Trzy rabatki adamanny
- adamanna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Trzy rabatki adamanny
A całkiem możliwe - bo kupowałam dziękuję za rozpoznanie Tylko jak to faktycznie szachownica to trochę za blisko ścieżki chyba posadziłam
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 30 sty 2016, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A sadzisz te tulipany w donicy? Ja w tamtym roku posadziłam w donicy i potem do ziemi, wszystkie przetrwały. A nawet powiem Ci, że teraz myślę je wyciągnąć w sierpniu i przesuszyć, a w październiku znowu do ziemi. To bardzo wygodna sprawa. Mając w donicy wiesz co w niej jest i w następnym roku wiesz co tam rośnie.
Z doświadczenia, też wiem, że takie wykopanie cebul i wysuszenie powoduje ich pomnożenie.
Z doświadczenia, też wiem, że takie wykopanie cebul i wysuszenie powoduje ich pomnożenie.
- adamanna
- Kontakt:
W ubiegłym roku sadziłam już w koszykach, ale te były jeszcze luzem - nie pamiętam czemu je tak posadziłam, chyba mi koszyków brakło
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Fajną masz wiosenkę, taką kolorową a szafirki w jasnych kapelusikach bardzo eleganckie.
- adamanna
- Kontakt:
Stasiu te szafirki niebieskie z białym to jesienny zakup , musze przyznać że są bardzo wdzięczne.
Mam nadzieję że sobota będzie pogodna - będzie można pojechać na działkę , no ciągnie mnie i czuję potrzebę pogrzebania w ziemi i nic to że się później nie będę mogła ruszyć, kiedy na duszy będzie lżej . A z nowości mam miodunkę o szafirowych - czy może ciemno niebieskich kwiatach - no polazłam na rynek i ...... czekała na mnie
Mam nadzieję że sobota będzie pogodna - będzie można pojechać na działkę , no ciągnie mnie i czuję potrzebę pogrzebania w ziemi i nic to że się później nie będę mogła ruszyć, kiedy na duszy będzie lżej . A z nowości mam miodunkę o szafirowych - czy może ciemno niebieskich kwiatach - no polazłam na rynek i ...... czekała na mnie
Ooo mateńko czytam u Ciebie, że lilie posadziłaś, bo trzymałaś w piwnicy? ....no kurcze pieczone, a ja wcale nie wykopywałam swoich a co trzeba było wykopać przed zimą??? jeju ja już nie wiem, co wykopać, a co w ziemi zostawić mam
- adamanna
- Kontakt:
Spokojnie Bogumiłko - lilie sadziłam bo je dopiero kupiłam wiosną a w piwnicy siedzą te które kupiłam na początku marca, Lili się nie wykopuje no może z wyjątkiem orientalnych - ale i o tych różnie piszą - jedni wykopują inni nie jak komu wygodniej
-
- 10p - Początkujący
- Od: 15 kwie 2016, o 09:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jestem z rewizytą . U Ciebie wiosna na całego. Pięknie.
PS też mam te szafirki z jasną główką. Fajnie się prezentują
Zaciekawiły mnie te hortensjowe patyczki kiedy będziesz je sadziła w gruncie?
Fajna działeczka, 8 arów to sporo pracy ale szybko wam idzie i rabatek przybywa a psiaki mają raj
PS też mam te szafirki z jasną główką. Fajnie się prezentują
Zaciekawiły mnie te hortensjowe patyczki kiedy będziesz je sadziła w gruncie?
Fajna działeczka, 8 arów to sporo pracy ale szybko wam idzie i rabatek przybywa a psiaki mają raj
- adamanna
- Kontakt:
Kasiu z ukorzeniania hortensjowych patyczków mnie nic nie wyszło, ale wiem że dziewczyny ukorzeniają z sukcesem - ja chyba mam jednak za ciepło w mieszkaniu.
- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Też dotarłam z rewizytą. Kwitnąco i wiosennie masz. Możesz pokazać nową miodunkę? Muszę poszerzyć kolekcję w tym sezonie.
słoneczka życzę
słoneczka życzę
- adamanna
- Kontakt:
- adamanna
- Kontakt:
Klatka to transporter moich suczek, na stałe nikt w niej nie mieszka - choć jak klatka stała w mieszkaniu to nie powiem cieszyła się popularnością i często któraś w niej spala
-
- 10p - Początkujący
- Od: 15 kwie 2016, o 09:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fajna pergola poluje na nią tylko muszę sobie miejsce wyczaić na działce.
Koniecznie daj foteczkę jak róża już się na niej zadomowi i zakwitnie
Koniecznie daj foteczkę jak róża już się na niej zadomowi i zakwitnie