Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

Marysiu obiecuję poprawę. Teraz będę miała dużo czasu :)
justysia138
50p
50p
Od: 19 wrz 2015, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam. Dziękuję za poradę w sprawie tunelu. Mam nadzieję że mróz i śnieg nie zaszkodzi foli.
Przepraszam za zamieszanie w rozpoznawanie moich siewek na rabatce ale ja dopiero raczkuje i nie wiem jak wyglądają siewki kwiatów. Mówią kto pyta ten nie błądzi.
Dziękuję Lusia 57 za nazwanie moich siewek. Sprawdziłam nazwy u wujka gogla i po wyglądzie myślę że takie kwiaty jak wiesiołek, rudbekia i marcinek rosły u mnie na rabacie.
Dzisiaj miałam pikować żeniszka ale zmarzłam i mam lenia. Może uda mi się jutro. Czy żeniszek pikuje się pojedynczo czy kępkami i czy się go uszczykuje żeby się rozkrzewił? Pytam bo sporo mi tego wyrosło

Obrazek
Pozdrawiam.
Pozdrawiam Justyna
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu :wit ciekawe co dziś porabiałaś?, ja niestety nie dotarłam dziś nawet na chwilkę na działkę, miała dziś jazdy po przychodniach od rana prawie do 15stej, padłam w domu i musiałam się zdrzemnąć, nie dałam rady, szkoda, bo ładnie dziś było, choć wiatr chłodny ;:185
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj, Marysiu. ;:196
Wróciłam do żywych i oto jestem w Twoim ogrodzie.
Strasznie dużo pracujesz, pracusiu. :tan Cóż, jesteś szczęśliwą posiadaczką ogrodu, a nie malutkiej działeczki, którą w jeden dzień można obskoczyć.
Ja miałam przerwę w wyprawach na działkę, dlatego już dzisiaj przygotowuję się do jutrzejszej działkowej przygody. ;:303

Pozwolę sobie odpowiedzieć Justynce.
Żeniszki pikujemy pojedynczo, bo one się rozrastają, a gdy uszczknie się wierzchołek wzrostu, rozrosną się jeszcze ładniej.
Patrząc na tę ilość siewek, widzę, że duży ogród samymi żeniszkami można obsadzić. ;:138 ;:138

Ciepłego wieczoru, Marysiu. ;:168
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Justynko nie ma nic na siłę, masz dom, córeczkę i to jest najważniejsze ;:333

Justysiu ni nie zdążyłam ;:oj ale ja Ci powiem inaczej, bo ja dwa razy siałam żeniszka i też tyle wysiałam ...pikowałam kępkami (inaczej bym się wściekła) przycięłam nożyczkami i wsadzałam kępkami. Miałam śliczne obrzeże :D

Iwonko pozwolę sobie przekopiować z wyspy
posiałam wszystkie bazylie (chyba 8-10 rodzajów) popikowałam co nieco, a ponieważ deszcz zapowiadany nie padał to poplewiłam 3 godz
Po powrocie do domu jakiś dreszcz mnie przeszedł, ale chyba bardziej z niskiego ciśnienia niż zmarznięcia. No to masz dwa dni przerwy to się odstresuj i nie myśl o białych kitlach ;:196

Witaj Lucynko ;:168
Nawet nie wiem ile razy nachodzą mnie myśli, żeby obkurczyć to moje pole działanie i wiesz czym się kończy ? dodatkową grządką ;:223 Wyprowadzam rośliny użytkowe w pole, a w ogrodzeniu sadzę coraz to nowe kwiatki i krzaki ;:oj To jakaś niekończąca się opowieść ;:oj Te moje wszystkie siania to przecież nowe kwiatki nie tylko jednoroczne, bo tam są też byliny i krzaczki, a nawet drzewka :shock:
To miłego jutrzejszego działkowania i rzuć groszku gołąbkom ode mnie ;:167 Miłego wieczoru ;:196

Zrobiłam dzisiaj parę zdjęć, a głównie z powodu pewnej trawki od Zosi, która ślicznie zakwitła :lol:

Obrazek

A jak już wzięłam aparat to sfotografowałam jeszcze takie żonkile, które bardzo lubię

Obrazek

hiacynty, które przepadły i się odrodziły

Obrazek

cieszyniankę, którą nareszcie widać

Obrazek

śliczną dąbrówkę, która lada moment zakwitnie!

Obrazek

jakaś dobra dusza przysłała mi omiegi i są żyją w dwóch miejscach

Obrazek

pierwszy raz kwitnie taka ożanka

Obrazek

Zdjęcia bezsłoneczne ale takie będą parę dni, bo w prognozie chmury i deszcz. Miłego wieczoru!
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu Twoje żonkile są śliczne ,trawka też ciekawa ;:333 .Omieg u mnie jeszcze w powijakach .
Jak jutro nie będzie padać to coś z foce u siebie .
Dobrej nocki ;:196
Pozdrawiam Alicja
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,pogoda u mnie też była nie ciekawa,chłód przez cały dzień ,pochmurno i na koniec mżawka i chyba dalej mży ,to podleje moje nasadzenia ,dużo fajnych roślinek kwitnie w Twoim ogrodzie ,narcyzy uwielbiam ,jak po deszczu przyjdzie ciepło ,to dopiero wszystko ruszy ,że nie zdążymy z niczym,o teraz słyszę przez okno ,że pada solidnie,,pewnie jutro będziemy odpoczywać od ogrodu,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Dziewczyny dmuchnijcie te chmury do mnie bo nic nie chce popadać a ja mam tyle przesadzania ;:180
Marysiu ale cudne żonkile ;:215 mogłabym godzinami je podziwiać :D
Ożanka ;:oj ;:oj czy Ty masz jeszcze inną ??? bo mi chyba nie taką dałaś albo ja coś pomieszałam z opisem :oops:
Spokojnej nocy z deszczykiem a na jutro ;:3 ;:3 życzę ;:196
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Marysiu u mnie niby cieplej bo dziś omieg zakwitł a żonkile są nadal w pąkach,chyba im się nie spieszy bo rosną pojedyńczo ;:124
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Marysiu, ileż Ty masz roślinek ;:oj Trawka mnie urzekła ;:196 U siebie nie posadziłam jeszcze ani jednej i muszę to koniecznie zmienić.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

To nic, że zdjęcia bezsłoneczne, ja lubię pooglądać roślinki, które są same w sobie piękne. Cieszyniankę muszę zdobyć. Piękna roślinka. A za dobre chęci w sprawie żywokostu Marysiu, to wielka buźka, ale specjalnie z jedną roślinką nie zawracaj sobie głowy kochana. Poczekamy, zobaczymy to będziemy machniom ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu kochana to Runianka chyba ;:108 , Ożanka inna jest, mam i już pamiętam, bo nie mogłam jej zidentyfikować :wit , ogród pięknieje, z dnia na dzień coraz więcej kwitnących ;:138 u nas dziś słonko, więc jak Adasia namówię to pojedziemy razem, może pokosi dziś trawę , miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Pięknie i ekspresowo wszystko teraz rośnie i śpieszy się do kwitnięcia, ale powiem Wam że mnie to trochę przeraża, że czas tak szybko biegnie i ani się nie obejrzymy a wrzesień stanie nam za plecami.

Marysiu, myślałam że się popłaczę jak zobaczyłam te moje karczochy po rozgarnięciu kopczyków, rosły w powietrzu, pełno wokoło dziur, rozchwiane tak że chyba mogłabym je ręka wyciągnąć, ale puszczają zielone pędy, więc poupychałam wokoło ziemię, mocno podlałam i czekam, może dadzą radę, jak nie to mam nowe sadzonki. Te młode tak szybko rosną, że znowu muszę je przesadzić do większych doniczek. Do połowy maja to będą ogromne rośliny w wielkich doniczkach, no ale jak się chce doczekać w pierwszym roku karczochowej uczty to się trzeba pomęczyć.
U nas dzisiaj pada, więc pikowanie pomidorków będzie.
Wczoraj byłam w teatrze, uśmiałam się do łez, nie tylko ja zresztą, cała widownia zaśmiewała się co chwilę. Spektakl "Między łóżkami", wszyscy aktorzy super, ale Joanna Kurowska i Artur Barciś wymiatali ;:306
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Dużo juz jest ładnych roślin, kwiatuszków.
Wiosna w końcu jest, taka jaka lubimy,
ciepła, zielona i zaczyna być kolorowa :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam Miłych Gości! ;:4

Alu ten omieg i mnie zaskoczył, a był moment że o mało go nie wyrwałam ;:oj Zrób koniecznie jakieś zdjęcia Obrazek. Dobrego dnia Obrazek

Martusiu wieczorem i w nocy padało potem trochę przerwy i od nowa, na szczęście spokojny deszcz, ale masz racje jak wszystko ruszy to znowu będę żałować że wielu rzeczy nie zrobiłam :shock: Dzisiaj odpoczynek no chyba, że po południu deszcz ustanie to może znowu coś sobie znajdę Obrazek Miłego weekendu Ty podwójnie odpoczywaj Obrazek

Tereniu dmucham z całych sił i może się uda ;:224 Wiesz co już wiem co z ta ożanką...dostałam ja z taką nazwą i albo darczyńcy albo mnie się coś pokićkało, nazwa jest przy roślinie od dwóch lat i nikt nie protestował Obrazek dopiero Iwonka. Nie wiem chyba tej ożance co Tobie dałam coś źle zrobiłam i nie wyłazi, tzn obcięłam ja bo była sucha ObrazekDobrego weekendu tzn w nocy deszczu ,a w dzień ;:3 ;:196

Krysiu żonkili mam kilka rodzajów i w różnych miejscach pojedyncze też, parę jeszcze w pąkach ale większość rozkwitła w jednym czasie. Omieg w mnie jest pierwszy sezon to może dlatego opóźnia kwitnienie Obrazek a cieplej u Ciebie jest na pewno, bo ja z krótkim rękawkiem nawet po domu nie chodzę ;:306

Beti teraz? to może po kwitnieniu ;:oj nie wiedziałam, że trafiłaś do mojego wiejskiego Obrazek

Aniu ja długi czas nie sadziłam traw oprócz wielkiego miskanta, który dostałam jako bambus :;230 Na FO wyprowadzono mnie z błędu i powoli dosadzam trawy za sprawą trochę forumowych darów :D Jakoś ogród z czasem zmiania charakter z wsiowego na kolekcjonerski, chociaż jeszcze to nie to Obrazek

Małgosiu sezon dopiero się zaczyna i nasz może się zacząć od żywokostu a z czasem może coś jeszcze ujrzysz :D Zresztą niczego nie narzucam. Ja tez uwielbiam oglądać zdjęcia roślin u Was bo dopiero tam poznają nowe i nazywam swoje nie nazwane ;:173

Iwonko masz rację wyjaśniłaś nazwę roślinki i przy okazji zmartwiłam się że ożanka przepadła, no chyba że jeszcze wyjdzie, ale badylki suche ;:145 Tak dostałam tą runiankę i nawet pamiętam jak dopytałam czy to nie aby runianka variegata ;:224 Każdy może się zasugerować. Na koszenie u mnie jeszcze nie czas ale powoli trawka zarasta ścieżkę Obrazek Dobrego dnia Obrazek

Iwonko skoro masz co ratować to nie płacz tylko się ciesz Obrazek u mnie na grządce głucha cisza a dokoła badyla dziury, zaś te w doniczkach też nie wychodzą, nowe rośliny niewielkie bo chorował. Wyjątkowo mam nieudany sezon siewczy, chyba za rok będę siała po cichutku nie chwaląc się ;:306 Posiałam w marcu karczochy też to zobaczę kiedy zaowocują :wink:
Taki masaż mięśni brzucha jest bardzo zdrowy ;:333 ale o pędzącym czasie nie mów głośny ;:oj

Aniu witaj zbudzona z zimowego snu ;:306 O tak wiosna to jest to co lubimy najbardziej!

Udanego weekendu !
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”