porządku ,dzisiaj przyjechały następne rośliny ,i miedzy innymi Kalmie ,uwielbiam te krzewy zupełnie bezproblemowe i cudownie kwitnące,mam swoje stare 2 szt i nawet mogę dać ci sadzoneczkę ,a na następny rok zamówię sobie jeszcze inne ,pozdrawiam i pięknych snów o wymarzonym ogrodzie ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Wiesz Marysiu i ja dziś stwierdziłam, skoro nie pracuję, to powinnam mieć dużo czasu wolnego dla siebie, dla ogrodu, a ja ciągle gdzieś gnam, no i za chwilę wyruszam ;:219 ale Tobie miłego dnia, nie przemęczaj się ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam z podlanego ogrodu, aż miło patrzeć !

Justysiu nie zdejmuję folii z tunelu, bo jak mi panowie wykonali tunel łącznie z perfekcyjnie naciągniętą folią tak stoi do dzisiaj i dopiero za rok zmienię folię :D
Z roślinami kiepsko może inni pomogą :?: na moje kiepskie oko na II zdj. może być rudbekia, a na przedostatnim floks. Nie usuwaj, bo na to zawsze jest czas :D

Elu M usamodzielnił się na tyle ile trzeba ;:306 Nie wiem jak to zrobiłaś ale ani malinówka ani Polcie nie wykiełkowały ;:145 cóż to Twoja pomidorowa łapka! Pierwszy rzut siewu pomidorów to była klęska i jeszcze nigdy nie miałam takiej masakry. Posiałam drugi raz kupując ziemią zwykła tam gdzie zawsze (Polan) i dopiero wszystko ładnie wzeszło, ale jest dopiero do pikowania. Gdzieś nawet pisałam u Ciebie, a potem już przestałam się w ogóle odzywać bo nie było się czym chwalić ;:oj Cieszę się że wypróbujesz nowości i liczę że będzie warto zbierać z nich nasiona :;230

Martusiu różeniec będziesz miała, a na kalmię już się cieszę :tan Zapisujesz gdzieś te nasze chciejstwa swoje lub moje? ;:202 ogród świetnie podlany więc chociaż nie ma słońca spróbuje coś podziałać chyba że M wyciągnie mnie do Krakowa :?
Pisałaś że sobota niedziela Twoja więc ciesz się ogrodem i zatrać się w nim na weekend ;:196

Iwonko nie wystarczy nie pracować trzeba mieć spokojną głowę i jako takie zdrowie, więc jeszcze trochę i dojdziesz do tego czego z serca Ci życzę ;:196 Dzięki i postaram się pamiętać ;:306

Dobrego piątku!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dla Iwonki o siewach, o których pisałam u Ciebie !
Agatko wybacz cytowanie u mnie ale chciałam żeby nie zginęło, bo już zapomniałam gdzie pisałaś i przekopałam swój i Twój wątek ;:168 Posiałam w kilku pojemnikach w marcu czyli trochę późno, ale większość wykiełkowała i koniecznie muszę wypróbować metodę za rok!

carterka pisze:Marysiu nie dokładnie, ale opisałam tą metodę u mnie http://blogroom61.blogspot.com/2016/03/ ... iewie.html
Ale powiem Ci, że nie pisałam szczegółowej instrukcji, bo nauczyłam się tej metody z innej strony i przekierowuję na nią :)

http://www.agardenforthehouse.com/2010/ ... owing-101/
tu jest krok po kroczku, co prawda po angielsku, ale nawet jak ktoś nie zna, to tyle zdjęć, że łatwo się połapać :)

http://www.agardenforthehouse.com/2012/ ... -and-when/
a tu jest lista kwiatów i warzyw, które pan wysiewa i kiedy. Tylko on mieszka w strefie 5b, więc my możemy wszystko przesunąć spokojnie o miesiąc :)

W razie co to chętnie odpowiem, lub przetłumaczę co będę umieć ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”