Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

A ja kilka karczochów wystawiłam na balkon, teraz sobie mokną, coś im się na liściach zaczęło robić, może krakowski deszcz zdezynfekuje :)
Pozdrawiam.
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Moze mnie uda się z dereniem, cały czas eksperymentuję :wink: wtedy wymienię sie na heptakodium :lol: Pięknie u Ciebie kwitnie i masz tego sporo różnorodności. A te roślinki co nie wiesz czy to kwiatki czy chwasty na np rudbekia, bergenia innych nie znam nazw ale to chyba kwiatki :)
U mnie deszczy popaduje i chłodniej , ale nie zimno. Wszystko mam posiane to niech podlewa :wit Jutro jadę do ogrodnika , mam coś wypatrzone :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Widzę Marysiu, że wiosna u Ciebie szaleje :D
Super ;:138
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzień dobry, Marysiu ;:196
Pogoda się zbiesiła, dając tylko chmury i zimno. ;:222 Żeby choć deszcz popadał, to nie! ;:223
Naturalnie zgodnie z postanowieniem udałam się z wizytą na działeczkę, ale nawet się nie przebrałam, nie mówiąc o jakiejś robocie.
Pobyłam wśród żywej przyrody, posłuchałam świergotu ptasząt, zrobiłam trochę zdjęć i wróciłam do ciepełka.
Mam nadzieję, że po niedzieli faktycznie pogoda się poprawi. Deszcz by się u mnie przydał. Tylko że on nie chce spaść. ;:185
Miłego wieczoru. ;:167
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu , Jadziu dziękuję ;:196 ;:4 chyba silnie dmuchałyście chmurki bo cały dzień leje ;:138 ;:138 ale i chłodno się zrobiło , na jutro podeślijcie słoneczka :D
Mojej Twojej Ożanki tez jeszcze nie widać ale myślę że po tym deszczu na pewno się pokaże ;:108
Bardzo dziękuję za życzenia i wzajemnie ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jadziu ja nie podlewam hortensji, ale u mnie glina która trzeba wilgoć :D Pada mi równo, ale idealnie dla roślin....a niech im będzie!

Marysiu tak wyjaśniło się i ja wyjaśniłam skąd pomyłka wyżej Obrazek

Będąc przed chwilą w ogrodzie zauważyłam że jednej runiance spadły liście i nie wiem czy ja coś podgryzło czy po kwitnieniu tak się dzieje. Druga na tym samym etapie liście ma :wink:

Asiu może to mszyce na liściach? bo dorosłe rośliny lubią mszyce opanować :D Jakby nie minęło to warto je popryskać czymś albo naturalnym albo lekką chemią ;:131
Pozdrawiam :wit

Karolino ciekawa jestem czy da się ukorzenić i Heptakodium i kalinę :D
To nie moje kwiatki tylko Jagusi, ale niestety nie wszystkie potrafimy zidentyfikować ;:219
U mnie niestety deszcz ochłodził powietrze do 8 st. wiec czekam na ocieplenie Obrazek

Aguś dzisiaj wiosna przystopowała ;:306 żonkile łepki pochyliły pod ciężarem wody Obrazek

Dzień dobry Lucynko ;:168
No tak to ja już wolę moją aurę ! szaroburo, ale przynajmniej mokro Obrazek i rośliny w tego korzystają. Ja też wyskakuję z domu co jakiś czas, ale wracam bo po co się narażać. Dmuchnę do Ciebie mój deszcz może doleci ;:224
Spokojnego wieczoru i deszczowej nocy! ;:196

Tereniu to pogodę mamy podobną ;:4
Zobaczymy czy ożanka nam wyjdzie? ładna była i szkoda byłody.
No to słoneczka na niedzielę i wyższej temperatury ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu ;:196 ja mam nasiona ożanki bo zbierałam u Ciebie ;:333 w poniedziałek wysieję bo dzisiaj ziemi zabrakło :D tak na wszelki wypadek gdyby nam nie wyszła .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Beti ale już wtedy wyraziłam zdziwienie :uszy W zielonym, ale w B. dlatego stawiałam czajnik!
Deszcz może jeszcze nie uprzykrzony, ale mogę się podzielić, z dobrego serca ;:306

Tereniu dobrze że zebrałaś nasiona to trzymam kciuki za powodzenie kiełkowania ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu moja ożanka ledwo z ziemi wyłazi, wiec poczekaj, jeszcze na nią czas ;:196
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Marysiu, doczytałam o ożanko-runiance. ;:306 Moja runianka prawie cały czas jest łysa , a jak ma jakieś listki to są prawie żółte. Jej u mnie nie odpowiada, bo lubi gleby zwięzłe, wilgotne i półcień.
W Z. pod drzewami rosła doskonale.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko poczekam oczywiście, ale widzę że kłosowiec pokrzywolistny też nie wychodzi a rok temu musiałam zasłaniać przed kotami bo już był na wierzchu ;:oj

Marysiu moje rosną w słońcu jedynie rośliny wyższe rzucają cień, to może przesadzę do cienia bo przecież takiego miejsca mam nadmiar :D
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Ona rozrasta się takimi rozłogami pod ziemią, a gałązki też się ukorzeniają. Jak ma kilka gałązek, to może po kwitnieniu spróbujesz którąś gałązkę delikatnie odkopać, jak będzie miała korzonki to ją spróbuj odciąć i przesadzić do cienia.
Nie wiem jak te Variegaty są wrażliwe, moją przesadzałam kilka razy i jeszcze w starym miejscu znajduję przy kopaniu kawałki rozłogów.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu ja piszę o zwykłej, która gubi listki, variegata do niedawna była ożanką ;:306 Po jakim czasie runianka jest rozrasta bo moja ma trzeci sezon i nie widzę odrostów ;:185
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”