Jest już wiosna!
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jest już wiosna!
Marysiu..dopiero widząc twoją kwitnącą kokorycz przypomniałam sobie o swojej żółtej. . Nie widzę, albo żle patrzyłam podczas obchodu działeczki. . Lilie pięknie ci wystartowały, moje daleko w tyle a kilka mam zamiar jeszcze dosadzić. . W zeszłym roku dość póżno także dosadzałam i nawet byłam z nich bardzo zadowolona. Kiedy lilie kończyły już kwitnienie te nowe zaczynały i dalej cieszyłam się liliami. . Pozdrawiam , życzę i sił do dalszych prac .
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu pewnie znowu padnięta dziś jesteś, nie szalej , ja dziś w rozjazdach, najpierw ze sobą po doktorach, a po południu z autem byłam, dopiero wróciłam, ale działeczkę choć na chwilkę zaliczyłam, jutro znowu lekarz, a potem do szpitala zapisać się na kolejny rezonans
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Marysiu to ja się piszę na żywokost ten z zielonymi listkami to chyba lekarski .Jestem ciekawa czy mój Allgold przeżył, bo jakoś go nie widzę Widzę ,że masz jakąś inną kokorycz z takimi kłosowymi kwiatami
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Marysiu
W końcu się zmobilizowałam i piszę.
Przez jakiś czas tylko podczytywałam.
Cudownie wyglądają siewki Redlove
Piękne obrazki a pierwiosnki - cudeńka.
Zachwyciła mnie czerwoniutka miodówka
Poletko żonkili jak zwykle zachwyca
A parka pierzastych
U mnie też już deszcz by się przydał
Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę
W końcu się zmobilizowałam i piszę.
Przez jakiś czas tylko podczytywałam.
Cudownie wyglądają siewki Redlove
Piękne obrazki a pierwiosnki - cudeńka.
Zachwyciła mnie czerwoniutka miodówka
Poletko żonkili jak zwykle zachwyca
A parka pierzastych
U mnie też już deszcz by się przydał
Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Asiu a ja bardzo chciałam mieć kostkowate i kupiłam po sezonie została jedna i ta już też przepadła Te też są chimeryczne ale są
Dorotko niewykluczone, są takie miejsca i ja to obserwuję w swoim ogrodzie Usunęłam teraz trochę krzewów, gałęzi i chyba jest lepiej, niektóre rośliny odżyły Na pewno coś rozkwitło
Zeniu żółta ma listeczki, ale u mnie jeszcze nie kwitnie tak samo biała, kwitną później za to kwitną do mrozów
Lilie wystartowały ale to co na zdjęciach to korony cesarskie U mnie lilie tez kwitną etapami, a w tym roku mam nowe i jestem ich bardzo ciekawa Dziękuję za dobre życzenia Miłego wieczoru
Iwonko oj tak jestem zmęczona ale bardziej zmęczyłyby mnie te wizyty lekarskie, potem ściągnęli mnie z ogrodu sąsiedzi i panowie co nieco przechylili, a sąsiadka chciała mnie nakarmić a ja tylko piłam i piłam Po kilkugodzinnym paleniu ogniska i plewieniu na nic innego nie miałam chęci Teraz słyszę melodię deszczu i mam nadzieję na solidne podlanie
Jadziu to chyba nie jest lekarski tylko też odmianowy ...nie wiem czy nie kaukaski? Jak kwitnie na niebiesko jest śliczny i chętnie się podzielę Złoć przekwita to pewnie niedługo wyślę więc szukaj jak jeszcze coś chcesz. Mam jeszcze Axmister Gold
Ewuniu jak miło że się odezwałaś Redlove rośnie ładnie i jest sporo czerwonych siewek to będzie co rozdawać, miodunka czerwona też się szybko rozrasta bo chciała mi zarosnąć grządkę i wykopałam ją ale po wiośnie na pewno jej przybędzie Deszcz mi pada co mnie bardzo cieszy bo dzisiaj dużo sadziłam i podlewa. Ściskam serdecznie i pozdrawiam
Dorotko niewykluczone, są takie miejsca i ja to obserwuję w swoim ogrodzie Usunęłam teraz trochę krzewów, gałęzi i chyba jest lepiej, niektóre rośliny odżyły Na pewno coś rozkwitło
Zeniu żółta ma listeczki, ale u mnie jeszcze nie kwitnie tak samo biała, kwitną później za to kwitną do mrozów
Lilie wystartowały ale to co na zdjęciach to korony cesarskie U mnie lilie tez kwitną etapami, a w tym roku mam nowe i jestem ich bardzo ciekawa Dziękuję za dobre życzenia Miłego wieczoru
Iwonko oj tak jestem zmęczona ale bardziej zmęczyłyby mnie te wizyty lekarskie, potem ściągnęli mnie z ogrodu sąsiedzi i panowie co nieco przechylili, a sąsiadka chciała mnie nakarmić a ja tylko piłam i piłam Po kilkugodzinnym paleniu ogniska i plewieniu na nic innego nie miałam chęci Teraz słyszę melodię deszczu i mam nadzieję na solidne podlanie
Jadziu to chyba nie jest lekarski tylko też odmianowy ...nie wiem czy nie kaukaski? Jak kwitnie na niebiesko jest śliczny i chętnie się podzielę Złoć przekwita to pewnie niedługo wyślę więc szukaj jak jeszcze coś chcesz. Mam jeszcze Axmister Gold
Ewuniu jak miło że się odezwałaś Redlove rośnie ładnie i jest sporo czerwonych siewek to będzie co rozdawać, miodunka czerwona też się szybko rozrasta bo chciała mi zarosnąć grządkę i wykopałam ją ale po wiośnie na pewno jej przybędzie Deszcz mi pada co mnie bardzo cieszy bo dzisiaj dużo sadziłam i podlewa. Ściskam serdecznie i pozdrawiam
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Marysiu też ma śliczne liście ten Axmister gold .jeśli są siewki to może być
- Maska
- Kontakt:
Jadziu ale będzie maluśka bo go rozsadzałam. Jednak szybko się rozrośnie
-
- 50p
- Od: 19 wrz 2015, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marysiu. Czytam że pracujesz pełna parą w ogrodzie i widać efekty.
Mam pytanie czy Ty ściągasz folie z tunelu na zimę?
Może pomożesz mi rozpoznać co to rośnie kwiaty czy chwasty?
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy.
Mam pytanie czy Ty ściągasz folie z tunelu na zimę?
Może pomożesz mi rozpoznać co to rośnie kwiaty czy chwasty?
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy.
Pozdrawiam Justyna
Marysiu dziękuję
Masz rację.......może mój mąż też się kiedyś usamodzielni-oby nie za bardzo.
A jak pomidorki?
Mi wszystkie od Ciebie pięknie wykiełkowały...nawet Polcie. Malinówka ta pyszna jest gruba jak małe drzewko.
Amerykanki też pięknie rosną, będzie ciekawy sezon.
Masz rację.......może mój mąż też się kiedyś usamodzielni-oby nie za bardzo.
A jak pomidorki?
Mi wszystkie od Ciebie pięknie wykiełkowały...nawet Polcie. Malinówka ta pyszna jest gruba jak małe drzewko.
Amerykanki też pięknie rosną, będzie ciekawy sezon.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,świetnie wygląda ten różeniec górski,przydał by się na moją kaskadę ,pogoda była u mnie super ,ale ja oczywiście musiałam wyjechać ,robota się piętrzy ,chyba nigdy nie doprowadzę mojego ogrodu do porządku ,dzisiaj przyjechały następne rośliny ,i miedzy innymi Kalmie ,uwielbiam te krzewy zupełnie bezproblemowe i cudownie kwitnące,mam swoje stare 2 szt i nawet mogę dać ci sadzoneczkę ,a na następny rok zamówię sobie jeszcze inne ,pozdrawiam i pięknych snów o wymarzonym ogrodzie
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Wiesz Marysiu i ja dziś stwierdziłam, skoro nie pracuję, to powinnam mieć dużo czasu wolnego dla siebie, dla ogrodu, a ja ciągle gdzieś gnam, no i za chwilę wyruszam ale Tobie miłego dnia, nie przemęczaj się
- Maska
- Kontakt:
Witam z podlanego ogrodu, aż miło patrzeć !
Justysiu nie zdejmuję folii z tunelu, bo jak mi panowie wykonali tunel łącznie z perfekcyjnie naciągniętą folią tak stoi do dzisiaj i dopiero za rok zmienię folię
Z roślinami kiepsko może inni pomogą na moje kiepskie oko na II zdj. może być rudbekia, a na przedostatnim floks. Nie usuwaj, bo na to zawsze jest czas
Elu M usamodzielnił się na tyle ile trzeba Nie wiem jak to zrobiłaś ale ani malinówka ani Polcie nie wykiełkowały cóż to Twoja pomidorowa łapka! Pierwszy rzut siewu pomidorów to była klęska i jeszcze nigdy nie miałam takiej masakry. Posiałam drugi raz kupując ziemią zwykła tam gdzie zawsze (Polan) i dopiero wszystko ładnie wzeszło, ale jest dopiero do pikowania. Gdzieś nawet pisałam u Ciebie, a potem już przestałam się w ogóle odzywać bo nie było się czym chwalić Cieszę się że wypróbujesz nowości i liczę że będzie warto zbierać z nich nasiona
Martusiu różeniec będziesz miała, a na kalmię już się cieszę Zapisujesz gdzieś te nasze chciejstwa swoje lub moje? ogród świetnie podlany więc chociaż nie ma słońca spróbuje coś podziałać chyba że M wyciągnie mnie do Krakowa
Pisałaś że sobota niedziela Twoja więc ciesz się ogrodem i zatrać się w nim na weekend
Iwonko nie wystarczy nie pracować trzeba mieć spokojną głowę i jako takie zdrowie, więc jeszcze trochę i dojdziesz do tego czego z serca Ci życzę Dzięki i postaram się pamiętać
Dobrego piątku!
Justysiu nie zdejmuję folii z tunelu, bo jak mi panowie wykonali tunel łącznie z perfekcyjnie naciągniętą folią tak stoi do dzisiaj i dopiero za rok zmienię folię
Z roślinami kiepsko może inni pomogą na moje kiepskie oko na II zdj. może być rudbekia, a na przedostatnim floks. Nie usuwaj, bo na to zawsze jest czas
Elu M usamodzielnił się na tyle ile trzeba Nie wiem jak to zrobiłaś ale ani malinówka ani Polcie nie wykiełkowały cóż to Twoja pomidorowa łapka! Pierwszy rzut siewu pomidorów to była klęska i jeszcze nigdy nie miałam takiej masakry. Posiałam drugi raz kupując ziemią zwykła tam gdzie zawsze (Polan) i dopiero wszystko ładnie wzeszło, ale jest dopiero do pikowania. Gdzieś nawet pisałam u Ciebie, a potem już przestałam się w ogóle odzywać bo nie było się czym chwalić Cieszę się że wypróbujesz nowości i liczę że będzie warto zbierać z nich nasiona
Martusiu różeniec będziesz miała, a na kalmię już się cieszę Zapisujesz gdzieś te nasze chciejstwa swoje lub moje? ogród świetnie podlany więc chociaż nie ma słońca spróbuje coś podziałać chyba że M wyciągnie mnie do Krakowa
Pisałaś że sobota niedziela Twoja więc ciesz się ogrodem i zatrać się w nim na weekend
Iwonko nie wystarczy nie pracować trzeba mieć spokojną głowę i jako takie zdrowie, więc jeszcze trochę i dojdziesz do tego czego z serca Ci życzę Dzięki i postaram się pamiętać
Dobrego piątku!
- Maska
- Kontakt:
Dla Iwonki o siewach, o których pisałam u Ciebie !
Agatko wybacz cytowanie u mnie ale chciałam żeby nie zginęło, bo już zapomniałam gdzie pisałaś i przekopałam swój i Twój wątek Posiałam w kilku pojemnikach w marcu czyli trochę późno, ale większość wykiełkowała i koniecznie muszę wypróbować metodę za rok!
Agatko wybacz cytowanie u mnie ale chciałam żeby nie zginęło, bo już zapomniałam gdzie pisałaś i przekopałam swój i Twój wątek Posiałam w kilku pojemnikach w marcu czyli trochę późno, ale większość wykiełkowała i koniecznie muszę wypróbować metodę za rok!
carterka pisze:Marysiu nie dokładnie, ale opisałam tą metodę u mnie http://blogroom61.blogspot.com/2016/03/ ... iewie.html
Ale powiem Ci, że nie pisałam szczegółowej instrukcji, bo nauczyłam się tej metody z innej strony i przekierowuję na nią
http://www.agardenforthehouse.com/2010/ ... owing-101/
tu jest krok po kroczku, co prawda po angielsku, ale nawet jak ktoś nie zna, to tyle zdjęć, że łatwo się połapać
http://www.agardenforthehouse.com/2012/ ... -and-when/
a tu jest lista kwiatów i warzyw, które pan wysiewa i kiedy. Tylko on mieszka w strefie 5b, więc my możemy wszystko przesunąć spokojnie o miesiąc
W razie co to chętnie odpowiem, lub przetłumaczę co będę umieć ;)